Kosthold

En tråd i 'Februar 2020' startet av Vinterbaby2020, 14 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ingeniørmamma Glad i forumet Juliknøttene 2022 Februarbarna 2020

  Hva tenker dere om kosthold under graviditeten? Sånn utenom de matvarene man uansett skal holde seg unna.

  Jeg skal prøve å ta sunne valg, fordi valgene går ut over babyen også. Før graviditeten var et faktum hadde samboer og jeg uansett snakket om at vi skal prøve å leve sunnere. Kostholdet vårt er ikke dårlig i utgangspunktet, men det er alltid rom for forbedring. Vi skal f.eks. prøve å bruke enda mer grønnsaker, og bruke mindre prosessert kjøtt. Nå i grillsesongen kan det fort bli mye pølser og burgere. Vi skal bytte ut noe av dette med laks og kylling.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Vivi Guest

  Jeg har et ganske sunt kosthold fra før av, så jeg spiser mye det samme som før. Men har litt lettere for å vike unna sjokolade og annet usunt nå, da jeg heller vil få i meg mat som gir næring:)
   
  • Liker Liker x 2
 3. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Jeg spiser generelt sunt, er slank og trener mye, derfor har jeg også unnet meg mat og godteri jeg har lyst på. Men grunnet noe familiehistorikk når det kommer til svangerskapsdiabetes, vil jeg spise minst mulig sukker, passe på fruktsukker og melkeprodukter med sukker i. Heldigvis mange gode sukkerfri alternativer hvis man får lyst på noe, i forhold til før i tiden :wacky:

  Anbefaler de fleste å spørre mor/kvinner i nær slekt om de har historie med det, er så greit å avverge det hele så godt man kan gjennom kosthold og aktivitet før det kan komme. Bør vel også nevnes at de aller fleste kan risikere å få svangerskapsdiabetes, ikke kun de "med det i slekten". Så det er alltid fint å passe på hva man får i seg og at man er i bevegelse.
   
  • Liker Liker x 3
  Last edited: 14 Jun 2019
 4. Mrs_F Gift med forumet ♡Julekulene 2021♡ Februarbarna 2020

  Var i en prosess med å gå ned i vekt før jeg ble gravid, så passer på å ta flest sunne valg, og spise fornuftig nå også.
  Har fortsatt noen kg for mye, så skal i samråd med legen passe på å ikke legge på meg unødig mye:rolleyes:
   
  • Liker Liker x 1
 5. Skach Elsker forumet Oktoberlykke2020❤ Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg har kuttet søtsaker, brus og fast food, ellers så prøver jeg å redusere på de usunne valgene i hverdagen, som aioli, smør, kakao osv, samt holde meg til svinekjøtt ved grilling feks ;) I tillegg prøver jeg redusere størrelsen på porsjonene :) Jeg trenger jo ikke to store porsjoner til middag, selvom magen min tror det :hilarious:
   
 6. Mamma_s Elsker forumet Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Spiser som før.
   
  • Enig Enig x 3
 7. Batuuli Gift med forumet Februarbarna 2020

  Jeg prøver å velge litt sunnere produkter og spise en del grønnsaker og det, men da jeg er ganske så kvalm og uvell om dagen. Så jeg har ikke lyst på noe særlig med mat, så da blir det litt av hvert bare for å få i meg noe :smiley-ashamed004
   
  • Enig Enig x 1
 8. Blomst_95 Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Februarbarna 2020

  Samme som sist, jeg spiser det jeg greier å få i meg. :hilarious: cravings på agurk og wiener brød, greide ikke å spise kjøtt. Enn så lenge craver jeg ost. :hilarious:
  veide bare 1kg eller 2 mer når jeg skule føde enn da jeg ble gravid, så på mitt tynneste noen dager etter fødsel. Jeg har riktignok litt å gå på, så lege/jordmor syntes det bare var greit og babyen hadde det fint. ❤️
   
 9. Bkno3007092 Flørter med forumet

  Spiser som før:) men cravings på fylt pasta og cola(til min store fortvilelse) om dagen:hilarious:
   
 10. Maru246 Forelsket i forumet

  Jeg spiser rimelig sunt fra før. Holder meg til lørdagsgodtet som jeg alltid har gjort :happy: For leg funker det dårlig å kutte ut søtsaker 100%, da får jeg bare intenst lyst på det hele tiden. Spiser litt sjokolade eller noen biter smågodt på lørdagskvelden. Synes det er helt OK.
   
 11. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Jeg har egentlig lyst til å spise litt sunnere, med mer fisk + vegatatisk spesielt og mindre rødt kjøtt. Og kutte halvfabrikater. Men er vanskelig å få med sambo på det.

  Sist jeg var gravid hadde jeg så lyst på frukt og grønnsaker. Så spiste masse salater og slikt. Håper akkurat det gjenntar seg:D
   
 12. FrkVerpesyk Gift med forumet Marsboerne2017 Februarbarna 2020

  Spiser sunt til vanlig, så kostholdet er det samme som før, men jeg unngår selvfølgelig nei-mat for gravide da.
   
 13. Mamma x 2 jenter Betatt av forumet

  Har alltid spist variert, men har kuttet å spise så mye chips :hilarious:
   
 14. Toffifee Forumet er livet Januarlykke 2020 Februarbarna 2020

  Vi spiser ikke kjøtt fra før, så kommer til å fortsette med det og i tillegg være ekstra nøye på å få i meg nok proteiner og jern :) Må også bli flinkere på ikke å spise så mye godteri.... :p
   
 15. AL93 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Spiser for før. Men prøver å bli flinkere til å kun spise søtsaker i helgene :)
   
 16. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Jod og b12 er også superviktig å fokusere på, egentlig for alle, men spesielt om man spiser vegetarisk.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

  .
   
  Last edited: 2 Sep 2020
 18. Babyhåp89 Elsker forumet Febbisbebbis'18

  Spiser som før, men prøver å kutte bittelitt på godteri og slikt.
   
 19. Ingeniørmamma Glad i forumet Juliknøttene 2022 Februarbarna 2020

  Har klart å holde meg unna godis den siste uka. Med unntak av et par biter sjokolade på venninnebesøk, men da ble det ikke noe lørdagsgodis.
   
 20. Mams1987 Elsker forumet Oktoberbarna 2021♡ Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Spiser som før. Men egentlig litt mere siden blir så fort sulten og da blir kvalmen ille. Har bare godt av noen kg til og forrige svangerskap la jeg på meg masse så tipper det blir samme denne gang.
   

Del denne siden