Duste-eksem!

En tråd i 'Januar 2016' startet av JemimasBaby, 10 Jun 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno3192382 Andre møte med forumet

  Synes det likner litt på eksemet mange melkeallergikere har. Er hun allergisk?
   
 2. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Han ;) Nei, Ikke så vidt jeg veit. Men husker at han blei litt rød rundt munnen da vi prøvde Hipp mme. Nan går fint. Hadde det vært Nan-en, så ville vi nok heller sett forverring enn at det til tider er nesten borte. Det er derfor jeg tenker det kanskje er noe han reagerer på i grøten også..
   
 3. Bkno3192382 Andre møte med forumet

  Håper du finner ut av det i hvertfall. Då ikke noe godt ut.
   
 4. JemimasBaby Augustbaby 2013

  ImageUploadedByBV Forum1470125859.073088.jpg
  Her går det opp og ned, men nå er det på sitt værste :( Ny legetime i dag.
   
 5. Koneogmor Glad i forumet

  Stakkar lille vennen! Dette så ikke godt ut.
   
 6. iamlisa Elsker forumet MAI 2013

  Offa... Lille vennen. Håper dem finner fort ut av det. Hva sa legen?
   
 7. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Hva sa legen ja
  Det der så ikke godt ut.
   
 8. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Var ganske fortvila i går, ja.
  Legen blei litt overaska over at vi ikke hadde fått noe sterkere å smøre med sist, og i tillegg fått beskjed om å ikke smøre kortison i ansiktet. Så nå prøver vi noe sterkere (apolar, + en til jeg ikke husker navnet på akkurat nå) alle steder det trengs, og skulle heller ikke tenke på regelen om å ta pause med smøringen etter så og så lang tid. Prøvde klibad i går i håp om at han fikk sove bedre, men merket ikke veldig forskjell. Men han ser allerede litt (litt!) bedre ut i dag.

  Siden det har gått så opp og ned har vi jo lurt på om det er noen allergier i bildet, men han er for liten til at man kan stole på resultatene på testene. Håper at det hjelper at vi ikke skal reise på mer ferie, så han får være i ro hjemme. Forhåpentligvis vil vi også lettere kunne merke om det er kaninen vår som er problemet (selv om legen ikke trodde det.)
   
 9. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Prøvd kp bad? Sånn lilla greier fra apoteket. Det et eksem-behandligs-bad. Evt i kombinasjon med (hver for seg, to bad med vask av karet mellom. Jeg husker ikke rekkefølgen) oljebad. (altså mye olje!)

  Har du lest bloggen søsken? Evt sjekk ut fb gruppa barn med atopisk eksem. Les brosjyren fra... Tror det er riksen, sin eksemskole. Jeg kan finne linker til deg om Google ikke finner det for deg.
   
 10. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Jeg fant det. Takk :)

  Har ikke prøvd kp-bad, men gir oljebad hver dag. Om det blir like ille igjen skal jeg jammen meg prøve!

  Hvordan går det med din lille?
   
 11. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Hos oss går det strålende, kryss i taket og krysser fingrene for at det fortsetter. Tendenser til bleieeksem et par ganger, men locoid tar det, og ikke sett noe andre steder i hele sommer. Spent på høst og vinter, men det ser helt fantastisk ut rett og slett!!!
   
 12. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Så flott! :) Nå ser det allerede myyyye bedre ut her, så håper vi er like heldige!
   
 13. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Men er det noen som tenker i banen matvareallergi? Det er vel et ganske karakteristisk utslett når det kommer til ulike matvareallergier?
   
 14. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Det virker som om det kan ha vært pæremos, så den kutter vi ut nå. Blir dermed litt skeptisk til å teste ut andre ting, men må jo bare gjøre det forsiktig og kontrollert evt. Tror nok også han kan ha reagert på husstøv eller midd når vi var på ferie.
   
 15. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Får han grøt? Jeg er av ulike årsaker medlem av en del fb-grupper for barn med matvareallergi, og det minner veldig om hveteallergiutslett eller melkeallergiutslett.. Men det er jo selvfølgelig bare vill gjetning fra min side.. Har legene testet han?
   
 16. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Det er viktig å huske at atopisk eksem kan være allergi - relatert men det er oftest ikke det.
   
  • Liker Liker x 1
 17. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Grøt og Nan. Har tidligere i tråden nevnt at han virket rød rundt munnen da han fikk mme fra Hipp, så har vært inne på tanken, ja. Men det virker ikke som om han reagerer på det han får nå :)

  Jeg vil være litt forsiktig med å si at utslett ser ut som det stammer fra noe så spesifikt. Alle reagerer ulikt på ulike ting ;) Og som Sara sier ovenfor, atopisk eksem kommer også uten allergier (men allergier kommer ofte med atopisk eksem). Jeg er bare glad han ikke er som meg, som hovner opp og i værste fall lukker/tetter halsen seg!

  Vi spurte om vi kunne teste for å finne ut om han reagerer på kaninen vår, men alle sier at det er ikke hjelp i å teste han når han er så liten enda. Vi må bare følge godt med på om noe endrer seg.
   
 18. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Min har tatt blodprøver (ikke prikktest) for å undersøke allergier. Jeg ville presset på, særlig hvis du selv har allergi. Men ja, atopisk eksem kan komme med og uten allergier. Man kan jo også ha allergier uten eksem.. Kroppen er rar ;)
   
 19. JemimasBaby Augustbaby 2013

  Men er det ikke slik at testresultatene ikke nødvendigvis gir riktige svar når de fortsatt er så små som våres?
   
 20. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  De kan bli falskt negative. Det vil si at det kan være immunforsvaret ikke har laget antistoffer riktig enda. Men da skal det retestes 6 mnd senere hvis symptomene er uendret. Det var det barnelegen sa til oss da vi tok blodprøver nå..
   

Del denne siden