Eggdonasjon 2018

En tråd i 'Prøver/gravid med hjelp av donasjon' startet av Emilie89, 2 Mar 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Bjørka Flørter med forumet


  Der var også en lang vei for meg før vi kom frem til er. Det var 6 negative forsøk+ 2 avbrutte.ble gravid på 1. Er forsøk.

  Vi fikk ut alt fra 8-12 egg hver gang, men kvaliteten var dårlig. Det var bare ett eller to emnet med middels til dårlig kvalitet. Etter det siste forsøker fikk vi valget er eller adopsjon.

  Med ed må du først stille deg selv noen spørsmål, da det kan ha innvirkning på hvor du kan få bli behandlet.

  Det handler om du søker anonym eller kjent donor eller alturistisk donasjon.

  Ønsker du kjent donor er det enten USA eller Russland som er tingen. Kjenner til at det i Danmark er tillat med alturistusk donasjon.

  Det du generelt kan starte med er blodprøver karyotype av deg og partner, hiv, jeg osv og ny celleprøve. Enkelte klinikker vil ha mammografi. Du bør også få journalen din fra alle ivf-klinikker du har brukt.nylig ultralydundersøkelse av underlivet også.

  Ellers er det verdt å starte med å sjekke ut klinikker også bli kjent med suksessrate til de ulike klinikkene.

  De du synes er mest aktuelle for deg booker du og partner et Skype møte med. Generelt har de fleste klinikker en sånn gratis førstekonsultasjon.


  De fleste klinikker også i Spania som vi valget matcher på etnisitet. Så man trenger ikke å bekymre seg for at man får et barn som er mørkere i huden enn deg. De matcher alltid utseende etter moren i allefall gjorde de det på IB i Alicante.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Da må du (foreløpig) til utlandet. Du må bestemme deg for om du vil gi barnet mulighet til å søke opp genetiske foreldre. Og så må du ta kontakt med klinikker i utlandet og finne ut hvilken som matcher deg best. Ikke alle land gir tilgang til info om donor, så hvis du vil ha det, begrenser det valg av land.
  Og så koster det en del, så du må ha råd til det. Men kostnaden varierer avhengig av hvilken løsning du velger. F.eks ferskforsøk vs frosne embryoer som ikke er utvalgt til dere er det stor prisforskjell på.
   
 3. Leverihåpet Gift med forumet Assistert-jentene

  Tusen takk for et utfyllende svar :) Ja det er masse å tenke på og ta stilling til. Jeg har alle papirene fra alle klinikker og siste ul. Har også tatt memo for et par år siden. Celleprøven ble tatt for ca 2 år siden, men de vil vel kanskje da evt ha ny(?)

  Vi har fått innvilget 3 nye ivf forsøk så er midt oppi 5.forsøket så skal jeg spør de ut angå eggene mine denne gang. Føler jeg ikke fikk noe spesielle svar de andre gangene. Men denne gang føler jeg at de ivaretar oss hvertfall ved første møte som var forsamtalen. (ny klinikk) Vi vet ikke enda hvor veien bærer oss etter disse tre forsøkene vi er igang med, men håper selvsagt vi sitter med ønske barnet vårt.

  Men syns det er veldig interessant å utforske samt lese seg opp til dette med ED samt høre andres erfaringer :)

  Setter utrolig pris på at du deler din erfaring og hva en bør se/utforske.

  Takk igjen for at du tok deg tid :)
   
 4. Leverihåpet Gift med forumet Assistert-jentene

  Tusen takk for informasjonen. Detter er veldig ukjent for meg og det er nå nylig midt i forsøk med ivf dette har stått i tankene mine. Jeg håper selvsagt jeg slipper, men med alder og lite folikkller så er det hvertfall verd å undersøke litt og høre andres erfaringer:).

  Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive:)

  Kan jeg spørre hvor dere landet hen og hva som gjorde at dere nettopp valgte den klinikken??
   
 5. Leverihåpet Gift med forumet Assistert-jentene

  Noen som har en viss peiling når ED blir godkjent her i Norge?? :p Noe som alle sikkert sitter og venter på hehe :)
   
 6. Bjørka Flørter med forumet

   
 7. Leverihåpet Gift med forumet Assistert-jentene

  Har dere lykkes med denne type behandlig eller er dere i prosessen nå?

  Jeg har ikke vært heldig å fått egg til overs så ingen frys her. Så da blir det ev utland her også evt. Men først høre hva de sier om mine egg og hvor langt vi kommer. Takk for svar :)
   
 8. Bjørka Flørter med forumet


  Jeg har allerede fått en fantastisk gutt via ED. Drar nok ned nå snart for å sette inn biologisk søster eller bror . Har tre embryo på frys fra første ED forsøk. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 9. Bjørka Flørter med forumet

   
 10. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Da må du ha MASSE lykke til imorgen :Heartpink Det er tøft å stå i det, og tøffere å innse at man kanskje må tenke annerledes. Du kan fortsatt lykkes selv med 4 follikler, krysser fingre! Jeg har selv hatt 6 forsøk, mistet i sommer etter 8,5 uker.

  Ang ED så er vel ikke det igang i Norge ennå selv om de fleste partier har sagt ja. Jeg fikk litt informasjon fra klinikken min, så begynte jeg å søke på nett. Dersom du har mulighet for dra på AVA Peter seminar i Oslo så anbefaler jeg det rett og slett for informasjonsinnhenting. Du binder deg ikke til noen ting og det er gratis. Jeg kontaktet så diverse klinikker i Spania pr mail og fikk tilsendt info om ED som enkeltstående forsøk og pakkeløsning med prisgaranti. Jeg anbefaler å lese garantiordningene godt da de kjører med forskjellig garanti for når en graviditet er oppnådd (alt fra 8 uker til et levenede født barn). Noen klinikker tilbyr gratis skypesamtale, noen må du betale for. Kan anbefales.

  ED kan gjøres i de fleste land utenom Norge og Sverige, men de forskjellige land har forskjellig regelverk så det gjelder å finne det som føles riktig for deg. Noen land tillater ikke single kvinner behandling, noen land har lengre ventelister. Det finnes mange forskjeller mellom klinikker/ land og det er et mylder å velge mellom. Det som enkelt skiller de land som for meg er aktuelle er:
  Spania: mange dyre klinikker, men noen har gode garantipakker. Donor er anonym etter spansk lov, men de mener å tilby donorer etter nordisk utseende. Noen deler av Spania har stor andel av f.eks tyskere, som kan være mer lik nordmenn. De forsøker matche donor etter bilder av deg, og ikke minst, de har drevet med dette veldig lenge. Stor variasjon av garantier både ifht antall forsøk og antall egg.
  Russland: her kjenner jeg kun til AVA Peter. Ok priser sammenliknet med Spania, mange valgmuligheter ifht type forsøk. Du kan selv velge eggdonor og får mye informasjon. Trenger du donorsæd kan du få dette fra danske donorer. Vær obs på at de driver markedsføring på høyt nivå. Jeg har bekjente som skryter veldig av AVA Peter (heter forsåvidt Scanfert AVA clinic nå). Men de kjører et høyt medisinregime, uten at de opererer med bedre statistikk enn Spania.
  Danmark: eggdonor kan være åpen eller lukket, men du får ikke mye informasjon. Matches etter høyde, vekt, hår- og øyefarge, ikke bilder av deg. Ofte er ikke donorer gentestet såvidt jeg har kommet fram til, slik det er i andre land. Dårligere garantiløsninger og noe lengre ventetid enn land som har gjort dette i mange år. Men, tryggheten ved behandling i Skandinavia kan være av betydning.

  Det er altså bare å begynne å søke, finne sine aktuelle klinikker og kontakte disse for mer informasjon :happy: Deretter får du ganske grundig informasjon om videre forløp fra de. Noen er også behjelpelige med å finne gynekologer i Norge dersom man trenger det. Nå er det jo absolutt ikke sikkert du trenger dette (!), men det er et stort steg å ta så lurt å begynne bearbeide prosessen tidlig.
  Igjen, MASSE lykke til imorgen og de neste dagene!!!
   
  • Liker Liker x 1
 11. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Vi henvendte oss først til et par klinikker i Danmark, men der fikk vi ikke svar. Deretter henvendte vi oss til IVF Riga. (Ikke forveksle med Ava Riga). Vi gjorde ikke så mye undersøkelser først. Vi så på reisevei, tilgjengelighet, ikke visa krav.

  Jeg har skjønt etterpå at mange bruker måneder på å velge klinikk. I dag ville jeg valgt en klinikk som har et individuelt opplegg for hvert par. Noen klinikker kjører alle gjennom et standard opplegg først og når det ikke går, begynner de å nøste forsiktig. Da kan tiden og pengene gå fort.

  Når det er sagt, er jeg fornøyd med legen i Riga. Det er ikke så lett å vite hva man skal gjøre hvis det ikke fungerer med en gang og vi måtte ta noen valg, og valgte nok litt feil en eller to ganger. Det var ikke legen på IVF Riga sin feil.
   
 12. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Det er KRF som har hindret dette så langt. De forlangte som krav for å støtte nåværende regjering at det ikke skulle åpnes for eggdonasjon i inneværende regjeringsperiode.
  Det er flertall på Stortinget for eggdonasjon, så det blir spennende å se om det skjer noe der nå i høst når KRF er på frierføtter til venstre.
  Jeg tror ikke det er så lenge til, men det kan gå noen år.
   
 13. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Vi har gjort 7 forsøk. 5 graviditeter. 2 ikke gravid. Av de 5 gikk 3 i vasken med SA, 1 endte i MA og nå er vi 15+4 og håper virkelig dette går da vi ikke har flere embryoer igjen.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Når det gjelder Ava Peter så får de ofte vanskelige cases som har forsøkt i andre land, det kan være en årsak til at de ikke har bedre statistikk enn eks. Spania. Mange som har forsøkt i mange år uten suksess, får det til der.

  Men det er riktig, de pøser på med medisiner. De har bl.a. ganske heftig opplegg ved blødninger, der andre klinikker ikke tilbyr noe opplegg. Og de gjør grundige undersøkelser av deg først hvis de anser det som nødvendig. Det kan føre til at man må reise dit en gang før innsett, med det styret det er med visum mm.
   
 15. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Det hørtes ut som en lang og vond prosess, ønsker dere masse lykke til med denne runden!
   
 16. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Takk! Brukt 3 år så langt. Går det bra, glemmer vi fort det. Har sett andre som har holdt på i 13 år før de lykkes.
   
 17. Bjørka Flørter med forumet


  Det stemmer som du sier om disse ED klinikkene.

  Men jeg opplevde ikke IB i Alicante som vesentlig dyrere enn AVA peter.

  Mitt inntrykk av AVA er samme som deg de markedsfører seg veldig mye. De har ulike pakker om hvor mye informasjon man vil ha om donor. Du kan få garanti hvis du velger en pakkeløsning. Da kan man få opp til 70% av kostnader refundert.

  Vi valgte IB grunnet de matchet alle etnisiteter, og hadde en garantipakke der man får 100% tilbake hvis man ikke blir gravid innen 18 mnd etter at kontrakt er inngått. I tillegg varte garantien 180 dager inn i svangerskapet? det vil si til barn i magen er levedyktig om det skulle kom til for tidlig.

  Klinikken og alle ansatte virket veldig rutinerte og flinke. De gjør kun evidencebased behandling. Gikk på et enkelt regime med lite medikamenter.

  Synes det var veldig greit å ta garantipakke selv om den kostet litt. Mitt tankesett var der at om de hadde en sånn avtale ville de sikkert prøve å gjøre meg gravid så fort som mulig.de tapet jo mer penger og innsett... og sånn gikk det gravid på første forsøk. Har hørt om flere som har tatt pakken, men blitt gravid på eneren 2 eller 3 forsøk også. 1
   
  • Liker Liker x 1
 18. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Høres ut som om dere fikk en super pakkeløsning. Da vi valgte klinikk var det ikke mange garantier. I dag ville jeg nok også valgt en slik løsning.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Bjørka Flørter med forumet

  Unnskyld ratingen.. Tror jeg må ha kommer borti noe..
   
 20. Bjørka Flørter med forumet


  Høres slitsomt ut. Stakkars dere. Håper det går denne gangen. Husker jeg var så lagt nede at når jeg fikk positiv test gikk jeg rundt og tenkte at jeg var litt gravid. Turte ikke å tro på det helt. Det varte lenge... var alt for vant til stang ut hele tiden. det nesten uvirkelig for meg hele tiden, på sykehuset Trodde vi nesten en stund at gutten vår bare var til låns.. merkelig og kos å komme hjem... men vi var bare veldig glade hele tiden.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2

Del denne siden