Lenge siden jeg har vært innom, men fint å se at det fremdeles er aktivitet Jeg trenger litt tips når det gjelder mat og foring. Jenta mi har vært glad i fast føde siden vi begynte å introdusere det. I juni sluttet jeg å amme på dagtid og i starten av august kuttet vi nattammingen også. Hun vil heller ikke ha mme, så her er det "vanlig" mat som gjelder.
Hva spiser deres små fortiden? Her er det stort sett grøt til frokost og kvelds, brød med leverpostei til formiddagsmat, ett middagsglass midt på dagen og diverse "plukkmat" fra vår middag (potet, div. grønnsaker, kjøtt, pasta etc) sent på ettermiddagen. Innimellom er det frukt, tomat (en utvilsom favoritt) og banavokado (krysning mellom avokado og banan, som dessverre ikke vokser på trær - foreløpig). Nå nærmer det seg barnehageoppstart og jeg tar gjerne i mot tips til annet pålegg enn leverpostei. Ost og smør er utelukket, for hun er allergisk mot melk.
Siden jenta har melkeproteinallergi og nekter å drikke mme er det viktig at hun får i seg morsmelkserstatning gjennom maten. Slik det er nå er det i all hovedsak gjennom grøten vi klarer å lure dette i henne. Utfordringen nå er at hun er lei av grøt. I kveld pekte hun på brødboksen under kveldsmaten og endte opp med å få brød med grøt på... Ellers pleier vi å lure i henne grøten hvis hun får noen biter tomat å plukke i ved siden av. Derfor: Er det noen som har tips til mat en kan blande morsmelksersttning i? Gjerne mat som kan funke som pålegg...
Lurer også på hvor selvhjulpne deres babyer er når de spiser. Her spiser hun brød selv, men vi deler det i ganske små biter. (Jeg er redd hun skal sette det i halsen om hun får større biter, for hun er ganske glups, men de må kanskje bare få prøve seg??) Middag fra glass og grøt må hun mates med. Hun har alltid egen skje, men får ikke til å bruke den. Vet dere om det forventes at barna skal kunne spise med skje selv når de begynner i barnehage?
Hva spiser deres små fortiden? Her er det stort sett grøt til frokost og kvelds, brød med leverpostei til formiddagsmat, ett middagsglass midt på dagen og diverse "plukkmat" fra vår middag (potet, div. grønnsaker, kjøtt, pasta etc) sent på ettermiddagen. Innimellom er det frukt, tomat (en utvilsom favoritt) og banavokado (krysning mellom avokado og banan, som dessverre ikke vokser på trær - foreløpig). Nå nærmer det seg barnehageoppstart og jeg tar gjerne i mot tips til annet pålegg enn leverpostei. Ost og smør er utelukket, for hun er allergisk mot melk.
Siden jenta har melkeproteinallergi og nekter å drikke mme er det viktig at hun får i seg morsmelkserstatning gjennom maten. Slik det er nå er det i all hovedsak gjennom grøten vi klarer å lure dette i henne. Utfordringen nå er at hun er lei av grøt. I kveld pekte hun på brødboksen under kveldsmaten og endte opp med å få brød med grøt på... Ellers pleier vi å lure i henne grøten hvis hun får noen biter tomat å plukke i ved siden av. Derfor: Er det noen som har tips til mat en kan blande morsmelksersttning i? Gjerne mat som kan funke som pålegg...
Lurer også på hvor selvhjulpne deres babyer er når de spiser. Her spiser hun brød selv, men vi deler det i ganske små biter. (Jeg er redd hun skal sette det i halsen om hun får større biter, for hun er ganske glups, men de må kanskje bare få prøve seg??) Middag fra glass og grøt må hun mates med. Hun har alltid egen skje, men får ikke til å bruke den. Vet dere om det forventes at barna skal kunne spise med skje selv når de begynner i barnehage?