Hildes dagbok

En tråd i 'Våre dagbøker' startet av HildeFraNordSør, 18 Des 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. FruOfelia Glad i forumet August 2018

  Har fått med meg at du hadde født, men fant det ikke i noen tråd noe sted før nå...hadde glemt at jeg hadde kommentert her da du var i gang. Ammehjernen altså. Uansett, det jeg ville si var: gratulerer så mye! [emoji173]️ Leit å høre at det ble en litt tøff start, håper det går bedre nå!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Takk. :Heartred Jeg tror ikke fødselen var så altfor gal, men jeg syntes det var en skremmende opplevelse likevel.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Ja ligner veldig. Så jeg fikk en liten knekk når det startet. SA, baby på NFI jeg ikke visste om ville overleve.. Mye på en gang med bartsletårer.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 4. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Uff, det kan jeg tenke meg. :(
   
 5. Delfi Glad i forumet August 2018

  Hvordan går det nå i ettertid da, Hilde? Altså, småbarnstilværelsen, og det ansvaret du plutselig har fått for lille knøttet ditt? :) Hvordan er livet som nybakt mamma?
   
 6. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Det er jo helt herlig med baby! Så mye kjærlighet og kos...
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
  • Liker Liker x 2
 7. Delfi Glad i forumet August 2018

  Godt å høre :) ❤️
   
 8. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  ❤️

  Kommet greit inn i hverdagen osv? Hvordan går det med hundene og lille? :)
   
 9. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  De er veldig nysgjerrige. Og kosete... Tror de merker at de har falt ned et trinn på rangstigen, selv om vi prøver å gi mye oppmerksomhet. Gleder meg over at vi skal oppdra en dyrevenn som kommer til å være veldig vant med hund og katt. :)
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Ja merker Ludvig blir satt litt til siden her. Han er blitt samboers ansvar. Får kos osv, men ja.. Litt trist da han er babyen min :(

  Godt de har tatt imot godt ❤️
   
 11. FruOfelia Glad i forumet August 2018

  Det er veldig forståelig, det er jo en opplevelse man ikke kan forberede seg på. En ekstrem opplevelse uansett hvordan det går nesten.
   
 12. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Jeg er så ulykkelig pga puppesituasjonen. :( Først 4 naive og bortskjemte uker hvor alt gikk av seg selv og bare litt småtrøbbel. Så sopp. Denne + sår pga feil tak på høyre pupp gjorde at jeg vegret meg for å amme høyre side. Som kanskje er grunnen til at høyre nå er tett og klumpete og åååå så vond! Kan følge en hel "kanal" med fingeren fordi den er så full.

  Prøver å følge alle tips, men klarer maks 15 min amming pga sår, pumping får ingenting ut, melking gjør vondt, massasje har gjort det verre. Varmepose og dildovibrering har tilsynelatende ikke hjulpet så langt. Hva skal jeg gjøre? :sorry:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. Aoede Elsker forumet Himmelbarn August 2018

  Time hos lege? Eller jordmor/helsesøster? Høres ut som du kan trenge litt input og hjelp fra noen som kan se på det fysisk, ikke bare over nett.

  Når jeg fikk tette melkeganger så ble jeg litt desperat og følte meg litt alene, og sendte melding til helsesøster. Nå klarte jeg å fikse problemet før jeg rakk å møte henne, men var litt deilig å vite at hjelpen var rett rundt hjørnet(set føltes som at hjelpen var rett rundt hjørnet hvertfall).
   
 14. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Ja, du har rett! Bestilt time nå, skal inn om noen timer. Føles litt bedre å ha en plan og forhåpentligvis hjelp i vente. :)
   
  • Liker Liker x 1
 15. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  CRP fin, blodtrykk fint, ingen rødhet, så ingen brystbetennelse enda. Har fått middel mot sopp til baby og pupp. Fått nesespray som forhåpentligvis vil hjelpe utdrivning slik at puppene slutter å være tette.
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 16. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Håper for deg ❤️
   
  • Liker Liker x 1
 17. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Nesesprayen er veldig effektiv. :joyful: Stod bøyd over vasken og det begynte plutselig å plaske ned på beina mine! Ca tre timer etter første spraying.
   
  • Liker Liker x 3
 18. Delfi Glad i forumet August 2018

  Så bra! :) ❤️
   
 19. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Til Hilde i framtida, angående amming.

  - Pumpinga går ikke så greit akkurat nå (du hater det), men det har vært tilfeller av smekkfull flaske etter en halvtime også! Så det er nok verdt å gi det en sjanse, men ikke mas på såre pupper. Det kan være verdt å prøve Phillips Avent Comfort, den har silikontrakt og masserer puppen. (Du har Medela Swing nå, og trakter i størrelse M og S - følger størrelse på knopp, ikke bryst.) Hvis du skal ha pumpe, kjøp dobbel.
  - Mistenker du sopp, begynn med Canesten tvert og få Mycostatin el.l. til babyen asap. Det gjør jævlig vondt, piggtråd gjennom knopp-vondt.
  - Prøv å unngå tette melkeganger... Gjør også kjempevondt; det blir kjempeømt der det er hevelse og tett, og så gjør det også vondt å få det sugd ut. Syntocinon (oxytocin nesespray på resept) hjelper utdrivning. Lecitin* fra helsekost er forebyggende (2 kapsler morgen, 2 kveld). Har ikke prøvd dette enda, men skal gi deg beskjed! ;) Ikke overse sprengte pupper for lenge. Varm dusj, håndmelking og tyngdekraft er bra! Amming også såklart.
  - Såre brystvorter er vondt! Det gjør amming kjipt, pumping kjipt, og kan føre til sopp og brystbetennelse. 1) Pass på sugegrepet. Få babyen lengre innpå. Hamburger, ikke spagetti. 2) La pupp få pause om sår, men ikke så lenge/mye at det blir tette kanaler av det! 3) Purelan (og multi-mam).
  - Ergonomi. Cozyfix funker!

  Er jo fryktelig koselig da, når det fungerer.:love7

  * En måned etter: Ikke slutt med Lecitin, du blir bare tett igjen!

   
  Last edited: 28 Okt 2018
 20. HildeFraNordSør Forumet er livet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ August 2018

  Hadde renselse til 6 uker + noen dager. Fikk deretter ny blødning som varte ei lita uka. Enda noe startet 8+0 (i dag er 8+2), virker ikke som mensen.
   

Del denne siden