Barn som ikke liker

En tråd i 'Matforum' startet av Kengu, 10 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kengu Forumet er livet VIP

  Hva gjør dere med besøk som ikke liker ditt og datt, får de brødskive eller noe annet?
   
 2. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Nei. Da får de eventuelt spise det de liker, og så får foreldrene beskjed om at barnet har fått tilbud om sånn og sånn til mat, men at hen ikke ville ha.
   
 3. Kengu Forumet er livet VIP

  Her gir vi alltid noe annet. Enten brødskiver eller frokostblanding.
   
 4. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Det er jo opp til hver enkelt. Mine barn får svært sjelden tilbud om noe annet, så da gir jeg ikke tilbudet til andres barn heller.
   
 5. Sanka Forumet er livet

  De får tilbud om brødskive da evnt.
   
 6. bondemamma85 Gift med forumet

  Kjører samme som til egne barn, noe på bordet spiser de uansett - om d enten er kun potet eller kjøttkake, lager ikke noe ekstra. Hadde blitt urettferdig overfor barna våre om besøket hadde fått noe annet og ikke de når reglene er slik de er hos oss.
   
 7. Kengu Forumet er livet VIP

  Klart det er, bare sa hva vi gjorde jeg
   
 8. Mammatil1håperpå2 Elsker forumet Desemberlykke 2018

  Her i huset spiser vi det som serveres. Er ikke det godt nok så får de vel mat hjemme håper jeg. Jeg tilrettelegger ikke med mindre det er avtalt med foreldre på forhånd. Det har jeg verken økonomi, tid eller overskudd til. Vi handler inn for 14 dager om gangen, og da har vi middagsliste. Klart vi kan endre på den, men da må jeg jo faktisk vite at det kommer noen som ikke liker ditt og datt. Dessuten har vi aldri lagt til rette for at det er greit å pirke i maten/grine på nesa eller si vi ikke liker her i huset. Det er greit at vi ikke syns all mat er like god mat, men her i huset smaker vi og spiser nok til at vi klarer oss til kvelds dersom man ikke egentlig syns noe særlig om retten, og da er det akkurat likt for de som kommer til middag. Jeg har ALDRI tilbydd min sønn alternativer hvis han ikke har vært overbegeistret for maten, og da gjør jeg heller ikke det for andre barn. Da kan jeg evt gi beskjed til foreldre med en gang om at barnet ikke vil ha, slik at de alternativt kan få barnet hjem for å spise der.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Kengu Forumet er livet VIP

  Rundt her er det heldigvis vanlig å servere brldskive/knekkebrød om det er noe gjesten ikke liker.
  For min del er det helt uaktuelt at barn skal presses til å spise eller gå sultne.
   
  • Liker Liker x 4
  • Enig Enig x 4
 10. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel

  Nå er det sjelden vi har besøk på tider hvor det serveres noe annet enn det barn liker, som regel har vi unger til middag her i helga, og da er det som regel taco som spises.

  Er det ellers i uka så er det mulig vi bytter på ukesmenyen sånn at vi serverer en safe rett. Feks pasta med kjøttsaus.

  Har noen ganger hatt barn her som ikke vil ha mat i det hele tatt, men da sier jeg bare at barnet ikke ville ha noe det ble tilbudt.
   
 11. Tina78 Forelsket i forumet

  De må smake og evt spise det de liker. Har jeg ansvaret for de (at de ikke bare kan gå hjem å spise), og de ikke spiser noe, så får de noe annet. De skal ikke gå sulten.

  Men synes det er uhøffelig å ikke like, så liker ikke om barn sier det. Hadde et barn på besøk med hjem fra bhg en gang og hun spiste masse potet med saus og sa «mmm så god saus» men spiste ikke fisken. Fortalte moren det og hun fortalte at hun ikke er så glad i fisk, men hun var høffelig nok til å ikke vise misnøye når hun får servert mat. Liker ikke at unger griner på nesa før de egentlig vet om de liker det.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Siden jeg alltid har pølser i hus pga minste, får barna velge om vi skal ha planlagt middag. Med mindre jeg spørr etter middagsønske når jeg får spørsmålet om h*n kan være med hjem fra skolen. Og slik unngår jeg problemet stort sett..
   
 13. Mrs. Lynch Heldig mamma! Juli13-jentene

  Tilbyr alltid brødmat eller noe annet. Ingen skal gå sultne heller.
  Og det er HELT lov å ikke like.

  Det skjærer meg litt i hjertet å lese svarene her, for et av mine barn er svært kresen og undervektig. Han sliter med dårig selvfølelse pga det. At andre voksne dermed stempler ham som uhøflig er utrolig vondt.
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Kengu Forumet er livet VIP

  Uhøflig å ikke like?
  Jøss, sldri sett på det som uhøflig
   
  • Liker Liker x 1
 15. Kengu Forumet er livet VIP

  Enig med deg Jeg, å at man ikke liker betyr ikke at man er uhøflig altså
   
  • Liker Liker x 1
 16. Tina78 Forelsket i forumet

  Uhøffelig å uttrykke misnøye mot vertskap. Som voksen ville man aldri sagt «æsj dette smakte ikke godt» på besøk der du får servert mat, og barna skal lære slike sosiale normer.
   
 17. K+N=ML Gift med forumet

  Hadde oppfordret til å smake, latt barnet spise ekstra av det hen likte og tilbudt en brødskive om barnet fremdeles ikke ble mett.
  Det er lov å ikke like mat og ingen skal tvinges til å spise noe man ikke liker.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Mammatil1håperpå2 Elsker forumet Desemberlykke 2018


  Hvis dette var ment som svar til meg så tror jeg du misforsto litt.. jeg mener på ingen måte å la barn gå sultne, og dersom det avtales på forhånd at noen skal spise hos oss kan vi ta hensyn i den grad at vi lager en middag på lista vår som barnet liker bedre hvis det ikke passet med det vi skulle ha. Er det derimot sånn at en kompis tilfeldigvis kommer på besøk i middagstiden eller har vært her en stund uten at vi har hørt noe ang middag så tilbyr vi barnet den middagen vi har. Om ikke barnet liker og derfor ikke vil ha kan jeg som nevnt kontakte foreldre for å gi beskjed om at middag har blitt tilbydd men at barnet ikke ville ha.
   
 19. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Enig. Alle kan ikke like alt, man skal vel ikke sultes av den grunn :eek:

  Seriøst?! Uhøflig fordi man har fått de smaksløkene man har fått?!? :eek: om noen sier "jeg er ikke så glad i pannekaker" så syns du det er en unge uten folkeskikk? Man lærer barna at de ikke skal ljuge, men når det kommer til mat så SKAL man plutselig ljuge?

  Når jeg leser svarene her er jeg ekstremt glad for at foreldrene her i området evner å gi ut en brødskive. Hjelpes :eek:
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 1
 20. Nøstet Lesehest. :-) VIP

  Jeg pleier å avtale før de kommer på besøk, ellers spør jeg når de har kommet og ordner noe de liker.Enten det da er varmmat eller brødskiver.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden