TUL i dag

En tråd i 'Mai 2019' startet av Himla, 12 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. enda.en.skatt Elsker forumet *MIA*

  sniker fra april

  Jeg var på tul i uke 5+4 pga smerter. Skulle se at det ikke var utenfor. Såg da ingenting. Eller en forstørra livmor og en plommesekk. Ingen foster eller hjertebank og utstyret på sykehuset her eg ok.
  To uker senere såg vi tydelig et foster med armstubber, det som skal bli beina, hode osv :) kan vere veldig vanskelig å se så tidlig og ikke minst måle no så lite.
   
 2. Himla Gift med forumet It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2015

  Høres betryggende ut [emoji173]️
   
 3. Himla Gift med forumet It's gonna be May 2019 Septemberlykke 2015

  Nei, jeg har regnet riktig. Jeg kan ikke regne etter mens ettersom jeg har pcos og uregelmessig mens. Hadde jeg regnet etter mens skulle jeg vært 6+5, dvs da hadde UL i går stemt enda dårligere. Jeg både temper og bruker El-tester, så har nokså god oversikt over når EL er [emoji4]

  Får håpe det blir mer korrekt ved neste UL [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 4. Eiddwen Forumet er livet Assistert-jentene

  De måler hvor stort embryoet er, så det er mye mer riktig å regne fra EL. Embryoet vokser jo fra EL - befruktning. :) Likevel blir termin regnet fra mens, men det er ikke fordi det er mer riktig. For eksempel ved assistert befruktning hvor man vet nøyaktig befruktning så regner man kun fra befruktning. :)
   
 5. Mary111 Flørter med forumet

  Man regner fortsatt utifra mens selvom det er befruktning, kjenner folk som har gjort det. Men man kan ikke flytte termin datoen pga det er assistert befruktning, selvom ikke målinger på ul stemmer. Alltid bare fått hørt at man aldri skal regne ut ifra EL, men alltid mens
   
 6. Eiddwen Forumet er livet Assistert-jentene

  Jeg er gravid med assistert befruktning for andre gang nå, og hadde siste vanlig mens før forsøk i juni. Så nei: Man regner kun ut fra befruktning ved assistert befruktning. Uttak regnes som dag 14 (2+0) i svangerskapet. For meg var det 13. august. Feltet "Siste mens" blir ikke fylt ut i helsekortet. Kun befruktningsdato. ;) Det er det egne retningslinjer for, og det skal ikke endres ved UL nei. :)

  Og om man har svært uregelmessig syklus og vet når man har EL burde man følge med på at embryoet vokser riktig ut fra alder på embryoet. Ikke når man hadde mensen. :)
   
 7. Lykketroll1 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤

  På meg gikk jm ut ifra ca befruktning da jeg har pcos og uregelmessig/uteblivende mens. Skulle jeg gått etter min siste mens hadde jeg vært 1 måned lengre på vei. Noe som er umulig, jeg er 6+3 etter måling på TUL:) som igjen stemte nesten på dagen med antatt befruktning.
   
 8. alille Glad i forumet Assistert-jentene

  Nei man regner ikke alltid utfra mens (og det sier du egentlig selv også - fordi man ikke flytter på termin ved assistert befruktning). Men man legger på 14 dager ifht EL når man vet befruktning sikkert. Det er det som gir "fasiten". Så ved IVF plusser man på 2 uker før befruktningsdato, for eksempel. Jeg har inntrykk av at det er sånn trådstarter også regner, 14 dager før EL. Å regne fra mens fungerer bare ved perfekte skolebokssykluser.

  Men unntatt ved IVF vil legene regne termin fra siste mens frem til OUL, det har du rett i. Men embryoets størrelse bør matche befruktning + 14 dager, uavhengig av siste mens.

  (Men en del dager i slingringsmonn bør man regne med uansett).
   
 9. Mary111 Flørter med forumet

  Rart de gjør det forskjelligt da.. de jeg kjenner fikk beskjed om å regne ut ifra mens. Og er mens datoen som står på dies helsekort :)
   
 10. Mary111 Flørter med forumet

  Ja, det er nok riktig, bare rart at folk sier å gjør så mye forskjelligt. Jeg fikk beskjed man skal aldri regne ut hvor langt man er på vei så tidlig på ultralyd, da de vokser så forskjelligt.
   
 11. Eiddwen Forumet er livet Assistert-jentene

  Da har de nok fått dårlig beskjed fra klinikken sin - og behandling av fagfolk uten kunnskap. Det er egne felt i helsekortet for assistert befruktning.

  Man får termindato av klinikken sin. Den skal ikke endres av lokalt sykehus.

  Om de har blitt flyttet mye av lokal helsetjeneste uten kunnskap om assistert befruktning kan de sende skriftlig klage og vise til de nasjonale retningslinjene:
  http://legeforeningen.no/Fagmed/Nor...elser-i-den-alminnelige-svangerskapsomsorgen/

  "Ved svangerskap der nøyaktig konsepsjonstidspunkt er kjent, for eksempel ved bruk av assistert befruktning, bestemmes svangerskapsalderen utfra konsepsjonsdagen forutsatt at denne blir bekreftet av en ultralydundersøkelse i 1. trimester. Dagen for oocyttaspirasjon settes som dag 14, mens dagen for tilbakeføring av kryoembryo settes som dag 16 i svangerskapet."
   
 12. Mary111 Flørter med forumet

  De har fått all riktig beskjer osv, dette er dies andre runde. De fikk datoen av klinikken, men utifra sist mens, og de har aldri blitt flyttet på. Haukeland er veldig flink på det de gjør :) du sier jo at du regner ut ifra befruktning, som er dag 14= 2+0 det er jo da det samme som å regne ut ifra mens, da mens som oftest er 2 uker før
   
 13. Eiddwen Forumet er livet Assistert-jentene

  Om de har mens 14 dager før uttak er det flaks. De færreste har det. Derfor ser man bort fra mens (som du tydelig kan lese i retningslinjene). Haukeland regner heller ikke utfra mens, så da er det nok bare tilfeldig at de du kjenner har trengt akkurat 14 stimuleringsdager begge ganger. :)
   
 14. Mary111 Flørter med forumet

  Ja, det kan være! Da det ikke er henne som har problem, men mannen. Hun har regelmessig mens, så kan nok være derfor ja!
   
  • Liker Liker x 1
 15. alille Glad i forumet Assistert-jentene

  Det kan jo også hende det er noen misforståelser eller feilkommunikasjon ute og går, og at de derfor har trodd at det er siste mens som er avgjørende, når klinikken faktisk har regnet befruktning + 14 dager. Det er ikke alltid klinikkene er så flinke til å forklare seg. Min klinikk har aldri forklart hvordan de regner termindato, men jeg har lest meg opp på egenhånd, og ser at det stemmer overens. Når jeg hadde siste mens husker ikke jeg, og det vet ikke de, det har liksom aldri vært så viktig. :D
   

Del denne siden