Dåp

En tråd i 'Juli 2021' startet av Juliii, 4 Mai 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Ja, håper selv at det blir noe annet etter sommeren mtp corona :wideyed: Vi merker det er litt vanskelig å skulle prioritere hvem skal invitere og ikke da man ønsker ihvertfall foreldrene sine og søsken tilstede under dåpen
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Emmeli Gift med forumet Augustbarna 2021 Juligull2021

  Synes det er veldig vanskelig å skulle planlegge slike ting. Når man ikke vet hva som skjer videre. Drømmen hadde vært en helt vanlig dåp. :Heartred
   
 3. MissFlite Flørter med forumet

  Vi skal ha navnefest, det er tradisjon både i min og hans familie da ingen er religiøse :) Vi er heller ikke humanetikere, så vi har det bare privat.

  Sist hadde vi navnefest da småttis var
  5 mnd, det er kanskje litt vel sent, men vi var litt armer og bein i starten, også var det jul også glemte vi det litt Skal prøve å få til litt før med nestemann!
   
 4. Jusom Elsker forumet Septemberbarna 2019 Juligull2021

  Vi har enda ikle døpt han på 20 mnd pga korona. :lurking: Så det blir nok en dobbelt dåp før jul. :p
   
 5. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  herlig med dobbel dåp da;)
   
 6. Jusom Elsker forumet Septemberbarna 2019 Juligull2021

  Ja det blir fint. ❤️
   
 7. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Ja, det er jo helt klart :) Satser veldig på en vanlig dåp, syns det er vanskelig selv å skulle planlegge og hvordan jeg / vi kunne tenke oss blir med tanken syns jeg og det er så kjipt da man ønsker det skal være sånn, men vet ikke om det blir sånn
   
 8. Lillevesen246 Gift med forumet Novembergull 2017 Juligull2021

  Her har vi bestemt og sagt i fra til familie, at det ikke blir noe navnefest før det åpner opp for at man slipper karantenehotell fra utlandet, da jeg har familie i danmark, så det blir nok ikke noe før neste vår, men det går helt fint, så kan vi nyte de første månedene :)
   
 9. KapteinMamma Flørter med forumet Juligull2021

  Vi har planer om å døpe så raskt som mulig :) Vi har hytte på en øy, og gammel overtro sier at man ikke skal krysse vannet udøpt.. :p Mye mulig vi må bryte med det uansett, for ungen kommer på sommeren og da bor vi på hytta..

  Selv er jeg født i midten/slutten av februar, og skulle på hytta i påsken (slutten av mars). Så jeg ble døpt da jeg var ca 1 måned gammel :)
   
 10. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Litt spennende å høre noen har hatt eller velger å følge gamle tro :)
   
 11. KapteinMamma Flørter med forumet Juligull2021

  Hehe :) Jeg er ikke veldig overtroisk, men synes det er litt hyggelig å holde på enkelte ting :) Jeg tok i allefall ikke skade av å bli døpt så tidlig :p Jeg er unge nr. 3 (3 år mellom oss alle), og Mamma og Pappa taklet dåp såpass tidlig veldig fint :)

  Men som sagt, det er ikke sikkert vi får til å døpe ungen før vi drar ut på hytta.. For er det veldig varmt i slutten av juli, så drar jeg bare hjemmom og henter ting og drar rett på hytta når vi kommer fra sykehuset :)
   
 12. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Mye tradisjoner inn i familier som man ikke tenker så mye på at man ønsker å videreføre før man selv skal ha barn :joyful:


  vi har en dåpskjole som alle på min mor side har blitt døpt i, og er den siste som får bruke den før den må legges vekk. Men grubler veldig på om vi skal ta den i bruk eller ei da den er rundt 150 år eller no og kan ikke forvente at denne er like fin som første gangen :oops:

  men tenker ofte på den at jeg innerst inne ønsker jo at jeg skal være den siste som for døpe sønnen vår i denne før den legges vekk for godt :) men har litt tid enda å tenke på man virkelig ønsker å gjøre.
   
 13. KapteinMamma Flørter med forumet Juligull2021

  Så utrolig hyggelig og artig! Det synes jeg absolutt du burde tenke på :) Så lenge den fortsatt ser ok ut, så ville jeg brukt den selv. Tenk å få være en del av noe så stort og historisk i familien :)
   
 14. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Den dåp kjolen er falmet på brystet og halskanten. Men kan som sagt ikke regne med at kjolen er like fin etter rundt 150 år.
  Må bruke både body og strømpebukse under da den er litt gjennomsiktig da stoffet er blitt tynnere :) Men ellers så syns jeg ikke den er av de styggeste hvis man kan si det
   
 15. KapteinMamma Flørter med forumet Juligull2021

  Jeg synes fortsatt det høres veldig fint ut, det å få være en del av historien :)
   
 16. koalababy Glad i forumet Marsboerne 20 18 Juligull2021

  Sist hadde vi en litt "akutt tidlig" navnefest 2 uker etter fødsel pga sykdom i familien .. Ville egentlig ventet litt så det ikke ble så stress.. Men samtidig var det jo hyggelig å se familie og vise fram baby:happy:
   
 17. Juliii Forumet er livet Juligull2021

  det er jeg enig med deg. Har gått en del runder med meg selv og renger nok med det blir den kjolen selv om den lille må ha på en body og strømpebukse under :) veldig spesielt å kunne være den siste mtp historien til denne dåpskjolen ja :) det er ingen tvil
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Juliii Forumet er livet Juligull2021


  Skjønner det er hyggelig å dele dette med familien til tross for at ting ikke ble som man hadde sett for seg :)
   
  • Enig Enig x 1
 19. Juliii Forumet er livet Juligull2021

  Forundrer hvordan gjør dette med borddekking. Skriver det her da tema allerede er dåp. Vi vurderer å bare servere gryte og lasagne med brød og salat ved siden av. Men hva syns dere om å skulle bruke papp asjetter og bestikk?? Da vi har sett på et lokal som ikke har dette evt. tilgjengelig.

  Hva er deres mening når det gjelder dette??
   
 20. Kykkelykkeliky Elsker forumet Augustbarna 2021 Juligull2021


  Når du skriver privat, tenker dere da uten noen organisasjoner involvert eller velger dere andre enn humanetisk for å få en seremoni?

  Vi har tenkt å ha en "velkommen til verden fest" med familien, men er kommet så mange kommentarer på at vi må jo ha en seremoni i regi av "noen" at sambo er begynt å revurdere. Jeg er sånn som bare vil ha besøk og kose meg og la alle hilse på, seremoni eller ikke betyr ikke noe for meg, men når han får kalde føtter blir det ikke så lett selv om det ligger frem i tid.
   

Del denne siden