Å bremse puberteten?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Tittenteia, 25 Aug 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Tittenteia Elsker forumet

  Tusen takk for utfyllende svar. Men de fleste fikk det i 13årsalderen?? Jeg fikk det på den tiden og har inntrykk av at jeg var en av de siste.

  Jeg må tenke nøye gjennom dette og snakke med lege som du sier. Greit å forhøre seg litt om fordeler og ulemper selv om ingen med sikkerhet kan si om det vil påvirke slutthøyde eller henne psykisk.
   
 2. Tittenteia Elsker forumet

  Tusen takk for utfyllende svar. Men de fleste fikk det i 13årsalderen?? Jeg fikk det på den tiden og har inntrykk av at jeg var en av de siste.

  Jeg må tenke nøye gjennom dette og snakke med lege som du sier. Greit å forhøre seg litt om fordeler og ulemper selv om ingen med sikkerhet kan si om det vil påvirke slutthøyde eller henne psykisk.
   
 3. Knøttasmamma Tidligere aktiv, nå tilbake igjen :) Septemberlykke 2015

  Det var mitt inntrykk hvertfall. Mulig noen var 12 også. Men jeg var en av de eldste i min klasse også, og søsteren min ca yngst i sin (januar vs november).
   
 4. Knøttasmamma Tidligere aktiv, nå tilbake igjen :) Septemberlykke 2015

  Du kjenner tross alt ditt barn best og vet om hun er "trygg" i venneflokken, voksen for alderen, eller mer "sårbar". Jeg og søsteren min er fortsatt veldig ulike i personlighet, jeg takler det meste mens hun er mer sår/var. Hun har "følelsene utenpå" i langt større grad.
   
 5. Fimle Glad i forumet

  Jeg var en stille,sjenert og usikker 9åring da jeg fikk min første mens. Høyest i klassen, av både gutter og jenter. Husker jeg gråt første gangen, jeg skjønte ikke helt hva mensen var. Men etter det gikk det seg til, og jeg kan ikke huske at jeg noen gang ble mobbet for dette. Jeg er forresten 172 høy nå. :)
   
 6. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum Septemberlykke 2016 VIP Oktoberlykke2020❤

  Jeg er 180, fikk mens da jeg var 11 år tror jeg. Var alltid og er som regel alltid høyest. Ja, da. Mange som syns det var spennende å påpeke, men jeg er glad for at naturen fikk gå sin gang. Datteren min er snart 4 år og 110cm lang. Vi kommer ikke til å tukle med kroppen hennes. Selv om hun kanskje vil føle at det er kjipt å være så høy. Fikk mensen tidlig, men vokste i flere år etter det :)
   
 7. 1980 Elsker forumet

  Jeg fikk mensen da jeg var 11, første i klassen. Og fikk hår og pupper noe før det da... Husker noen kommentarer fra jentene etter gymmen, om hår, og fra gutta om puppene. Men jeg brydde meg ikke særlig om det, var ikke et problem for meg. Jeg er i dag 163 cm, men jeg husker ikke hvor høy jeg var som 11-åring. Hadde jeg vært enda et par år tidligere ute hadde jeg nok følt meg temmelig ensom og litt unormal...dessverre... :(
   
 8. Beckymams Just keep swimming Marsmellows-15 Februarlykke 2015

  Jeg har en venninne som er 158, og d er ganske lavt altså.. Om de tror hun bare blir 150, så ville nok jeg ha grepet inn om d var mulig..
   
 9. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Grensen for kortvokst er vel 152?
   
 10. Beckymams Just keep swimming Marsmellows-15 Februarlykke 2015

  Aner ikke, men jeg hadde ihvertfall gjort mitt beste for at ungen ikke skal bli lavere enn d venninna mi er!
   
 11. _Koala_ Glad i forumet

  Jeg var høyest av alle jentene i klassen, kun noen få gutter som var høyere enn meg. Fikk menstruasjon da jeg var 11 år gammel, fikk pupper og kjønnshår da jeg var 10 år, sluttet å vokse i høyden da jeg var 12 år. Er 158 cm. Husker jeg ble mobbet p.g.a jeg var så tidlig utviklet av både gutter og jenter. De andre jentene i klassen fikk ikke menstruasjon før 13-14 års alderen. Jeg følte meg annerledes og utsatt, egentlig.
   
 12. Alvejenta Forumet er livet *MIA* VIP

  Fikk pupper og hår når jeg var nesten 11, men tok over 1 år før mensen kom. Jeg vokste ikke en millimeter etter det, og er 158,5 cm lang. Jeg er ikke minst i familien selv om jeg fikk mensen tidligst av oss alle ;)
   
 13. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Jeg fikk pupper og hår som 10 åring og mensen som 11 åring. Ble hele 158 cm høy. Selv om min vekst før dette lå ann til å bli 166 cm. Jeg syntes ikke det var noe gøy å være så tidlig ute. Fikk samtalen med hs på skolen etter mens osv. Var alene om det i klassen og siden jeg var den korteste i klassen også så ble det mye rart. Jeg gikk desverre i en klasse der alle jentene er mellom 170-180 i dag. Husker ikke hvor lang jeg var da men ganske normal.
   

Del denne siden