Følger dere bunad tradisjonen

En tråd i 'Høytider' startet av Veslejenta88, 15 Mai 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Chubchubs Flørter med forumet

  Jeg er født i Oslo, og foreldrene mine er derfra, men så flyttet vi på oss litt i Oppland, før jeg selv nå er tilbake i Oslo. Desverre klarte ikke jeg å falle for en bunad fra Oppland eller Oslo, men da jeg jobbet noen år med bunader i Telemark, falt jeg helt for Beltestakken (da hadde ikke "alle" den). Men kunne jeg sy meg denne uten å ha tilhørighet da?
  Så viser det seg at morfar var fra Telemark, og hans familie stammer langt tilbake herfra (og en nær slektning var med i tungtvannsaksjonen!), så da kunne jeg endelig sy meg denne, og bære den stolt :)
   
  • Liker Liker x 1
 2. Kindermamma Forelsket i forumet Februarhjertene2017

  Ja, er fra sunnmøre og har Sunnmørsbunad som er sydd av min oldemors søster :)
   
 3. Lisajenta12 Gift med forumet Julimammaer 2016

  Ja men hadde jeg bare hatt de mindre pene å velge i så hadde jeg nok ikke det:p synes man skal kunne bestemme fritt. De fleste har vel også tilknytning til et par tre bunadsområder. Det finnes ikke så mange ulike hoveddrakter.

  skal ikke si hva jeg synes er mindre pent her, men mine valg var vest-Agder og Rogaland. Valgte vest-agder hvor jeg er født og alle i nær familie med bunad har den. nå bor jeg i aust-Agder og det er deilig å bo et sted der bunaden din ikke er den alle har. Og jeg er veldig fornøyd med å ha bunaden fra der jeg vokste opp:)
   
 4. habibti Elsker forumet Desemberlykke2017

  Jeg arvet min bunad fra min mor. Har trønderbunad, og både min mor og mormor (og mest sannsynlig flere generasjoner) vokste opp i Trøndelag. Men kunne godt tenkt meg en annen bunad selv.
   
 5. Nordlys Glad i forumet

  Jeg har bunad som hører til der jeg vokste opp :) Dette er en naturlig valg for meg! Hva andre gjør får være opp til de :)
   
 6. snippsnappsnuppa Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Jeg har bunad fra hjemstedet, men ønsker meg en til...blir nok heller til at sønn og mann får seg bunad før den tid.
   
 7. 2moms Glad i forumet Maiblomstene 2017

  Ja jeg gjør det
   

Del denne siden