Barnevogn - Hvilken og hvorfor?

En tråd i 'Juni 2020' startet av Leiia, 21 Nov 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sannarita Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Dere som har kommet så langt at dere tenkt på barnevogn, hvilken har dere landet på og hvorfor?

  Her blir det en Stokke Trailz. :)

  Med tidligere barn har vi hatt Emmaljunga Duo Edge, Quinny Freestyle og Easywalker søskenvogn, men det er nå mange år siden.

  Kriteriene er: høy vogn, stø, lett å manøvrere, lett å pakke sammen, relativt lett, fungerer like godt på skogsvei som asfalt og at den må være stilig.

  Flust av disse brukt på Finn.no til gode priser, og lett å kjøpe reservedeler fra Stokke som kan kjøpes både med tanke på bruksdeler og styling.

  Så tipper vi lander på en brukt vogn. :)

  Hva har dere for kriterier, og hvilke vogner matcher dem? :)  [IMG]
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 21 Nov 2019
 2. karamell Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Vi må ha en vogn som fungerer bra i litt ulendt terreng. Det blir mye trilling på grus og humpete veier.
  Jeg tror vi lander på Bugaboo Buffalo. Den er på vei ut av butikkene, men det finnes mange i god stand på finn.no. Vi har lurt på Bugaboo Fox også, men den har mindre hjul, og er lettere. Jeg tenker det kan gjøre at den ikke fungerer like bra på sølete og humpete underlag...

  Det er også viktig for oss at håndtaket blir høyt nok (mannen min er 2 meter), så vi blir nødt til å teste-trille.

  Ellers må vogna kunne tåle et tungt barn. Alle barn i både min og mannens familie har vært store, lange og tunge. :D

  Hører gjerne fra foreldre som er høye, og tar i mot tips med takk. :)
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 3. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Sniker litt :)
  Er planen å ha en ny vogn etter 15 kg? Har vurdert denne vi også fordi emmaljunga fra forrige er så tung. Men denne går jo bare til 15 kg :eek: syns det var veldig lite.
   
 4. Chawa Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Junilykke 2020 ♡

  Hat en Emmaljunga edge duo (Eller, har flere), og blir å bruke den. Hvis vi skulle hatt ny, hadde jeg muligens valgt Stokke Trailz fordi jeg har hatt lyst til å prøve den i mange år.
  Men er veldig fornøyd med Emmaljungaen
  Også har jeg en Emmaljunga double viking
   
 5. Sannarita Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  De treffer jo gjerne den vekta rundt treårsalderen, og da ser jeg uansett for meg en mye lettere og smidigere trehjuling, type joggevogn el. :)
   
 6. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Her var jenta mi 14,5 på 2 års kontrollen, så hadde funket dårlig her :hilarious: i tillegg er ho ganske lang, så har vært vanskelig å finne vogn som passer i lengden etter fylte 2 år. Er liksom bare emmaljunga som har de største vognene, men de er jo så kronglete.. Ikke sikkert nestemann blir like lang da, men alle damer og menn i familien til pappaen er lange :eek:
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Sannarita Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Jeg har hatt veldig lange barn jeg og, men en stor og tung sittevogn etter 1,5-2 år orker jeg ikke :D

  Måtte sjekke i gamle bilder nå hva vogn jeg hadde før jeg fikk nr. 2 og gikk over til søskenvognen, og hadde Quinny Freestyle trehjuling. Den var bare helt nydelig og så lett og enkel og lang nok til mine stankelbein :)

  En slik. Men der er bagen veldig liten hvis man vil ha den som duo fra starten av, og den ble litt for ustø i mine øyne med bagdelen på. Men som sportsvogn til litt større barn er det min favoritt :)

  [IMG]
   
 8. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Nei det er slitsomt! Har brukt en North13.5-trille i skogen, men den har vært litt kort. Så ikke sånn superbehagelig stakkars. Men å dra med en diger emmaljunga i skogen funker enda dårligere :p

  Se der ja. Den var fin. Skal undersøke litt rundt på finn og se hva som finnes brukt. Syns bagdelen funka greit på emmaljunga, var sittedelen som ble problemet. Men jeg bare HATER at det er så dårlig plass i kurven under også. Så spørs nok om det uansett blir ny vogn her i huset :p
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Bruker nok en emmaljunga Edge som bagvogn og som sportsvogn etterhvert. Storesøster skal nok hovedsak sove i babyjogger city mini gt som vi har som ekstravogn. Må også ha en søskenvogn pga det bare er 16 mnd mellom lillestoresøster og mageboeren. Men ikke helt bestemt hvilken søskenvogn. Heller litt mot babyjogger city mini gt double pga den er liten sammenlagt, tåler mange kg og lett å trille. Men får se hva vi finner brukt
   
 10. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Vi har simo bagvogn etter de 2 andre, så vi blir nok å bruke denne nå også. Spesielt som sovevogn hjemme, da den er veldig god og romslig.
  Vi har også en babyjogger City elite, så lurer på om jeg skal se om jeg får tak i bag til den, for da kan vi bruke den vogna om vi skal ut å farte siden den blir litt mindre sammenslått
   
 11. B-gjengen Elsker forumet Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Vi har en Brio-vogn etter nr 1, og det blir nok å bruke den denne gangen også. En gammel modell, men jeg er så fornøyd med funksjonaliteten! Særlig at det er plass til lange barn i den - husker at flere på forrige termingruppe sleit med at babyer på 5-6 mnd var for lange for bagdelen i mange av disse nye vognene.

  Brukte og bruker generelt veldig lite vogn, da jeg foretrekker bæretøy når de er små. Men jeg hadde ikke klart meg uten vår Babyzen Yoyo+, verken i babytiden (klikke på bilstolen på handletur) eller nå senere (helt gull på reise!). Så om vi skal kjøpe en vogn til så tror jeg det blir en sånn en til, slik at småttisene har en hver :)
   
 12. Stak Betatt av forumet

  Her blir det emmaljunga mondial delux brukt som bagdel etter nr 1, ikke fornøyd med sittedelen på denne - blir brukt som sovevogn nå.

  Har babyjogger city mini gt som trillevogn, velger nok samme merket til søskenvogn
   
 13. LilleS Forelsket i forumet Junilykke 2020 ♡ *Aprilbaby 2018*

  Vi har allerede en bugaboo Buffalo og er veldig fornøyd med den. Blir nok å skaffe ståbrett til storesøster som blir litt over 2 år i juni
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 14. Spiredrøm Forelsket i forumet

  Hvordan er den på vinterføre? Hvor i landet bor dere?
   
 15. Montørfrue Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Samme her - brukt den på 2 barn, kjempefornøyd!
   
 16. Montørfrue Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Du kan låse framhjula om nødvendig. Vi bur på Sunnmøre, har brukt den mykje i all slags vær. Kjøpte dog Tinkaflu regntrekk då eg synst det som fulgte med ikkje fungerte så bra i kombinasjonen regn og kuling.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 17. Tuttelure Forumet er livet Junilykke 2020 ♡

  Hadde TFK joggetur twister (?) til andremann, likte den veldig godt :) ikke tenkt på hva vi skal nå enda.
   
 18. Konemor001 Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Vi vurderer britax smile 3, mye på grunn av at den virker stødig og lett å ta inn og ut av bil. Så er ikke prisen så aller værst heller :)
   
 19. karamell Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Vi bor også på Vestlandet, så det var greit å høre. Og nyttig tips om regntrekket.

  Kunne dere bruke vogna lenge, til barna ble lange/ tunge?
   
 20. Friluftsmor Glad i forumet Junilykke 2020 ♡ Sensommerbarna 2016

  Alle forskjellige Selvsagt. Men min 3 åring veier 15kg nå og vi har sluttet med vogn for en stund siden.
   

Del denne siden