Fødebrev

En tråd i 'Oktober 2021' startet av Nysgjerrig skeptiker, 28 Jun 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Jeg hadde også blitt kanskje knust om jeg måtte ha KS. Ikke fordi "det ikke ble som planlagt", men fordi jeg rett og slett ikke ønsker opereres. Babytiden blir litt tyngre enn den må være, om jeg må i operasjons "recovery" i tillegg. JEG har ikke lyst til akkurat det. Men selvsagt, er det eneste løsning, så må man jo... :)
  Men nå, etter to enkle vaginale fødsler, så får man håpe man slipper KS denne gang også.

  Det er mye som ikke kan planlegges i fødsel, men; i en fødselssituasjon så kan det være at du ikke får helt anledning til å si fra om alt du ønsker og tenker (man er ikke helt tilregnelig under rier og diverse) - så hvis du har NOE du synes er greit at JM vet om (traumer, tidligere opplevelser, hvordan best roe deg..), så er det greit å få det skrevet - eller i alle fall ha nevnt det for fødepartner (far/medmor/andre) sånn at dem kan si i fra om du ikke kan. :) Samme om du har spesielle ønsker (at du ønsker føde i vann om mulig, at du ønsker færrest mulig på rommet, at du ønsker epidural/lystgass, at man vil ha den av avling, at man ønsker baby på brystet mens de syr under KS,...), så er det greit å få det ned på brev eller informere tydelig til fødepartner. :)

  Alt kan ikke planlegges, men om du har gjort opp noe tanker og ønsker, så kan man skrive ned. Man kan jo evt også skrive et "hvis vaginal / hvis KS".
  Ingen tvang om fødebrev altså! Men bare nevner at det ikke er sikkert du får til å ytre alt du ønsker under fødsel heller, og i så fall er brev og en god føde partner gode hjelpemidler :D
   
  • Liker Liker x 1
 2. Marianne.89 Forelsket i forumet Oktoberbarna 2021♡

  Jeg har hatt halvdempet belysning og sist gang hadde de også musikk på rommet :) Og jeg har fått lov å gjøre som jeg vil, men når man ikke egentlig har satt seg noe særlig inn i stillinger osv, så ender man vel ofte opp med å kanskje bare gjøre en ting.

  Med første hadde jeg non-stop rier fra vannet ble tatt og til han var ute. Da var mammaen min jordmor, og hun forsøkte å få meg til å prøve både pilatesball, prekestol, forskjellige stillinger i senga osv, men jeg greide det ikke pga de riene som aldri ga meg noe hvile. Da var det faktisk best for meg å ligge på rygg i sengen :rolleyes: Riene satt mye i hofte og nedover beinet, fikk epidural, men den fungerte bare ensidig og lammet det andre beinet. Med nr 2 måtte jeg føde på sykehuset hvor vi bor, for måtte ha mamma som barnevakt til førstemann. Da prøvde jeg badekar (men følte riene dabbet av da). Ellers satt jeg nesten hele fødselen på pilatesball, og det fungerte helt supert! Tenker å jobbe meg gjennom riene på ball neste gang også! Så fødte jeg liggende på høyre side, og det fungerte egentlig bra det og :)
  Alle fødsler er jo så ulike, men er nok lurt å gjøre seg noen tanker om hvordan man vil ha det, men samtidig innstille seg på at det ikke alltid går som man har tenkt på forhånd :oops::D
   
 3. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Høres jo veldig greit ut, det da. Her er det ingen som har kommet med forslag til stillinger eller noe, så.. blir bare "legg deg på rygg nå, så skal du gjennom resten av fødingen". Veldig.. prosedyre, ingen individualitet. Jeg har vært veldig usikker av meg, så det jeg har trengt, har vært *FORSLAG*.
   
 4. Marianne.89 Forelsket i forumet Oktoberbarna 2021♡

  Da blir det nok bedre neste gang når du gjør disse forberedelsene :D
   
 5. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Ja forhåpentligvis :)
  Tenker prøve ta litt mer kontroll selv denne gang..
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Adelheid Blir kjent med forumet

  Hva er AB under fødsel?
   
 7. Adelheid Blir kjent med forumet

  Jeg trodde man måtte være våken, men kan man få lov til å sove altså?
   
 8. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Antibiotika
   
 9. mammatil2prinsesser&3prinser Forumet er livet Novemberlykke 2018 September 2012 VIP Oktoberbarna 2021♡

  I noen tilfeller får man det:) men det er opp til anestesilegen.
   
 10. Nysgjerrig skeptiker Flørter med forumet

  Jeg synes det er flott at fler tenker på å skrive brev. Jeg skal også melde meg på fødselskurs, Positiv Fødsel, da jeg håper og tror det kan være hensiktsmessig for min del.

  Graviditet og fødsel er mitt livs største skrekk, men det har *bank i bordet* gått X ganger bedre enn jeg hadde våget å håpe på - hittil i alle fall. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 11. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Jeg har tatt det kurset. Jeg har ikke vært spesielt redd for fødsel eller noe da, de to første fødslene var jo helt greie uten kurs... Men merker jeg er blitt mer spent på fødsel og mer.. positivt innstilt, egentlig.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 12. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  • Liker Liker x 2
 13. toblivertre Andre møte med forumet

  Mamastork på IG har informasjon om dette
   

Del denne siden