drømmeren84
Gift med forumet
om årsaken hadde vært noen annen til at jeg husket datoen, bille jeg heller kalt hukommelsen min for psyko hahahahaha 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Det er ikke så altfor mange år siden Det ble oppdaget listeria i Salami fra Gilde. Det er heller ikke så mange år siden det var en stor sak om ei som mistet begge barna sine fordi hun hadde spist mat som var infisert med listeria.Gilde sier det er ok http://www.gilde.no/graviditet-og-k...gn=245133672&gclid=CI6ctuHyjMkCFSgXwwodXDgDtA
Jeg har fått min venninne i Mattilsynet til å sjekke.
Nei, for det kan fortsatt inneholde listeria som er dødelig for fosteret.Sushi skal vel være trygt
Koser meg med det selv ihvertfall
Jeg fikk beskjed at siden jeg hadde toxoplasmose som liten var jeg nå immun og kunne spise spekemat osv.
Men kan jeg ikke det allikevel da?
Jeg pleier ikke ha 4 cm med ost påBlir det varmt nok? Trodde det måtte i stekepanne å nesten kremeresNeida, men tenker oppå en pizza så blir den jo veldig varmebehandlet, i en stekepanne også, men under 4 cm ost tenkte jeg at det ikke ble varmebehandlet nok.. :/
Det er ikke så altfor mange år siden Det ble oppdaget listeria i Salami fra Gilde. Det er heller ikke så mange år siden det var en stor sak om ei som mistet begge barna sine fordi hun hadde spist mat som var infisert med listeria.
JEG forholder meg til helsemyndighetene, ikke en komersiell aktør. Hva andre velger får stå for deres reging.
Det dannes listeria i skinke når den har vært åpen en stund. Derfor skal man ikke spise skinke etter den har vært åpen 5 dager. Salami kan det dannes listeria i før du åpner pakkenJeg fant ingenting på salami, men skinke derimot: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2008/03/18/63056/listeria-funnet-i-gilde-skinke
Så da kan du heller ikke spise det![]()
Evt du kan fryse ned salami først og når det er opptini så må den spises så raskt som mulig. Aller helst innen 5 dager![]()
Det er listeria som kan være i salami, og listeria dør kun ved steking, ikke frysing (toxoplasma derimot dør ved frysing også, hvis det er flere dager i mer enn 18 kuldegrader). Men varmes det i minimum 72 grader i minimum 15 sekunder sammenhengende er det helt ok, så på ostesmørbrød, pizza eller stekt i panna er salami og pepperoni fint ("fattigmannsbacon" har jeg fått høre det blir kalt).
tror det er flere som har skrevet dette nå ....så jeg lar salami meningen min død ut... jeg holder meg uansett langt unna uansett
![]()
Jeg har toasten min i ovnen, trykker på grillknappenJeg pleier ikke ha 4 cm med ost påMine skiver pleier å være ganske godt varma. Ekstra godt er det når de har vært i ovn, og da er de i alle fall varma nok.
Jeg har toasten min i ovnen, trykker på grillknappenbang-herlig toast <3
Skjønner ikke hvorfor jeg legger meg oppi dette, spiser ikke salami på toasten min uansett hehe![]()
Det er ikke det beste jeg vet hellereter ikke salami sjøl så haha![]()
Det er ikke det beste jeg vet hellerMen fårepølse er godt. Og det er jo i samme kategori. Savner det mest når jeg ikke kan då det da hehe
Helt sant. Men guri hvor godt det var med skive med fårepølse på fødenvar fårepølsen jeg har lurt på, men som jeg så fint skal klare meg uten til lille bøllefrø er ute
er så mye annet godt jeg skal klare og spise uansett så hihi![]()
Jeg også! Så godt. Ja, jeg turte å spise sushi. Eller, har turt en gang.Noen som tør å spise Sushi da? Ikke tunfisk selvsagt men det andre som laks osv ?
Elsker sushi men vet ikke om jeg tør selv om det er godkjent..