Vi som har hyperemesis

En tråd i 'Januar 2020' startet av Cookiemonster!, 15 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Moderator Astrid Gift med forumet Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️ VIP

  Kanskje du kan spørre jordmor om tips også i nettmøtet i morgen? :)
  Se HER :)
  Her kan man spørre om alt mulig man lurer på!! :)
   
 2. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Når er det man definerer svangerskapskvalme som hypernemis? Dette er mitt 3 barn og jeg føler meg 10 ganger mer kvalm enn med de 2 første. Selv om jeg da også var sykemeldt pga kvalmen. Nå blir jeg kvalm uansett hva jeg spiser. Men om jeg ikke spiser blir jeg kvalm da også. Klarer inn i mellom få ned litt Sitronbrus og salt chips, men ikke store mengdene. Må si at for første gang kan jeg si at jeg var det rett og slett helt grusomt fysisk. Føler meg fyllesyk på tivoli med magen full i kake og krystallsyken på en gang. Men jeg har øyeblikk hvor jeg ikke er kvalm gjennom dagen.. Selv om jeg føler jeg blir verre og verre fremfor bedre og bedre.
   
 3. rødkløver Forelsket i forumet Marsboerne2017 Januarlykke 2020

  Fra legeforeningen:

  Hyperemesis gravidarum er en eksklusjonsdiagnose. Det er ikke full enighet om definisjonen av hyperemesis gravidarum. En mye brukt definisjon er vedvarende kvalme, brekninger og oppkast i graviditeten før 20. uke, som fører til redusert allmenntilstand med dehydrering, vekttap og væske- og elektrolyttforstyrrelse1 (Ib).

  Jeg tenker at nøyaktig definisjonen ikke betyr så mye. Man kan være skikkelig kvalm og kaste opp og ha elendig livskvalitet uten at man får diagnosen hyperemesis.

  Det er jo også vanlig å kategorisere svangerskapskvalme med en SUKK- score, og der havner man f.eks i kategorien alvorlig svangerskapskvalme om man er kvalm store deler av dagen, har 7+ brekningsepisoder og kaster opp 3+ ganger om dagen.

  Det anbefales ofte medisinering også til de moderat kvalme.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Takk :) da har jeg nok heldigvis sikkert ikke hypernemis nå selv om jeg er mye kvalm. Men hadde det nok sist da jeg gikk det 6 kg første mnd og kastet opp helt ukontrollert helt til uke 20
   
 5. lilledino Glad i forumet Januarlykke 2020

  Ble innlagt på sykehuset i dag med hyperemesis. Aldri vært så dårlig før, men de siste ukene har det bare blitt verre og verre.

  Var veldig dehydrert og fikk 2 liter væske i dag, og skal få 2 liter til i morgen tidlig. Skal også teste annen type kvalmestillende pluss litt diverse vitaminer. Skal også komme inn til væske intravenøst en gang i uken fremover.

  Scoret 13 på puketesten, heldigvis var alt fint med lille bolla i magen (Fikk en liten UL for å sjekke at det ikke var to der inne :p)

  Er så lei nå og håper dette fungerer! :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 6. Bokelsker Elsker forumet Januarlykke 2020

  Jeg hadde hyperemesis fra uke 6 til uke 12, men er MYE bedre nå, så det er håp, damer! Jeg sender dere mange varme klemmer!
   

Del denne siden