«Alle» skal på TUL?

En tråd i 'Juni 2021' startet av Nightfall, 6 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Nightfall Flørter med forumet JuniJubel2021

  Jeg ser det er en del som skriver de skal på TUL. Er det veldig vanlig å få tidlig, og skal de som ha det ta det privat?

  Jeg sitter litt på gjerdet selv.
   
 2. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Jeg har bestilt fra ultralydjordmødrene privat ...tenker det er greit å se om alt er i orden, hvor langt jeg er mer sikkert og hvor mange fostre osv ... :) betaler 1000 kr hos de :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Er nok ikke vanlig å få det med mindre man tidligere har hatt graviditet utenfor livmor, flere SA/MA/BO eller har gjennomgått IVF. Jeg skal ta det pga IVF, men betaler selv siden vi har tatt IVF hos en privat klinikk (grunnet ventetiden offentlig). Fastlege skal henvise meg til en til TUL litt senere pga MA i uke 9 ved forrige graviditet, men var ikke sikkert at sykehuset kom til å godkjenne det sa han.

  Selv synes jeg uansett det er alt for lenge å vente til OUL, så hadde nok uansett betalt fra egen lomme for å ta en TUL. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. litapi Glad i forumet Septemberlykke 2021 Assistert-jentene

  Enig med Paeonia, er nok ikke vanlig men mange som har det av ulike grunner (MA/SA/EXU/alder osv).

  Jeg selv skal på TUL i uke 7, grunnet IVF i det offentlige, på klinikk som jeg har fått IVF behandling. Og jeg har hatt MA i uke 5/6 og 9/10 tidligere, og vil få TUL når jeg ønsker det fram til uke 12 hos fastlege (med utstyr).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Jeg skal, og betaler selv. Synes det er for lenge å vente til OUL.

  Skal ta en i uke 7, deretter en i uke 12, og sikkert en etter der også. :) For min del er dette penger jeg gledelig betaler for TUL :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Enig Enig x 1
 6. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jeg får også TUL pga IVF forsøk. Har gått offentlig, så får henvisning til gynekolog fra sykehuset hvor vi har hatt forsøk :):Heartred Skal nå på torsdag, da er jeg 6+5! Er sååå spent. Første barn, første positive test, første graviditet, første positive forsøk (Det er vårt 5 forsøk:Heartred)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
  • Liker Liker x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 7. Srh Gift med forumet Sommerfuglene JuniJubel2021

  Skal i uke 7, obligatorisk etter inseminering. Betaler 416,- med henvisning. Også tar jeg privat i uke 12. betaler da 1200,-.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Miffy2017 Betatt av forumet JuniJubel2021

  Skal på TUL. Uke 8 tenker jeg, som med førstemann. Kommer sikkert til å ta flere etterhvert. Hadde tre private ul med førstemann. Rett og slett fordi jeg var bekymret over hvordan hun hadde det i magen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg har bestilt tidlig privat når jeg er 8+1. Det er fordi jeg synes det er lenge å vente helt til uke 12. Blir nok henvist til tidlig ultralyd på sykehuset pga første barn var dysmatur. Hadde flere vekstkontroller med andremann pga det og kommer nok til å ha det denne gangen også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Nelle89 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Husker fra sist jeg var gravid og på dette forumet at jeg syns det var vanskelig at alle snakket om tidlig ultralyd når dette ikke var en mulighet som var åpen for meg (av ulike grunner) .

  Man kan selvsagt betale for det og har forståelse for alle som gjør det og får tilbud om det. Tror alle kjenner nok på den trangen til å se liv tidlig :Heartred Jeg klarte til slutt å vente til ordinær ultralyd etter mange lange uker og blir nok det samme denne gangen.

  Sist var jeg usikker førstegangsfødende og hadde mange tanker og måtte til slutt ta pause fra forumet pga så mye fokus på tul. Følte meg veldig ensom da.

  Husk, velg det som er rett for deg og din partner :Heartbigred Hvis du ikke gjør det - vit du er ikke alene og det er alltid spesielt å se barnet sitt i magen - uansett når ultralyden er :) gled deg !
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 11. Lykken_er_4 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg får TUL denne gangen pga jeg har hatt exu.
  Forrige svangerskap betalte jeg for det selv, hadde da hatt en SA før det. Synes det er betryggende, veldig redd for ny exu eller en MA.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. ElskerJesus♡ Elsker forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡

  Denne gangen går eg på TUL kun fordi eg har ein kontroll time etter utskrapning etter fødsel, og det gjer ingenting at den kontrollen tas med baby inni :happy: men ellers så hadde eg nok vært fornøyd med å høre hjertelyd med doppler, finner den så tidlig som uke 7 (morkake i veke 6), og då e mammahjerta fornøyd :happy:
  Men, når du har opplevd at babyen heilt uventa har dødd inni deg så gjer det noko med ein. Mulighet for ultralyd då for å sjekke nøye er for mange nesten eit must! For bekymringer kan ta heilt overhånd og det er ikkje kjekt. Trur også mange tar veldig skrekken når dei hører om folk som kommer til OUL i uke 18-20 og babyen døde i veke 6-8 liksom. Eg forstår godt at folk ønsker eit livstegn før halve svangerskapet er forbi.
  Om ein ikkje har det behovet så tenke eg kjempe fint! Me e alle ulike og slik skal det være. Det viktigste er at det er rom for alle :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Nightfall Flørter med forumet JuniJubel2021

  Takk for svar! Ser det er flere grunner til å velge en tidlig sjekk. Jeg vet det har vært noe endring i regler og var litt usikker på om rutinene hadde endret seg noe.

  Jeg er gravid for første gang nå og merker tiden går så utrolig sent. Fortsetter det slik vil det være helt uutholdelig å vente så lenge på ultralyd.

  Men, kjenner jeg meg selv, så vil det «gå litt over» etter et par uker og jeg vil begynne å slappe mer av (håper jeg). :rolleyes:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 14. Tinemart Flørter med forumet JuniJubel2021

  Jeg har ikke hatt det med noen av mine. Har ikke hatt noen «grunn» til å ha det så har kost meg med spenningen i ventetida. Nå har jeg to utfordrende svangerskap bak meg, og et barn med funksjonshemming, så vi får se hvordan det blir denne gangen. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 15. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Ikke vært på mine to tidligere og skal ikke nå heller:) Blir ekstra stas med oul da :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Dointome Andre møte med forumet

  Jeg tror nok jeg venter å tar en UL ved uke 12.
  Føler det er ganske tidlig før det mtp risiko for spontanabort, hvertfall for min egendel.
  Tror nok jeg hadde følt en enda mer tilknytning hvis jeg hadde tatt UL før det, og hørt hjertelyd f.eks

  Det viktigste er nok å gjøre hva man selv ønsker :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 17. LilletrilleMor Blir kjent med forumet

  Jeg skal ta tidlig privat ultralyd da jeg ikke klarer og vente til uke 18.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Familiedrømmen Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Legen min fikk ul-apparat like før jeg ble gravid første gangen, og tok gledelig ul hver gang jeg var innom uten at jeg spurte. Jeg likte å gå en bekreftelse på at det var "noe" der.

  Sist ble jeg henvist videre til gynekolog spesialisert på graviditet og fødsel, pga han ikke så det han ønsket, viste seg å være at fosteret hadde stoppet utvikling i uke 6. Endte med utskraping. Hadde jeg ikke vært på tidlig ul her, kunne jeg blitt syk som følge av å ha et dødt førster i magen over lengre tid.


  Nå skal jeg rett til spesialisten, i morgen, og jeg gruer meg noe innmari. Håper så inderlig det går bra denne gangen :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
 19. ZebraTiger Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Tok ikke sist, og kommer nok ikke til å ta denne gangen heller:happy: Stoler på at alt er bra, og gleder meg til OUL:happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 20. endeli'85 Forelsket i forumet

  Åh, lykke til! Jeg fant ut MA som hadde stoppet utviklingen i uke 8, mens jeg trodde jeg var uke 11. Følte meg lurt av kroppen min etterpå. Skal definitivt ta TUL denne gangen, men usikker på hvilken uke
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3

Del denne siden