Tidspunkt og leggerutiner

En tråd i 'April 2018' startet av EE2017, 15 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. EE2017 Flørter med forumet

  Hei dere som forsatt henger her [emoji16] Vi innførte leggerutiner for noen uker siden, noen dager går det bra - andre ikke. Han er jo forsatt liten, så regner ikke med noe annet [emoji4] Har dere begynt, og hvordan går det for dere?

  Når legger dere de små for natten? Syns det er vanskelig å finne ut når det passer for han. Han spiser en gang på natten, men våkner en del pga svært urolig søvn [emoji85] Tror det kommer av refluksen, men er jo ikke sikker. Han kaver rundt og spreller med armer og kaster på beina. Kan havne delvis over i vår seng plutselig.

  Prøver å legge han mellom 20 og 21, da spiser han mellom 3 og 6 engang å er klar for å starte dagen stort sett mellom 07.30 og 09. Hadde jo vært fantastisk om det hadde vært uavbrutt søvn mellom her, men pga all uroen han har i kroppen sover vi maks 1,5 time av gangen [emoji42][emoji42] Tar imot tips mot dette også [emoji119]
   
 2. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Vi legger mini ca 19:30. Men avhenger litt av når han sov siste duppen. Han trenger som regel en halvtime til tre kvarter på å sovne. Sover som regel da til kl 8-9 på morgenen, med flere amminger innimellom. Varierer fra natt til natt hvor mange. Noen netter sover han 6-8 timer i strekk mens andre netter våkne han hver 3-4. time.
  Vi starta med leggerutinene når han var 2mnd, nå er han 3.

  Bruker dere smokk eller kos/bamse? Kanskje det kan roe ned om han er urolig? Har ikke noen tips egentlig..
   
 3. Augustfrua Flørter med forumet Septemberlykke 2015

  Her er det vanligvis kvelden rundt 19.30 - litt avhengig av når siste lur er. Ligger og kaver litt, men sovner gjerne innen et kvarter/halvtime. Ammer en 3-4 ganger etter dette frem til og med morgen rundt 06.30. Smokk eller koseklut roer veldig ned her, så er jo et forsøkt verdt å innføre det om dere ikke allerede har:)
   
 4. Sprellejenta Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Her legger vi frøkna i vugga mellom 22 og 23. Da sover hun til 06-07 før hun ammer litt også sover hun litt til [emoji4].

  Hun er til gjengjeld mye våken på dagen.. Hadde vært fint med en lur for mor på dagtid, men man kan jo ikke forvente både i pose og i sekk [emoji28]
   
 5. Catzer Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Vi legger lille mellom 18.30-19.30, avhengig av når siste lur var. I dag var siste lur fra 14.30-15.30, fikk han ikke til å ta en kort dupp etter dette. Så da var han veldig klar for sengen 18.30. Ammer 2-4 ganger ila natten og han står opp ca 07. :) Her hjelper kos og tutt veldig på uroen, han må liksom han noe å holde fast i og å gjemme ansiktet sitt i. Har ingen gode tips utenom det, uroen roet seg litt av seg selv etterhvert. Han her drev også å hev på armer og bein tidligere, håper det går seg til hos dere og. :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Uenig Uenig x 1
 6. endeli'85 Forelsket i forumet

  Ingen rutiner her, men legger seg som regel rundt 21. Sovner foreløpig på egenhånd med kos og smokk. Kan kave litt med armer og bein, og da syns jeg det hjelper å legge han på siden med en lite håndkle som støtte bak i ryggen
   
 7. EE2017 Flørter med forumet

  Takk for tips, vi bruker smokk og synes kanskje han roer seg litt med koseklut over ansiktet - har ikke turt å la han sove med den hele natta bare [emoji85] Så tar den vekk når han har sovnet. Lar du din lille sove med den hele natten?
   
 8. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Jeg tar den bort som regel. Men han har den ikke over ansiktet da, han har den på ene sida av hodet også snur han ansiktet mot den og har denhelt inntil. Men dekker ikke nese og munn. Men tar den ofte bort da han kan ta tak i den i søvne å miste den over ansiktet. Hvis han ligger sånn litt oppå den med hodet lar jeg den ligge for å ikke forstyrre søvnen med å ta den bort. Men når de blir litt større klarer de vel bedre å ta den bort selv om den skulle havne over hodet, så det kan jo være greit på lang sikt å innføre koseklut :)
   
 9. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Her går vi på badet ca 19, og har gjort det noen uker. Stort sett når storesøster er ferdig, så noen ganger nærmere 1930. Han sovner som regel innen 20 :D Varierer når han spiser, men sover stort sett 6-8 timer på første økt og så spiser han etter 2-3 timer igjen, så her går det supert :)
  Står opp ca 8 som regel og sover lite på dagen
   
 10. Isbjørnungen Flørter med forumet *Aprilbaby 2018*

  Vi har kveldsamming ca 22:30, da sover hun til 08-09 uten å våkne. Etter morgenamming er hun våken i 1-2 timer, tar en lur som varer i 2-3 timer.. men etter det har vi ikke klart å få en rytme, noen ganger bare små blunder ved puppen, andre ganger får vi til enda en lang dupp..

  Hvordan får man babyen til å legge seg tidligere om kvelden? Hun sovner stort sett ved puppen om kvelden..
   
 11. Fregnefanten Forumet er livet Sommerfuglene *Aprilbaby 2018*

  Vi fikk tips av hs å prøve med rutiner ved 2mnds-kontrollen, så vi begynte da. Men småen ville bare 2 kvelder før han slo seg vrang og ble mer urolig på kveld og natt.. gikk bort fra det igjen, og nå er han tilbake til å sove godt hele natten med 1-3 amminger. Tenker vi følger hans rytme, legger ham de kveldene han sovner tidlig og lar ham være oppe med oss om han ikke er trøtt, hvertfall nå som det fortsatt er lenge til han skal begynne i bhg [emoji4]
  Han har også sluttet helt med smokk, våkner når vi legger ham fra oss, og er generelt lite mottakelig for kveldsrutiner enn så lenge. Prøver å få ham til å ta smokken igjen, da blir det nok lettere å få til kveldsrutiner [emoji28]
   
 12. EE2017 Flørter med forumet

  Han spiser 1-2 ganger om natten, men sover forsatt sinnsykt urolig [emoji85] Håper det går seg til, for jeg våkner jo av det [emoji23] Han roer seg noe med koseklut, men tørr ikke la han sove med den når jeg selv sover [emoji85]
   
 13. EE2017 Flørter med forumet

  Ojj, det hørtes jo helt nydelig ut [emoji7] Kanskje jeg skal prøve å legge han litt senere. Når tar hun siste duppen da?

  Han her sover ikke så mye på dagtid heller han, mellom 20 og 40 min av gangen - med mindre vi kjører bil [emoji13]
   
 14. EE2017 Flørter med forumet

  Ja, håper det går seg til Han har både tutt og koseklut, det hjelper noe akkurat for å få han til å sovne heldigvis.
   
 15. EE2017 Flørter med forumet

  Ja, kanskje jeg skal prøve det Kan være han syns det er mer behagelig mtp refluksen også! Takk for tips!
   
 16. EE2017 Flørter med forumet

  Tidene er ganske like som her [emoji106] Bare uroen i kroppen hans og alle oppvåkningene som begynner å bli veldig slitsomme [emoji85] Han sover heldigvis en del mer enn meg da [emoji23] Får håpe det roer seg snart
   
 17. EE2017 Flørter med forumet

  Ojj, det hørtes skikkelig deilig ut! Tror jeg skal prøve å legge inn litt senere enn det vi gjør.

  Har hørt at noen legger dem et kvarter tidligere for hver annenhver dag, men har ikke noe erfaring selv [emoji85]
   
 18. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Kan dere bytte på det? At dere sover annenhver natt uavbrutt mens den andre tar alle oppvåkningene?
   
 19. Sprellejenta Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Hun dupper gjerne litt enten rundt leggetid for storesøster, eller en time før hun sovner! [emoji4].
   
 20. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Når legger dere barna deres nå? Skriv gjerne alder på dem også. :) Vår er 5,5mnd. Prøvd en periode å legge henne 1930, men sovner nesten aldri før 2015-2030 uansett.
   

Del denne siden