Mat og drikke til fødebag

En tråd i 'Februar 2020' startet av Tekopp, 7 Jan 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Januar 2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020

  Virkelig? Høres utrolig slitsomt ut å være kvalm og amme...
  Med førsteman så var jeg låst til sofaen hele dagen og fikk knapt i meg mat eller gå på do xD
   
 2. Toffifee Forumet er livet Januarlykke 2020 Februarbarna 2020

  Ja, det var ikke mye godt... Håper jeg slipper det denne ganga! Måtte virkelig tvinge i meg mat da :rolleyes: Trodde jeg var så heldig at jeg slapp unna kvalmen da jeg aldri var spesielt kvalm i svangerskapet, men det sparte seg bare til etterpå :hilarious:
   
 3. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Januar 2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020

  Håper du slipper denne gangen :) jeg har vært kvalm dette svangerskapet, men ikke i de to andre.. Dvs jeg hadde son 3-4 tilfeller med oppkast med storebror, feil antibiotika ene gangen, og skikkelig ekkel hoste + minusgrader..
  Med storesøster så hadde jeg 1-2 uker hvor jeg var skikkelig uggen etter lunsj, litt småkvalm.. Ellers under fødsel. Var ikke kvalm etter fødsel heller. Sist avr jeg mye svimmel og hadde litt vondt i hodet de første ukene (veldig lav blodprosent)
   
 4. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  På sykehuset jeg skal føde er "kiosken" en sånn vendingmachine med yoghurt, brus, tannbørster, deodoranter og melkerull så de har det mest prekære. Jeg har dog blitt tipset av andre om at det er lurt å ha med niste til pappaen. Kommer man inn ettermiddag/kveld så er kantina stengt og han får ikke kjøpt seg mat, ikke er det stort å få på avdelingen utenom måltidene heller visstnok. Må sikkert ha med noe smågodt til godtemomsen av en mann også. Selv tenker jeg vannflaske er viktigst, og yoghurt. Blir jeg kvalm er yoghurt det eneste jeg orker tanken på å spise.
   
 5. Toffifee Forumet er livet Januarlykke 2020 Februarbarna 2020

  Kvalme er grusomt alså... godt du slapp å være kvalm etterpå :)
   
 6. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Januar 2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020

  Ka det er så :)
   
 7. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Vannflaske
  Tar vel med noe kjeks og litt godis til barsel (hadde sist, men ble knapt rørt).
  Trenger bare sykehusets isbiter til fødselen tenker jeg.
  Eneste jeg har takla før
   
  • Enig Enig x 1
 8. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Sommerfuglene Himmelbarn Februarbarna 2020

  Isbit maskinen dems har gått istykkelse her, så har spurt hver kontroll om de har fikset den ennå, fordi jeg trenger isbiter:hilarious: vurderer å kjøpe med meg en pose isbiter til de:hilarious:
   
 9. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Hvis man ikke har noen erfaring fra før så kan det jo være greit å forberede seg på at fødsel drar ut litt. Til forrige fødsel prøvde jeg å forberede meg som om det var et idrettsarrangement (tror jeg sammenliknet det med Vasaloppet, det gikk jeg på 6:32, så det er vel min lengste sammenhengende utholdenhetsøkt):
  I forkant gjelder det å prøve å hvile og spise mat som holder lenge (f eks havregrøt). Man kan jo ikke akkurat pakke hvile i fødebagen, men instant havregrøt kan være en idé.
  Underveis i «løpet» finnes det gjerne drikkestasjoner som serverer banan, kjeks, vann, saft og energidrikk. Vann og saft får man gjerne på føden, men en vannflaske du liker å drikke av, samt banan, kjeks og energidrikk (jeg foretrekker bixit med sjokoladetrekk og sånt pulver med XL1 eller isostar).
  Helt på slutten så kan kaffe og cola også være helt gull. Det høres kanskje ekkelt ut, men det gir en skikkelig boost altså! Siden colaen uansett blandes med kaffe så gjør det jo heller ikke noe om den blir lunka underveis ;)
  Til restitusjon fikser sykehuset gjerne brødskiver, men jeg hadde nok med noe sjokolade i tillegg (Snickers og New Energy).

  Jeg hadde ikke med noe til selve sykehusoppholdet, her satset jeg på etterforsyninger fra mann og familie. Hvis jeg ikke kunne regna med det så hadde jeg i tillegg pakka: potetgull/ostepop, noe smågodt og/eller lakris og salami, spekemat og muggost :D
   
  • Liker Liker x 3
 10. Lotta915 Flørter med forumet

  Sist så oppdaget jeg at på sykehuset vi var så var maten vanvittig dårlig. Så denne gangen vil jeg ha med litt diverse eller be familie om å ta med. Kunne få servert en panett uten saus og med en potet. Hvem blir mett på sånt?
  Jeg skal ha med meg smågodt, brus, kjeks og eventuelt sjokopålegg.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Lotta915 Flørter med forumet

  Også skal jeg lage opp og fryse ned muffins og pizzasnurrer til å ha med. Blåbærmuffins gikk ned på høykant rett etter epiduralen funket og rett før pressriene startet.
   
 12. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Maten på sykehuset var helt ok sist, bare veldig merkelige desserter innimellom (sitronsuppa var den værste).
  Og at de anså makaroni som en grønnsak... :D

  Føder på annet sykehus denne gangen, håper maten er ok der også.
   
 13. Lotta915 Flørter med forumet

  Jeg skal også på et annet sykehus, men jeg vil være forberedt
   
 14. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Haha
  Liker at de har så fin størrelse på isbitene på føden. Ikke for store og ikke altfor små
   
  • Liker Liker x 1
 15. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Jeg takler ikke mat underveis i fødselen uansett hvordan forløpet eller tiden er
  Fikk druesukkertabletter første fødselen
   
 16. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  På barsel har jeg opplevd at maten har vært veldig god.
  Helt greit det som kommer fra hovedkjøkkenet, men alltid mer mat tilgjengelig for barselkvinner
   
 17. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Nei alle er jo forskjellige :) Jeg skjønte ikke at fødselen var igang før jeg begynte å kaste opp, derfra tok det kanskje 5-6t til ungen var ute (25min aktiv fødsel), så jeg kan ikke huske at jeg brukte noe av det jeg hadde forberedt. Men jeg synes «ikke pakk noe, for du kommer ikke til å orke det uansett» er et litt meningsløst råd:p:hilarious:
   
 18. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Hehe
  Tenkte ikke tanken før første fødsel, men synes det funka fint med druesukkertabletter
  Trengte dem ikke senere, og blir kvalm med engang jeg prøver spise noe som helst
   
  • Liker Liker x 1
 19. Firevakreskatter Forumet er livet Januarhula 2014 Marsboere 2020 Februarbarna 2020

  Eneste jeg vil ha er sportsdrikker og en pepsi max. Tviler jeg får tid til å spise. Forrige gang husket jeg ikke om vi hadde fødebaggen med en gang :hilarious: Men det er meg da. Hadde med en del snacks første gangen :happy: For da visste jeg ikke hvordan det kom til å gå. Det er uansett døgnåpen kiosk og kioskmaskiner rundt omkring på sykehuset.
   
 20. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Jeg tror jeg kunne sagt noe sånt, fordi jeg bare kasta opp alt jeg spiste i de 24 + timene fødselen foregikk. Men håper på å kunne få i meg litt mat denne gangen, spesielt siden jeg ikke trenger å unngå sukker under fødsel ;) (svangerskapsdiabetes).
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden