Tanker rundt ivf..

En tråd i 'Vi som har prøvd lenge (over 1 år)' startet av HH123, 9 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Hei dere!
  Vi har nå vært prøvere siden september -18. Ble gravid i april men mistet i uke 7. Har ikke blitt gravid igjen.. Har vært til fruktbarhetssjekk hos Medicus og ikke noe galt med oss. De skal nå i gang med en studie for ivf og siden vi nå har prøvd over 1 år er vi kvalifisert til å være med. Får dekt alle utgifter og får tettere oppfølging. Vi vurderer å starte opp med dette ved neste mens i november. Tenker stadig på om det er for tidlig og om vi burde prøve selv lengre, men kjenner at det tærer enormt på kreftene å fortsette og prøve på egenhånd. Tenker at om vi prøver dette nå så kan vi fortsette å prøve på egenhånd hvis det ikke går på første forsøk før vi blir henvist videre til st.olavs.
  Hva ville dere ha gjort? Hvilke erfaringer har dere selv med ivf?
  Tenker på et vis at vi er veldig heldige som får denne sjansen mtp at vi slipper å stå på venteliste offentlig selv om det så klart er en stor påkjenning på kroppen å gjennomgå ivf.
   
 2. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  IVF kan være krevende både psykisk og fysiske. Jeg var gjennom 4 egguttak før jeg ble mamma. Men det er også veldig verdt det.

  Personlig ville jeg ikke nølt med å ta den muligheten, klinikken godkjenner dere ikke hvis fe ikke tror det er håp :)
   
 3. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Ja, det er nok veldig tøft og spesielt dersom man må gjennom flere uttak som deg.. Gjorde uttakene vondt og hva var grunnen til at det ble ivf på dere? :)

  Er ganske sikker på at vi tar muligheten nå i november. Samtidig er det mye tanker rundt det, tenk om vi blir gravide på egenhånd om vi venter litt osv., men det er problemet med denne prøvingen da; at man aaaldri kan vite hvor lang tid ting tar, evt hvor mange forsøk man må ha osv... :grumpy:
   
 4. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  2 av 4 uttak var vonde (men med god smertelindring). Jeg har PCOS så hadde sjeldent eggløsning.

  Forstår veldig tanken din, IVF er et stort steg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Bellablue90 Gift med forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Ville bare si at vi er et av parene som deltar i den studien og jeg angrer ikke på at vi sa ja. Det blir jo bare et forsøk med denne studien, og får du egg til å fryse så er veien så mye kortere og billigere enn å gjør alt på nytt. Pluss at de er fantastiske på Medicus !

  Og det er fortsatt veldig dyrt å gjøre det offentlig siden du betaler for medisin.
   
 6. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Åå, så fint å komme i kontakt med flere som er med i denne studien. Ja, har tenkt det samme som deg. Er også veldig fornøyd med Medicus, veldig dyktige folk.
  Har dere kommet i gang eller? Og hvor lenge har dere prøvd før dere ble med i studien? :happy:
   
 7. Fiiol Elsker forumet Assistert-jentene

  Kan også skrive under på at Medicus er utrolig profesjonelle. Jeg hadde uten tvil vært med på den studien om jeg fikk muligheten. Det er jo færre sprøyter under stimulering også, som for noen kan være en liten barriere i seg selv første gang. Uttak varierer, men selv har jeg bare gode erfaringer med det. Fantastisk omsorg og god smertelindring + beroligende gjør hele denne situasjonen veldig avskrekkende, synes jeg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Det er så godt med slike tilbakemeldinger. Man lever liksom i sin egen boble når det gjelder denne prøvingen, leser rundt på alle slags forum og legger kun merke til de som har blitt overstimulert, hatt forferdelige uttak og ikke fått noen egg befrukta.
  Hvordan var ivf-reisen for deg? Valgte dere privat med en gang? :happy:
   
 9. Bellablue90 Gift med forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Ja, jeg ble litt glad når jeg kom over tråden din☺️Vi har kommet i gang, uttak nå i helga❤️Så er fryktelig spent og nervøs, første gangen vi er med på ivf. Vi har holdt på i litt over et år før vi ble med i studien, og samme til oss, ingen spesiell grunn. Vi har blitt gravid 3 ganger, en gang 8 uker og 2 kjemiske. Men de finner ingen årsak, vi er friske og raske. Så de ga oss den muligheten og vi hoppet på den!
   
 10. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Oktoberlykke 2019 Novemberbarna 19 Assistert-jentene

  Jeg hadde tatt muligheten, de der kommer ikke ofte!
  Vi hadde ivf offentlig og det var likevel eeeekstreme utgifter for oss.
   
  • Liker Liker x 1
 11. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Åå, så spennende med uttak allerede!!:Heartred Kom over et innlegg fra deg og ser dere har hatt lang protokoll. Hvordan har det vært mtp bivirkninger osv?
  Da har vi gått gjennom mye av det samme, altså. Jeg hadde en kjemisk rett etter jeg mista, og så tror jeg at jeg hadde en til gangen etter der uten at det ble påvist med grav.test. Håper du får ut mange fine egg og at ett klorer seg fast!
  Skal inn på screening i morgen, så gleder meg til å få stilt alle rare spm jeg lurer på!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Bellablue90 Gift med forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Off ja:hilarious:jeg er så ufattelig nervøs i dag at hjelpes. Misforstå meg rett, gleder meg masse, men magen er ikke helt enig:wtf:Vi har ganske lik historie ja, jeg håper du går for dette. Det har visst ikke blitt gjort før, nå vet jeg ikke hvor du hører til, men du sparer masse penger uansett. Og de tar godt vare på deg!

  Jeg må spørre, hva er screening?:rolleyes:hvilke undersøkelser gjør du der? Masse lykke til i morgen!! Skriv opp alt du lurer på så du ikke glemmer noe:p
   
 13. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Forstår deg kjempegodt!! Kommer til å være like nervøs som deg. Det er ventetida og uvissheten som er verst, dagene blir såå lange. Hvordan er formen sånn ellers da mtp sprøytene du har gått på?
  Vi har bestemt oss for å gå for studien! Derfor jeg skal inn til screening i morgen; det er en undersøkelse hvor de tar blodprøver, gu og stiller en del spm har jeg skjønt. Mannen er bortreist så han skal ta blodprøve her vi bor når han kommer hjem, og sædprøve var ikke nødvendig siden han avla en i april når vi var på fruktbarhetssjekk. Tror dette er sånn vanlig prosedyre før ivf. Så må man starte opp inne 3mnd etter screeninga. Da blir det vel oppstart ved neste mens:nailbiting: Har ikke dere vært på screening først?

  Du må ha masse lykke til i helga!! Tenker på deg og håper det er deres tur til å lykkes nå!!:Heartred Vil gjerne høre hvordan det går med deg!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Bellablue90 Gift med forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Formen min er egentlig veldig bra. Nå har jeg fibromyalgi så vet liksom ikke om den blusser opp eller om det er en bivirkning, meeeen jeg har hatt en del hodepine og er litt småkvalm. Men absolutt ingenting å klage på. De sa jo at det ble som en falsk overgangsalder med hetetokter og slik, men de har jeg fra før:hilarious:

  Jojo, men de kalte det ikke screening så ble litt usikker. Håper dere får starte opp så fort som mulig❤️Tusen takk, kan oppdatere deg når det skjer noe!❤️
   
 15. Fiiol Elsker forumet Assistert-jentene

  Ja, det er en liten boble dette ivf-styret. De fant ikke en klar årsak til at vi ikke har klart å få det til, men de anbefalte ivf på grunn av tidsfaktoren. Vi er begge i 30-årene, og amh er litt lav, men ikke så uvanlig for alderen. Jeg ble gravid på første forsøk, og fikk positiv test for første gang, det endte dessverre i en MA. Så hadde jeg 2 uttak til, med påfølgende innsett til av tilsynelatende perfekte blastocyster, uten resultat. Etter 3. uttak fikk vi 2 blastocyster på frys, og på 4. forsøk satt vi da inn den ene i naturlig syklus. Har pnettopp funnet ut at jeg er gravid! Håper bare at det holder hele veien denne gangen.

  Vi hadde egentlig tenkt å få behandling offentlig etter utredningen, men på grunn av lang ventetid, lang reisevei og skuffende oppfølging valgte vi å gjøre det privat. Uten å utdype det mer.

  Lykke til, dere! Når man kommer i gang er det ikke så skummelt som man har sett for seg. Jeg har hatt lite bivirkninger av medisinene og har vært i fin form. Jeg synes det psykiske i prosessen også har gått greit nok for min del, jeg har god støtte rundt meg og snakker åpent om det med mine nærmeste. Og ikke minst har vi blitt så godt ivaretatt av klinikken.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Så godt å høre at du har vært i relativt god form:) Ah, skjønner. Ja, det må du gjøre! Tvitvi!!
   
 17. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Så godt å høre at du har blitt gravid igjen! Gratulerer så mye!! Krysser fingrene for at den klorer seg fast nå!:)

  Det er utrolig viktig at man føler seg godt ivaretatt under en så sårbar prosess, så skjønner godt at dere valgte privat med dårlige erfaringer fra det offentlige.

  Tusen takk skal du ha! Kjenner at nå når vi har tatt avgjørelsen om å gå for dette så vil jeg bare komme i gang med en gang. Det er jo helt individuelt hvordan man reagerer på både det ene og andre så vanskelig å se for seg hvordan det blir. Godt å høre at du har gått greit for din del. Og man kommer langt med god støtte fra de nærmeste:)
   
 18. Peony Elsker forumet VIP ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Først og fremst så tenker jeg at dette er noe du/dere må kjenne etter på hva dere vil/orker.

  Men når det er sagt. Min personlige historie: vi har prøvd i 3 år. Skulle ha IVF i august Ble gravid naturlig i mai, men mistet i uke 9. Ble satt opp på ny IVF nå i oktober, men jeg er ikke klar.
  Det er IVF i det offentlige. Nå ser jeg at dere har fått tilbud i det private, og det tror jeg faktisk at jeg hadde takket ja til!
  Vi kommer til å ta IVF privat om et halvt års tid hvis jeg ikke blir naturlig gravid.
   
 19. HH123 Betatt av forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Så trist å høre at du mistet. Jeg har tenkt mye på det samme som deg. Tror ikke jeg hadde vært klar for oppstart i det offentlige nå heller, ville nok ha prøvd litt lengre selv først. Fordelen med Medicus og denne studien er at det er helt gratis, man får tett oppfølging og kjenner meg trygg på folka der. Men det er som du sier, det viktigste er at man føler seg klar!
  Håper det ordner seg for dere:)
   
 20. Peony Elsker forumet VIP ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Tusen takk - mannen min er helt sikker på at vi snart blir gravide. Jeg sliter med troen.
   

Del denne siden