Eggelikør:
6 dl TINE Kaffefløte el en blanding av 3 dl TINE kremfløte og 3 dl TineMelk hel
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
3½ dl vodka el 60% sprit
1. Kok opp fløtemelken/kaffefløten og sukkeret. Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen.
2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner. Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når den er avkjølt.
3.Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer. Likøren tykner når den står. Flasken bør ristes før man heller fra den.
Hell på søte flasker, skriv på en etikett hva flasken inneholder og pynt flaskehalsen med ett bånd. Kjempefin gave! :)
***********************************************
Mokkalikør:
3 dl vann
3 dl TINE Kremfløte
2 ss kaffepulver
2 ss kakaopulver
3 eggeplommer
5 ss sukker
2 dl 60 % sprit
1. Kok opp vann, fløte, kaffe og kakao. Visp sammen eggeplommer og sukker. Spe den varme væsken i eggeblandingen under kraftig røring.
2. Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp under røring til likøren begynner å tykne. Avkjøl og bland i spriten.
3. Fordel likøren på pene flasker og oppbevar dem kjølig. Likøren er holdbar i flere måneder
***********************************************************'
Kanelkaker:
200 g TineSmør
1 dl sukker
1 dl potetmel
3½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 ts malt kanel
Pensling:
1 sammenvispet egg
2 ss sukker
1 ss malt kanel
I stekeovnen: 175 °C, i ca 12 minutter
1. Ha alle ingrediensene i bollen til en food processor. Arbeid det sammen til en deig. Hvis du ikke har foodprocessor smuldrer du smøret med fingrene og elter sammen til en deig.
2. Del deigen i 6 biter og trill fingertykke lengder. Skjær dem i ca 8 cm lange biter.pensle med sammenvispet egg og dypp dem i sukker blandet med kanel. Bøy dem lett til hestesko eller la det være stenger. Legg på stekeplate dekket med bakepapir og stek til de er lett gylne. Avkjøl på rist. Oppbevares i tett boks.
*******************************
Sjokoladefudge
1½ dl TineMelk Hel
350 g melis
100 g sukker
150 g TineSmør
100 g mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl honning eller sirup
150 g oppdelte marshmallows
100 g valnøtter hakket
1. Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca. 12 minutter.
2. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir.
3. Avkjøles litt. Marker så firkanter i massen med en spiss oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.
*************************************'
Havredrømmer, 35 stk ca.
225 g marsipan
150 g TineSmør
4 ss kakaopulver
3 dl havregryn
1 dl kokosmasse
1. Riv marsipanen grovt. Dersom den er svært myk, kan det være lurt å legge den et par timer i fryseboksen.
2. Arbeid inn romtemperert smør. Tilsett kakaopulver og havregryn og rør alt godt sammen.
3. Lag små, runde kuler og rull dem i kokosmasse. La kulene stå kaldt til de skal spises.