Eggdonasjon 2018

En tråd i 'Prøver/gravid med hjelp av donasjon' startet av Emilie89, 2 Mar 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Jeg lurte på om det var informasjonen eller jeg som var gammel:joyful:
   
 2. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Jeg har det litt sånn nå. Tør ikke tro dette går hele veien. :nailbiting:
   
 3. Bjørka Flørter med forumet


  Haha.. det gikk litt fort... Husker ikke når jeg klarte å gjøre det. Fikk tlf fra bhg mens jeg skrev om at mini ikke var helt frisk og måtte hentes. Tror det må ha skjedd rundt da. Beklager for skrivefeil og manglende ord i forrige innlegg. Glemte å sjekke før jeg publiserte.
   
 4. Bjørka Flørter med forumet


  . Klarte ikke å si noe til familien før jeg var i uke 18.Det tok ganske lang tid før det ble synlig på meg. Fikk liten kul på magen seint i april og han kom til i juni.. en mnd før:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Chabur Første møte med forumet

  Hei, vi vurderer også ed etter at vi mistet sønnen vår i januar i uke 41 og jeg har kommet i tidlig overgangsalder etterpå. Så vi kan ikke bli gravide naturlig eller ved ivf.
  Vi vurderer IB i Alicante da jeg har lest mye bra om det. Er så flott at dere deler så mye av deres erfaringer, tusen takk :)

  Er det enkelt og greit å komme i gang?
  Hvor lang tid tok det fra første henvendelse til dere var i gang?
   
 6. Bjørka Flørter med forumet

  Hei, det var egentlig veldig enkelt å komme i gang.

  Du trenger blodprøver, Karyotype, Celleprøve og nylig utført vaginal ultralydskanning.

  De vil mest trolig ønske en gentest av mannen din. Og bli godkjent for garantipakken deres via deres fagråd, om det er noe dere skal ha.

  Vi sendte inn alt av journaler, møtte opp på klinikken for konsultasjon.(De har skype)

  Vi fikk beskjed om at når vi var godkjent for trepakken kunne vi signere og sende kontrakt og betale pengene.

  Etter at pengene var betalt satte vi en dato for når forsøket skulle være. Vi betalte i august, begynte stimulering i september og hadde innsett i midten av oktober.

  Det var enkel og grei stimulering for meg. Mye mindre medisiner å forholde seg til enn tidligere

  Reiste ned for uttak, da mannen skulle levere pakken og det var ferskdonorstimulering. 5 dager etter var det innsett.

  Vi har 3 egg til på frys der nede. Håper å komme oss ned snart for nytt innsett. :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Chabur Første møte med forumet

  Tusen takk for raskt og utfyllende svar :)

  Så flott at dere kom så fort i gang. Var det du som nevnte også at man kunne få nordisk donor hos IB hvis man ønsket?

  Håper dere får kommet i gang med nytt innsett snart :)
   
 8. Bjørka Flørter med forumet


  Hei,

  De sier de matcher alle etnisiteter. De matcher alltid mor mest mulig lik deg. Alicante har en veldig sammensatt populasjon.

  Vi skal bare summe oss litt etter 5/6 uker med kragebeinsbrudd på mannen. Godt å komme litt i normalt gjenge før vi planlegger mer.
   
 9. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Hei,
  Jeg tror det var IB Alicante som nevnte for meg at man kan velge nasjonal eller internasjonal donor, utover det kan du ikke velge. Men som de skriver her så forsøker de uansett matche godt mot deg. Lykke til med prosessen :thumleft
   
 10. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Dette var feilinformasjon, beklager! Jeg som roter...
   
 11. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Hvorfor må dette med ED være så fordømt sårt og vanskelig...:(
   
 12. Bjørka Flørter med forumet


  Det er ikke lett på noen som helst måte.

  Man må akseptere at det eller adopsjon som alternativ for å få barn. Det innebærer også at man må akseptere at noe er galt med en selv.

  Det er ingen lett erkjennelse å komme frem til. Også er det i tillegg så mange andre valg man må ta stilling til..

  Er man for ED, ønsker man kjent eller ukjent donor? (Svarer man ja på kjent donor kan du kun dra til Russland eller USA for behandling)

  Vil du ha anonym er det resten av verden du kan søke behandling..

  Uansett det viktigste i denne prosessen er å kjenne etter inni seg selv hva som er rett før deg og mannen/partneren din.

  Jeg er i dag veldig glad for valget mitt. Elsker det lille nurket av hele mitt hjerte. Det er et veldig ønsket barn og det er mitt barn :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Godt å høre om hvordan du kjenner det nå, takk!

  Er mange valg ja, kanskje også enda flere i og med at jeg har valgt å gjøre dette alene. Men det vanskelige er å velge å avslutte med sine egne egg, så lenge man fortsatt kan velge. Det var jammen vanskeligere enn antatt etter graviditet...:(
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Bjørka Flørter med forumet


  Ja, Jeg skjønner at det kan være vanskelig å ta beslutningen om å avslutte sine egne egg. Her ble det veldig tydelig etterhvert. Vi hadde 8 forsøk med fersk stimulering. Fikk ut ett til to egg som ville la seg befruktet hver gang(uttak 10-12 egg) eggene var av dårlig kvalitet. Embyoene som ble til, ble ikke noe mer 5-6 dager etter innsett.

  Etter 8 forsøk, 2 avbrutte, var smerten veldig stor. Alt var veldig tungt også beskjeden om at det var lite trolig vi fikk til noe med egne egg.

  Vi måtte gå noen grundige runder med oss selv. Vi hadde ikke trodd at vi ville komme dit, men hadde nok ED i bakhode som en slags løsning i verste fall.

  Jeg unner ingen å få de beskjedene jeg fikk.ved konsultasjon med IB fikk jeg beskjed om at jeg virkelig hadde prøvd alt for å få bedre eggkvalitet. Og at det var ED som var løsningen som også min gyn i Norge hadde sagt.

  Håper du finner ut av hva du vil.

  vi skal mulig ned å få satt inn en søster eller bror snart.

  Klem
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Bjørka Flørter med forumet


  Superfornøyd:)
   
 16. Miranda76 Andre møte med forumet

  Hei dere! Er det noen som har vurdert Finland? Det er en klinikk der som heter oviuma som jeg nettopp har vært i kontakt med.
  Også lurer jeg på noe angående antall egg. Hvis man betaler for et enkelt forsøk, får man alle eggene fra den donoren i det forsøket da? Eller varierer det fra sted til sted.
   
 17. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Heisann! Jeg har hatt Finland med i min vurdering, men ikke vært i kontakt med de ennå. Ovumia virker å ha opparbeidet seg god erfaring og godt rykte, de får skryt fra norske gynekologer samt vet at flere fra Sverige reiser dit. Hvor tenker du deg? De har også eggbank, og overraskende nok virker suksessraten være lik om man bruker fryste egg, fryste embryo eller ferskforsøk. Og det korter ned ventetiden betraktelig...
  Stort sett vil jeg tro du får alle eggene fra "din" donor dersom du ønsker det i et fersk- eller fryseforsøk, men jeg tror fortsatt det finnes klinikker som kjører "shared donor program". Da får du et gitt antall egg. Mener også jeg leste at ved bruk av fryste egg fra eggbanken hos Ovumia får man et visst antall egg, husker ikke antallet. Så jeg vil tro det kommer ann på klinikk og type forsøk.
  Hva er ditt inntrykk av Ovumia?

  Såvidt jeg har klart å lese meg fram til utfører ikke finske klinikker gentesting av eggdonor, slik det gjøres med sæddonor og slik mange klinikker i øst- og sør-Europa gjør på eggdonor.
   
  Last edited: 7 Jan 2019
 18. Miranda76 Andre møte med forumet

  Hei og takk for svar!

  Jeg er fortsatt så ny i undersøkelsesfasen at jeg ikke vet helt hva jeg skal se etter og hva som er viktig ved valg av klinikk. Og dermed heller ikke fått noe klart inntrykk av noen klinikker.
  Men ser at Ovumia har et foredrag og tilbud om gratis samtale i Oslo i slutten av januar så jeg tenker jeg drar dit:)
  Hvor langt er du kommet i din prosess?
   
 19. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Disse møtene er en utrolig fin måte å starte informasjonsinnhenting! Har du hatt noen flere forsøk med egne egg?
  Det er ca 1 år siden jeg ble anbefalt ED og jeg har ennå ikke tatt valget. Vurderer et siste forsøk nå før jeg bestemmer meg. Året har iallefall gjort at jeg vet mer om hva som finnes der ute, og hva som evt er viktig for meg dersom/ når valget tas.
  Det eneste jeg har å utsette på Ovumia er at de som sagt ikke screener eggdonor for kromosomavvik som kan ende i alvorlige sykdommer. Stadig flere klinikker i DK gjør dette, men på langt nær alle siden dette ikke er lovpålagt. Får dessverre ikke alt jeg vil ha i en klinikk har jeg skjønt :rolleyes: Masse lykke til videre i prosessen!
   
 20. Miranda76 Andre møte med forumet

  Ja det med å screene for kromosomavvik høres jo veldig lurt ut!
  Jeg har hatt to ivf-forsøk. Et for et år siden hvor jeg ble gravid men mistet i uke 9. Og et nå nettopp. Denne gangen fikk vi bare ut tre egg og to ble befruktet og satt inn uten hell. Jeg blir 43 om en uke så tror det er på tide å innse at jeg trenger eggdonor nå. Jeg har gått privat til ivf pga alder og det koster jo mye!
  Ja det tar tid å sette seg inn i alt. Blir jo ekstra vanskelig når det ikke er lov med eggdonasjon her til lands og det heller ikke er så mange som kan noe om det.
  Lykke til deg og
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden