"Hvordan det kan gå" var siktet til generelt i forhold til kostholdsrådene som gis. Har jobbet med barn smittet av toxoplasma i mors liv. Derfor det provoserer meg når noen sier at man ikke kan bli hysterisk på spekemat og ost, men bruke sunn fornuft, evt alt med måte. Handler ikke om alt med måte.
Når det gjelder kaffe og lakris viser forskning at alt med måte er godt nok.
Ang kaffe så holder jeg meg unna fordi det er anbefalt å drikke minimalt. Da tenker jeg at jeg like gjerne lar være disse mnd for å sørge for et best mulig grunnlag for babyen. Skader vel ikke i anbefalte mengder, så det er et valg hver enkelt må ta.
I forhold til lakris har finske forskere forsket på dette over år, med en testgruppe som spiste mye lakris og en som ikke gjorde det. Viste seg at lakris i store mengder kan påvirke barnets utvikling. Åtteåringene til mødre som spiste mye lakris hadde redusert hukommelse og verbalt ordforråd, scoret lavere på kognitive tester, og det var høyere forekomst av ADHD-lignende problematikk. Legger ved link fra forskning.no.
Så derfor har jeg holdt meg unna. Nå tenker jeg bare på lakris, og derfor spør jeg hvordan andre forholder seg til lakrisen i denne tråden.
https://forskning.no/forebyggende-h...m/2017/02/lakris-gravid-skadelig-for-fosteret