For eller i mot ferber?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Moderator Heidi, 8 Jan 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Parmadilien April 2013's alvemamma ♥♥♥ VIP

  Mener å ha sett noe av det samme selv.. De blir ikke roligere, de bare gir opp og blir rett og slett apatiske- mister tryggheten i mamma og pappa, og "vet at de er alene" uansett.. Hvem utsetter barna sine for slikt...!?
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 2. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Og hvem sier han gråter når jeg går? Hva om han begynner å gråte etter jeg har gått? Tror jeg kan telle på 1 hånd de gangene jeg har forlatt han gråtende! Så selv om man bruker ferber er ikke det synonymt med å forlate gråtende babyer! Det er like mye det å ikke gå inn med en gang de gråter litt!
   
 3. Parmadilien April 2013's alvemamma ♥♥♥ VIP

  Er barnet 6 1/2 mnd nå og dere allerede har utført skrikekuren (selv om det er en mild versjon)..!? Altså... Babyen var ikke et halvt år engang.. Det er unntakstilstand fortsatt, man kan ikke forvente at søvnrytmen skal gå knirkefritt så tidlig uansett. Vi hadde to år før det roet seg, men det roer seg til slutt. Har ei jeg kjebber son har barn på 4, de sliter fortsatt - DA kan jeg begynne å skjønne det, for da kan man kommunisere mer.. Ja søvn er viktig, men trygghet er faktisk viktigere.
   
  • Liker Liker x 2
 4. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Å være for eller i mot blir feil for meg. Jeg har ikke hatt et barn med søvnutfordringer utover det vanlige, og skal ikke uttale meg om ulike metoder som er ment for barn som strever utover det normale. Det tror jeg man skal være forsiktige med.
   
  • Liker Liker x 8
 5. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Å være for eller i mot blir feil for meg. Jeg har ikke hatt et barn med søvnutfordringer utover det vanlige, og skal ikke uttale meg om ulike metoder som er ment for barn som strever utover det normale. Det tror jeg man skal være forsiktige med.
   
 6. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Han var 6 mnd når vi gjennomføre! Er litt over 6 1/2 mnd nå! Og ja! Vi måtte gjøre noe! Helsen min tillot ikke lenger samsoving 7 dager i uka! Syns ungen min fortener en mor senere i livet sitt også! Så JA vi måtte gjøre noe! Kan legge til at det er hans natt! Han har selv bestemt at kl 19 er det natt og er trøtt! Før så sov han fint, så gjorde han ikke det lenger!
   
  • Liker Liker x 1
 7. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  .
   
 8. Krösa Maja Forumet er livet

  Kan du vise meg forskning på at søvn ikke er så viktig som trygghet? Her likestilles både trygghet og søvn.
  For mitt barn stoppet å utvikle seg på grunn av søvnmangel, og hvordan kan du sitte hjemme hos deg å fortelle andre foreldre at dems barn er utrygge? Kjenner du de? Var du der? Kjenner du barnet bedre enn det foreldrene gjør? Kjente jeg ble litt nysgjerrig på hvordan du vet at barnet hennes var utrygt?
   
  • Liker Liker x 1
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 9. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg har også sett det programmet
  Her samsov vi som iftest for det var det babyen ville :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Kengu Forumet er livet VIP

  Som flere i tråden sier så har de hatt barn med utfordringer men er likevel i mot ;)
   
  • Liker Liker x 3
 11. Parmadilien April 2013's alvemamma ♥♥♥ VIP

  Wow, ro deg ned. Jeg skal se om jrg finner forskningen jeg har lest på det, for ja, jeg har lest MASSE om det, da jeg har ei selv on ikke sov, og som jeg har burdert både det ene og det andre av metoder på, jeg har vurdert ferbers, vi har vurdert å gå fra hverandre, vi har vurdert så mye, prøvd så mye og tenkt så mye. Så jeg sitter ikke her med en unge som sov natten gjennom fra dag en og belærer. For meg er det helt hinsides å "gi opp" ulike metoder etter 6 mnd og gå til ferbers, og det har jeg like mye rett til å mene som andre har til å mene det motsatte! Men ja, det finnes forskning på at søvnen går seg til, og utviklingen kan gå periodevis tregere, men utryggheten man risikerer å skape så tidlig kan henge igjen i mange år!! Nå påsto jeg aldri at HENNES barn var utrygt! Jeg sa at trygghet var vel så, om ikke viktigere enn å unngå periodevis dårlig søvn!
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 12. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Ja, men utfordringer har de fleste med små barn. Det er når det er utfordringer utover det normale slike metoder kanskje fungerer. Tror mange tenker at de har enorme utfordringer, men så er det kanskje innenfor normalspekteret for søvnutfordringer. For de som har virkelige problemer og trenger profesjonell hjelp er kanskje ulike metoder riktige og viktige. Men det kan jeg ingenting om så jeg skal ikke uttale meg om det.
   
 13. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg er helt rolig, hjertepumpa slår aldri fortere fordi jeg diskuterer på bv heldigvis ;)
  Hun utførte ikke ferber på den måten som de har forsket på, hun lyttet til barnets sitt behov, ett behov som sa ikke stimuler meg.
  Rart at de fleste leger, bup, helsesøstrene sa noe annet til meg når barnet mitt stoppet opp i vekt, lengde og utvikling. Det var ganske alvorlig og de var veldig bekymret.
  Skjønner ikke hvorfor de var så bekymret om søvnproblemer bare går seg til? Hvorfor så mye forskning på søvn da om det er så enkelt at det går seg til?
  Ja klart har du hatt store problemer de fleste som er her på bv som forteller andre at det de valgte er feil har som regel hatt det mye verre enn alle andre.
  Du skrev trygghet er viktigere enn søvn, til ei som har valgt å gi sitt barn gode søvnrutiner. Hvorfor skrive det om du ikke mente at hennes barn ble utrygg fordi babyen gråt litt ;)
   
  • Liker Liker x 3
 14. Kengu Forumet er livet VIP

  Min hadde det når han ble større .
  jeg tror de fleste skjønner forskjellen på vanlige urfordringer og størrre utfordringer, såpass tiltro har jeg til folk hvertfall
   
 15. Kengu Forumet er livet VIP

  Det er forøvrig ikke sånn at man har søvnproblemer fordi man bruker ferber.
  nNoen vil bare ha babyen til å sovne av seg selv fra de er bittesmå.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ingenbruker Guest

  Det er vel absolutt en fordel om barnet klarer å sovne selv uten byssing og stimulering? Helsesøster hos oss rådet til minst mulig bamser, uro og musikk i sengen og gode og faste rutiner før legging netopp fordi babyen burde lære å finne søvnen selv tidlig for å gi gode søvnvaner som igjen fører til større trygghet for barnet...Her henger alt sammen etter min mening. Og her har det alltid vært viktig å finne rutiner som passer her men ikke nødvendigvis andre steder. Forskning finnes det etter min mening alt for mye av og som støtter både det ene og det andre om en leiter godt nok. Så her er ikke forskning viktigs men å finne rutiner og metoder som passer oss.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Kengu Forumet er livet VIP

  Poenget er vel at man ikke lar barn på noen få uker ligge i lang tid å gråte for det skal lære å sovne selv.
  Handler ikke om byssing!
   
 18. Ingenbruker Guest

  Det tror jeg faktisk ingen her gjør. Og metoden går heller ikke utpå det. Den går jo utpå å gå inn og ut av rommet...
   
 19. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg sa ikke noe om at det var noen her heller !
  Men vet folk som gjør det
   
 20. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Vi har blitt mer bevisst på slike "uvaner" etter problemene med nr 1. Nå hadde hun kolikk i fem-seks mnd da, så stimuleringen for å sove trengte hun uansett døgnet rundt. Det blir allikevel spennende å se hvordan det blir med nr 2. Kanskje vi får en baby som faktisk ikke er plaget, og derfor kan man være mer bevisst på å ikke skape dårlige uvaner som faktisk ikke er nødvendige :) det blir iallfall interessant å se forskjellen på de :)
   

Del denne siden