Fosterdiagnostikk

En tråd i 'November 2020' startet av Guttemamma20, 19 Apr 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Hei! Jeg dro på tidlig ultralyd på torsdag og trodde jeg skulle være 11+5. Ultralyd damen mente jeg var i uke 11+1. Ganske kjapt under ultralyd sa legen at hun så forstørret nakkefold :-( Vanligvis skal det ligge på 2,4mm men ligger på 4,2mm hos min. Hun henviste videre til Rikshospitalet da disse var eksperter på fosterdiagnostikk. Riksen ringte allerede på fredag Og jeg fikk time førstkommende mandag kl. 09. Fikk også vite at det overhodet ikke trenger å bety noenting. Er det noen som har vært igjennom dette før? Fikk dere eventuelt vite alt kjapt? Om fosteret er friskt og eventuelt kjønn? Jeg har 4 friske barn fra før så ble litt overrasket.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Smor27 Elsker forumet Novemberlykke 2020 August 2018

  Har ikke erfaring, men krysser fingrene for deg at det er helt normalt og at prøvene er fine :) Godt du fikk time raskt.
   
 3. Augustspire Elsker forumet Vi som prøver :) ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Sniker
  Kjønn så tidlig blir dessverre bare getting
   
 4. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Kan ikke noe om det. Men håper du får svar av noen andre som kanskje har erfaring.
   
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Sniker
  Det er ikke så uvanlig at nakkefold måles til litt forstørret, men at fostermedisin kan finne et friskt foster. De er jo tross alt ekspertene selv om andre gynekologer/jordmødre også er dyktige :)
  Kjønn vil de nok ikke fokusere på, og det er vel også litt tidlig å si, jeg har hvertfall ikke fått vite det på Riksen fostermedisin så tidlig.

  Ellers kan jeg betrygge deg med at du er i de beste hender der. For å kunne gi gravide time raskt, en skal jo helst ikke vente lenge for å bli undersøkt, har de ofte dobbelt og trippelbooking av timer. Med andre ord kan man måtte vente en stund og komme inn senere til timen, det er greit å forberede seg på mentalt og ha med noe tidsfordriv. Ofte er det ikke så store forsinkelser, jeg har kommet inn 5-15 min over oppsatt tid stort sett, men iblant et par ganger måttet vente 45-60 min over tiden. At timen din er tidlig på dagen hjelper nok på der så du kommer inn ca til oppsatt tid.

  Lykke til ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Hei!

  Jeg var gjennom det samme i august/september. Var på privat ul ca 11+5, hvor han raskt så forstørret nakkefold. Hos oss var den mellom 6 og 7 mm hvis jeg ikke husker feil. Han ringte til sykehuset, som satte meg opp på time allerede neste morgen. Der tok de ny ul som bekreftet funnet på nakkefolden, samt at hun fant hjertefeil på fosteret. Ble da tilbudt morkakeprøve samme dag, noe som vi takket ja til, men dette var mest en «formalitet» for å få svaret svart på hvitt; funnet på ul viste jo meget stor sannsynlighet for avvik, med så stor nakkefold og i tillegg hjertefeil. Det ble også tatt blodprøver av både meg og mannen for å se om vi var bærere av kromosomfeilgen. Måtte vente på svar fra morkakeprøven i 3 dager, den viste som vi hadde antatt kromosomavvik, trisomi 21. Fikk svar på prøven per telefon fra legen torsdagskveld, var på time på gyn pol fredag for å få satt opp avtale til svangerskapsavbrudd, og var på gyn tirsdagen etter for å få gjenomført aborten. Kjønn var ikke nøye for oss i denne sammenheng.

  Dette ble utfallet hos oss. Men det trenger absolutt ikke å bli det samme hos deg! Nakkefold på 4mm er ikke veldig mye mer enn normalt, så det trenger ikke bety at noe er feil. Har tre venninner faktisk, der det ble funnet forstørret nakkefold, men som viste seg å ikke være noen ting. Så ikke bekymre deg for tidlig, selv om det er lett å si.

  Håper alt går bra for deg, du vet mye mer allerede i morgen :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 7. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar alle sammen ❤️ Får sikkert en del informasjon i morgen tenker jeg
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Mali86 Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Lykke til i morgen ❤
   
 9. Mortilprins Elsker forumet

  Har ikke erfaring, men skal egentlig selv på fosterdiagnostikk. Ser du fikk svar allerede dagen etterpå. Jordmor henviste meg først for 3 uker siden, men det var skjedd tekniske feil og henvisningen ble ikke mottatt. Ifølge jm sendte hun en ny henvisning på tirsdag. Fortsatt ikke hørt noe, så begynner faktisk å bli veldig grinete og stressa over dette :shifty:

  Håper ingenting er galt med den lille bebisen din <3
   
 10. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Lykke til ❤️ Oppdater gjerne.
   
 11. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

   
 12. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Tusen takk ❤️❤️ Skal oppdatere i morgen
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Tusen takk❤️
   
 14. CasaMilla Flørter med forumet

  Masse lykke til
   
 15. Mortilprins Elsker forumet

  Ja da jeg var gravid sist fikk jeg svar etter 3 dager. Ble ringt i dag for time til telefonkonsultasjon i morgen.
   
 16. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Da har jeg vært på Rikshospitalet og følte jeg fikk en grundig ultralyd og beskjeder. Nakkefold ble bekreftet til 4,2 mm, risiko var lav grunnet alder men det blir morkakeprøve i morgen :-(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 15
 17. SJ_ Andre møte med forumet

  Masse lykke til!
   
 18. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Lykke til :Heartred
   
 19. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Takk❤️
   
 20. Mammaentilsnart5 Andre møte med forumet

  Takk❤️
   

Del denne siden