Urinveisinfeksjon

En tråd i 'Juni 2018' startet av Lykketroll91, 16 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Lykketroll91 Bli kjent med forumet

  Hei
  Noen her som har hatt urinveisinfeksjon Når de har vært gravide? :-(
  Noen som har noen tips om hva som kan forebygge det eller hjelpe i natt?
  Dagen i morgen kan ikke komme fort nåkk, då jeg er 100% sikker på at jeg har pådratt meg en urinveisinfeksjon. Holder på å klikke.
   
 2. Fladen20 Flørter med forumet

  Det sies vel at appelsinjuice er bra mot det.
  Men hvordan/ hvor fort det virker vet jeg desverre ikke...
   
  • Liker Liker x 1
 3. Hirka Elsker forumet Junilykke2018

  Drikk masse vann! Og gjerne noe surt som f.eks appelsinjuice. Ta tranebærtabletter om du har.
  Har ikke hatt UVI som gravid, men vært mye plaget med det ellers.. prøv å ikke tisse hele tiden, selv om det føles som du må, bedre om du får tissa «skikkelig/mye» hver gang :) ta en Paracet om Det blir skikkelig vondt i natt.
  Og ring lege i morgen :)
  Masse god bedring!
   
  • Liker Liker x 1
 4. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Drikk vann!! Masse masse vann! Ellers er det fint lite å gjøre med det, inntil du får oppsøkt lege.
   
 5. Augustinaen Flørter med forumet Junilykke2018

  Jeg hadde urinveisinfeksjon i 4 mnd sist svangerskap, og hadde ingen virkning av medisiner..
  Tranebærjuice skal visstnok hjelpe.. God bedring og kom deg til lege i morgen tidlig.
   
 6. *MissMe* Gift med forumet

  Tranebærjuice, om du ikke har det appelsinjuice..
   
 7. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Tranebærkapsler fra apoteket er magisk, bare husk å ta nok. Minst 4 stk på en dag. Og drikk masse, gjerne appelsinjuice eller annen sur juice.

  Jeg slet masse med UVI for noen år siden, gikk på flere antibiotikakurer uten hell. Så fant jeg tranebærkapsler og det kurerte det på ett døgn. Siden da har jeg tatt masse tranebærkapsler hver gang UVI har dukket opp og har blitt kvitt det med en gang. Fått resept på antibiotika men ikke trengt å hente resepten!

  Om du har begynt å ta eller må ta antibiotika, pass på å få i deg probiotika også, spesielt viktig i graviditeten så du kan overføre gode tarmbakterier til baby ved fødsel :)
   
 8. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Enig i at det er en vidunderkur som ikkegravid, men som gravid skal man være mer forsiktig.

  UVI hos gravide skal alltid defineres som komplisert, og man skal ha en antibiotikakur som varer i minst sju dager. Det er både vanskeligere å behandle hos gravide, og det er større risiko for nyrebekkenbetennelse.
   
  • Enig Enig x 1
 9. Junigull18 Glad i forumet Junilykke2018

  Ville gått til legen.

  Som ikke-gravid hadde jeg pleiet meg selv, men nå som vi har en annen å tenke på så ville jeg absolutt levert en urinprøve til dyrking og lyttet til legens råd..
   
 10. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Definitivt! Og, be legen om å mikroskopiere urinprøven, selv om den eventuelt er negativ.

  Jeg har hatt UVI flere ganger i de tre siste svangerskapene nå, og det er ikke alltid det har slått ut på urinprøven, selv etter dyrkning. Sist ble jeg behandlet på symptomer alene.
   
  • Enig Enig x 1
 11. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Jeg hadde urinveisinfeksjon med blod i urinen for ca. en måned siden. Og både legen på legevakten (der jeg var av en annen grunn men tok en urinprøve med det samme) og fastlegen sa det var helt greit at jeg prøvde et par dager med tranebærkapsler før jeg tok antibiotikaen som fastlegen hadde skrevet ut til meg. Og på ett døgn var det helt borte :) veldig glad for det for i forrige svangerskap måtte jeg ta antibiotika (for bihulebetennelse) så glad om jeg slipper nå :)

  Jeg har fulgt opp med urinprøver altså, vi tar det alvorlig både jeg og legen. Men alt var Ok etter tranebærkapslene heldigvis :)
   
 12. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Det er ikke bevist at tranebær kurerer UVI. Mener ikke å si at det ikke gjør det, for det er absolutt min go to når jeg ikke er gravid. Som gravid derimot, følger jeg de rådene som er gitt av fødselslege på St. Olavs, min egen lege, og alle andre leger jeg har vært i kontakt med angående UVI i svangerskap.

  https://www.dagensmedisin.no/artikler/2013/12/09/-tranebar-trygt-for-gravide/

  Her er en studie gjort av Nasjonalt folkehelseinstitutt, UiB og UiO; legg spesielt merke til de siste avsnittene;

  "Hvis tranebær brukes i stedet for antibiotika risikerer kvinner å ikke bli kvitt infeksjonen, som igjen øker risikoen for nyrebekkenbetennelse, for tidlig fødsel og lav fødselsvekt.

  – Tranebær ser ikke ut til å være farlig i seg selv, men urten har heller ikke vist seg å kunne forebygge eller behandle urinveisinfeksjon. Derfor må helsepersonell formidle at det er viktig for både mor og barn å behandle urinveisinfeksjoner i svangerskapet med antibiotika for å bli kvitt infeksjonen, understreker Heitmann."
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 13. Lykketroll91 Bli kjent med forumet

  Takk for svar alle sammen, natten gikk bedre enn forventet å nå er jeg på vei til legen :)
   
  • Liker Liker x 1
 14. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  For min del veier det at det har virket så bra for meg før tungt, og at jeg helst ikke vil ta antibiotika i graviditeten, da det potensielt kan påvirke tarmfloraen til barnet, som da potensielt kan slite med dårligere immunforsvar og allergier resten av livet. Dette henger Norge litt etter på, men det er mye interessant litteratur på engelsk, og også laget mange dokumentarer og bøker om dette.

  Når jeg da i tillegg får klarsignal fra både den unge og oppdaterte overlegen på legevakten i Storgata i Oslo, og fra min egen fastlege (som er av gammel årgang og ikke har fulgt så mye med på nye ting de siste årene og som generelt er skeptisk til nye ting) så har jeg ingen som helst betenkeligheter med å se an to dager før jeg henter antibiotika. De hadde IKKE latt meg gjør det om det hadde medført noen som helst fare for meg eller babyen.

  Den unge oppdaterte overlegen på legevakten sa hun var glad for at jeg ville avvente antibiotika, og det var et større problem med overforbruk av det, og at man burde ta det så lite som mulig. Både pga. antibiotikaresistens, som er en økende frykt, men også pga. alt det nye de har funnet ut de siste årene når det gjelder tarmfloraens innvirkning på veldig mye i kroppen.

  Kan varmt anbefale den lettleste og gode boka Sjarmen med tarmen, skrevet av en lege, for de som vil lære mer om dette.

  Mannen min og jeg er født med keisersnitt (ikke utsatt for våre mødres tarmbakterier), hadde masse antibiotikakurer som barn (tok barn seg til øret ble de hevet penicillin etter på åttitallet, de var kjempeliberale. Legen mannen min hadde da vi ble sammen i 2005 ba han knaske litt anitibiotika hver gang han var litt sår i halsen! Helt sykt)

  Dattera vår på tre og et halvt er født med keisersnitt, har heldigvis aldri trengt antibiotika (ennå), og hun har et helt annet immunforsvar enn vi hadde, og kan spise alt av mat.

  Det var mye jeg ikke tålte som liten, og i voksen alder etter masse antibiotika for UVI som ikke ga seg på en måned (før jeg til slutt i desperasjon etter flere kurer tok masse tranebærkapsler for første gang, og det fjernet alt) var kjempeplaget av oppblåst mage og ikke kunne spise asiatisk mat, BBQ-saus og mye annet uten å se 8 mnd gravid ut og ikke klare å legg meg ned om kvelden flere timer etterpå. Legene sa jeg bare måtte leve med det. Noen år etter tok jeg en del probiotikakapsler fra apoteket, og på to uker forsvant alle mine problemer med oppblåsthet og halsbrann! Helt borte! Nå når jeg ikke er grabid kan jeg spise absolutt hva som helst uten noen konsekvenser. Fantastisk etter mange år uten.

  Men for all del, sier ikke absolutt nei til antibiotika, men er enig med de oppdaterte legene, at HVIS det er noe som kan gå over av seg selv eller som man kan gjøre noe med med andre ting, så bør man avvente. Står liv og helse på noen som helst måte i fare så må man selvfølgelig ta antibiotika!

  Men da, spesielt når man er gravid og snart skal overføre egen tarmflora til en nyfødt babys tomme tarmer, som skal danne grunnlag for hele livet, for immunforsvar, fare for astma, allergier og fedme og mye annet, så er det lurt å få i seg mest mulig probiotika både under og spesielt etter kuren, fordi antibiotika dreper alle de gode bakteriene også, og da risikerer man at tarmen koloniseres av mindre gunstige bakterier.

  Probiotika-kapsler fra apoteket er fine, man bør spise minst 2 om dagen når man tar dem, gjerne mer i perioder med/etter antibiotika. Biola er også bra, om man liker det. Man kan også spise koreansk Kimchi (fermentert kål med masse gode bakterier).

  Kan i samme slengen anbefale Semper-dråper (fra apoteket) for babyer, som inneholder en svært viktig bakterie for dem. Morsmelk inneholder denne bakterien naturlig, men det gjør ikke MME, så om man må gi barnet MME er det spesielt gunstig å supplere med semper-dråper, for å få de immunforsvaragunsige fordelene med morsmelk.

  Jeg er så glad for alt de har funnet ut om probiotika og tarmflora de siste ti årene. Det er rett og slett banebrytende :)
   
 15. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Vitenskapelig artikkel av 2016 som referer til flere nyere studier angående bruk av antibiotika i graviditeten:

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4911692/
  Anbefaler å lese hele, men her er noen viktige utdrag:

  «The use of antibiotics during pregnancy has also been associated with increased risk of asthma in early childhood [3234], increased risk of childhood epilepsy, and increased risk of childhood obesity [25].»

  «. Thus, the maternal microbiota plays a role in shaping the postnatal immune system and interferences with maternal microbiota during pregnancy may hinder the natural process of prenatal immune priming.»

  Anbefaler egentlig å lese hele artikkelen, og gjerne studiene det refereres til. Skjønner at det kan være tungt. Jeg har engelsk som morsmål og har mastergrad, så jeg er vant til å lese akademiske tekster på engelsk

  Så jeg forklarer gjerne om det er noe i tekstene dere ikke forstår :)
   
 16. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Så _dine_ leger er oppdaterte, mens resten av landets leger ikke er det? ;) Makes perfect sense.

  Jeg har ALDRI tatt antibiotika i hele mitt liv, annet enn ved UVI i svangerskap. Ja, det kan gå over av seg selv, men jeg tør ikke sjanse på at det "går over", og så står jeg der med nyrebekkenbetennelse, en enda heftigere antibiotikakur, og potensielt permanente skader på nyrene.

  Anbefalingen er å behandle gravide med UVI med antibiotika, jeg følger den anbefalingen - og råder i hvert fall ikke andre til å sjanse på noe annet enn å lytte til sin egen lege.
   
 17. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Det nevnes også i denne norske artikkelen på NRK:

  https://www.nrk.no/norge/antibiotika-kan-gi-flere-kroniske-sykdommer-1.13202054

  «– Til og med antibiotika gitt til mor under graviditeten øker risiko for matallergi for barnet, sier Eggesbø.» (Eggesbø= lege og seniorforsker ved Folkehelsetilsynet)

  Det er synd at mange leger, spesielt fastleger, ikke er oppdatert på alt det som gjelder antibiotika, probiotika og tarmflora. Farene ved å ta antibiotika i svangerskapet er tydelig større enn farene ved å avvente et par dager mens man tar tranebærkapsler og annen «tradisjonell» behandling (som å drikke mye).

  Og jeg er helt sikker på at om det hadde utgjort en risiko for babyen hadde hverken overlegen på legevakten eller fastlegen min latt meg gjøre det :)
   
 18. Nanakorobi Yaoki Gift med forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Hvis du leser linkene jeg har lagt ved i mine to siste innlegg, vil du se at lege og seniorforsker ved Folkehelsetilsynet (altså en av landets leger) mener antibiotika i svangerskapet kan ha negative konsekvenser. Den andre linken er til en amerikansk vitenskapelig artikkel, med en mengde kilder til studier.

  Jeg får inntrykk av at du tror jeg sier noe fordi jeg har en agenda eller fordi jeg vil krangle på det. Men det er absolutt ikke det som er målet mitt med å dele dette med dere. Jeg har satt meg godt inn i dette de siste årene, og har lest mye om det. Jeg aksepterer ikke ting uten å undersøke det nøye. Jeg har lest 3-4 bøker om temaet, deriblant Sjarmen med tarmen, jeg har lest flere studier, fordi jeg synes det er kjempeinteressant og kan ha store ringvirkninger for medisinsk behandling og framtidig helse for våre barn.

  Men jeg gidder ikke mer, du hører aldri på hva jeg sier og skal alltid være uenig uansett. Virker nesten som du har bestemt deg for at uansett hva jeg sier så er det feil.

  For all del, ta antibiotika om dere vil (som faktisk har mye større konsekvenser for barnet enn omeprazol, men DET er en annen diskusjon), jeg gidder ikke prøve å overtale noen som nekter å høre.

  Og jeg finner ikke på noe av det jeg har sagt, det er helt sant. Men hva hjelper vel det når man snakker til døve ører.

  Uansett hva jeg råder noen til skal du si at jeg tar feil. Good times.

  Edit: Kan du ikke fortelle hva det er du egentlig har i mot meg, for det er et mønster at i enhver tråd skal du være uenig med meg og fortelle alle hvor feil jeg tar. Hva er det jeg provoserer deg sånn med? Helt seriøst?
   
 19. Siadle Gift med forumet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Selvfølgelig kan antibiotika i svangerskap ha negative konsekvenser, det sier seg selv. Men noen ganger må man veie en konsekvens, opp mot en annen en - og så ta et informert valg ut fra det. Det er forskjell på å "knaske antibiotika" for alt mulig, og på å få det foreskrevet for noe som potensielt kan føre til enda verre negative konsekvenser for både mor og barn.

  Når en av landets fremste leger innen fostermedisin, som jobber ved NSFM ved St. Olavs selv skriver ut antibiotika til meg, for å behandle UVI, ser jeg ingen grunn til å tvile på at han mener det er best for både meg, og det barnet jeg bærer på.

  Jeg både leser linker, og litteratur om mange temaer. Jeg har kanskje ingen mastergrad, men jeg er ikke tapt bak en vogn av den grunn.

  Og du, helt ærlig og oppriktig; jeg har absolutt ingenting i mot deg! Vi er nok bare veldig forskjellige på mange områder, og det kommer veldig godt frem i skriftlig format. Hadde vi sittet i samme rom, så hadde antagelig diskusjonen/samtalen virket langt mindre hissig enn den gjør nå.
   
 20. Hirka Elsker forumet Junilykke2018

  Vil bare si at jeg har hatt MYE uvi opp igjennom årene, og hvis du har en skikkelig infeksjon (les: sitte på do og nesten svime av pga smerter mens du tisser puss og blod) så er det absolutt ingenting annet enn antibiotika som hjelper. Har man antydning til uvi, ja da kan tranebær og mye drikke gjøre at man kanskje slipper unna. Men er det først en infeksjon så har man ikke noe valg.
   

Del denne siden