Fødselsbag

En tråd i 'Desember 2019' startet av Teliza, 9 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Skjønner det
   
 2. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Men hva om du er på kontroll og må direkte inn på sykehuset ? Eller om noe skjer og du er ute på noe ? Sist så måtte jeg reise dirkete ifra JM og på sykehuset fikk ikke reise hjem å hente bagen engang..
   
 3. Spinam Glad i forumet Julegavene 2019

  Ja, det har jeg ikke engang tenkt på er en mulighet. Kanskje greit at den står i bilen da :)
   
 4. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Kanskje jeg som er litt farget etter sist hehe.. tenker iallefall å ha den i bagen fom uke 36 når jeg har neste JM time.
   
 5. Tessa88 Glad i forumet Julegavene 2019

  Igår fikk jeg endelig pakket til både fødebag til meg og stelleveske/bag til lillebror. Imorgen er jeg 39 uker. Hehe. Gikk på overtid med storesøster og regner med lillebror likner på henne. Men godt å ha det gjort hvis det plutselig skulle skje noe før tiden. :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Hjelpes. Vi begynte å pakke fødebagen igår. Endte opp med å fylle hele baggen med tøy til baby, og det er ikke plass til noe hverken til meg eller mannen :rolleyes:

  Tror vi skal gå for en større koffert. På lokalsykehuset mitt har de kun enkeltrom uansett, så tenker at vi får vel plass til en liten koffert der, istedenfor å ha flere bagger. Greit å bare ha èn koffert som mannen må få med seg ut døra, enn 2-3 stykker som han må springe frem og tilbake med :hilarious:

  Det aner meg at vi har overdrevet mengden med babytøy, men dette er vår første, og vi har ikke peiling på hvor mye tøy en nyfødt trenger de første dagene. Som jeg sa til mannen, jeg håper de kurser oss litt i hvordan kle på baby :hilarious:
   
  • Morsom Morsom x 2
 7. Spinam Glad i forumet Julegavene 2019

  Haha, det blir nok kanskje litt mye klær og du vil ikke få brukt halvparten av det engang :rolleyes:
   
 8. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Nei ikke sant, men synes det er så utrolig vanskelig å vite hva jeg skal ta med?? Pysjamaser, ulltøy, bomullsbodyer, tepper, smekker, bleier osv. Det endte fort opp med å bli en del. Og særlig når jeg ikke helt skjønner hvor mange lag man egentlig skal ha på baby, og leser så mye om at ull er viktig og at man må ha flere lag på vinterbaby (selv om vi er innendørs, tilsynelatende). Så i forvirringen har vi pakket for å kunne skifte tre ganger pr dag og vi skal vel være på sykehuset 2-3 dager. Da ble det plutselig en del klær.
   
 9. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Vi har pakket dette til baby:
  Svøpeteppe og et ullpledd
  4 bodyer, 2 av dem i bomull og 2 av dem i ull
  4 bukser, 2 i ull og 2 i bomull
  To pysjer/heldresser, i bomull (har ingen pysjer og sånt i ull enda, må se an om lille tåler det først)
  To par vanlige ullsokker og et tykkere par. Og et par bomullssokker
  Bomullslue + ei tykkere ullue med fleecefor til hjemreise.

  Og så skal vi ha med et par hentesett jeg har strikka (må se hva som passer best), disse er i ull og ull/bomull-blanding. Bilstolpose har vi også, så trenger ikke å ha på så mye klær. Et tykt teppe gjør samme nytten.

  Vi pakker ikke bleier og sånt, det har de på barsel. De har også klær til baby der, men jeg syns de var så store og lite personlige så foretrakk egne klær på baby. Tror de aller fleste sykehus har både bleier og babyklær? Dersom vi må være lenge der så bruker vi sykehusklærne eller mannen henter når han uansett må pendle endel mellom mtp at vi har en liten en fra før.

  Vi satser på å ikke ha så voldsomt mange lag på baby, men heller regulere med bruk av tepper. Det pleier å være bra temperatur inne på barsel, så helt vanlig bomullstøy skal være mer enn nok inne, og så ellers regulere med teppe. Derfor vi har med både svøpeteppe og ull + at de jo har helsetepper på barsel. Vi ble veldig fan av å svøpe sist, og da kan en lett regulere varme ved å bruke tynne eller tykkere tepper. Til juni-barnet svøpte vi i de store flanellsklutene/gulpeklutene vi hadde kjøpt. :p

  Jeg syns dog det er bedre å pakke for mye enn for lite, verre å mangle noe enn at noe ligger ubrukt. :) Og så lenge det får plass i 1 kolli så er det da ikke så farlig. :p Her hadde vi hatt god plass til koffert, men ser ut til at vi klarer oss med en romslig bag denne gangen også. Er bare litt småtteri som skal oppi nå, og mannen må hjem tidligere denne gangen så trenger ikke mye skift til han. Verre med meg og skift, for fyyyy som jeg svetta etter fødsel. Yæck.  Er sånn ca ferdig med fødebagen her. Mangler lader og snacks, og amme-bh. Må kjøpe noen nye der. De jeg har fra før er utslitte. :p
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Spinam Glad i forumet Julegavene 2019

  De har klær på sykehuset også :)
  Min forrige vinterbaby var mye bare i bleien hud mot hud, på sykehuset.
  Så brukte ikke så mye klær der. Til hjemreisen holder det med et lag ull innerst og en dress over, lue og votter og varme sokker. Eventuelt også en bilstolpose.

  Ville pakket to bodyer i ull, 2 bukser/strømper og hentesett.
  Men du får selvsagt ha med så mye du vil, du er heldig som får enmannsrom, jeg må dele rom med to(!!) andre babyer og mødre.. :nailbiting:
   
  • Enig Enig x 2
 11. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Da vi var på omvisning hadde de ihvertfall kun enmannsrom og da plass til at pappan kan sove sammen med mor og barn på rommet. Og så fikk vi se en tavle de hadde med antall fødsler per dag i året osv, og på maks på sommeren hadde de hatt 5 fødsler på en dag. Så med andre ord ikke så veldig stort trykk på fødeavdelingen her. I snitt var det 1-2 fødsler bare, og noen dager ingen. Høres veldig behagelig ut for min del med en rolig avdeling.

  Takk for pakketips! Tror vi skal fjerne en del av klærne da, vi var så usikre. Hva med våtservietter og hånddesinfisering o.l., tenker du at noe av det er lurt å pakke med selv? Jeg har en sånn pakke med desinfiseringsservietter som jeg vurderer å ta med.
   
 12. Fionnu Elsker forumet Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Hånddesinfeksjon ville jeg hatt med, men våtservietter tror jeg ikke du får bruk for. Vi gjorde i alle fall ikke det. Fikk utdelt papir til bruk til stell, og brukte kun vann i tillegg - det gjør vi nå hjemme også, tørre engangsservietter og vann :)
   
 13. stokke Forelsket i forumet Julegavene 2019 Sommerfuglene 2017

  Jeg har pakket nokså likt som deg:)

  Har du noen tips til svøping? Gode teknikker eller måter å svøpe på? Jeg har veldig lyst å prøve det denne gangen:)
   
 14. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Vi ble vist det på barsel, så går an å spørre der også. Det er ikke så viktig at det er stramt, men litt tett bør det være så de kjenner de er tulla inn.
  Kan bare en måte. Legger teppet med et hjørne opp, og bretter det ned. Legger baby med skuldrene helt i kanten, og så bretter jeg inn en side først, under motsatt arm. Så bretter jeg opp fotdelen, før andre siden brettes over og legges under baby. Litt som en burrito. :p

  Fikk ikke til å legge til et illustrasjonsbilde nå, men om du bildegoogler det ligger det ute fine illustrasjoner med steg for steg. Vi ble vist det på barsel her, så mulig en pleier eller jordmor der du skal føde kan vise også. :) Vi svøpte tett, men aldri stramt.
   
  • Informativ Informativ x 1

Del denne siden