Tanker rundt ED

En tråd i 'Prøver/gravid med hjelp av donasjon' startet av Palma12, 2 Des 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Palma12 Flørter med forumet

  Hei!

  Jeg er også kommet til den konklusjonen at selv om det ikke er mine gener som videreføres, så vil det i aller høyeste grad være mitt barn. Ved eggdonasjon er barnet faktisk biologisk mors, men ikke genetisk. Har også lest en del artikler og forskning som viser at mor har en innvirkning på aktivering av epigener slik at dersom samme embryo ble bært frem av genetisk mor ville ikke barnet blitt identisk. Vi har derfor en stor påvirkning og det gir en liten trøst å vite ❤️

  Hvor langt er du i prosessen og har du valgt klinikk? Vi endte i Praha hos Gennet og er veldig fornøyd så langt. Jeg har fått god oppfølging og informasjon. Behandlingen som er lagt opp er også tilpasset min situasjon (jeg har diverse tilleggsutfordringer). Anbefalinger fra klinikken føler jeg også har vært konstruktiv og uten forsøk på å tillegge en masse ekstra som ville gjort forsøket dyrere. Noe har jeg faktisk spurt spesifikt om og ble frarådet siden det ikke ville bedre sjansene mine.

  Vår donor starter stimulering nå i starten av februar, så det blir noen spennendes uker fremover :)

  Ønsker deg lykke til fremover. Håper du oppdaterer innimellom. Vi er ikke så mange her inne som er i denne prosessen og det er godt å dele erfaringer, tanker og bekymringer med andre i samme situasjon :)
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Julie234 Blir kjent med forumet

  Jeg var fullstendig imot eggdonasjon tidligere, men har forandret tanker og mening om det. Men jeg tror at jeg hadde hatt problemer med å være eggdonor selv. Men jeg forsøker å se / forstå hvorfor noen velger å være det.

  Jeg har to barn som er mine biologiske og genetiske barn. De er voksne. Men jeg er ganske sikker på at jeg vil bli glad i et barn av eggdonor og. Jeg kan forsøke først med mine egg. Men jeg er 43 år, og jeg mener at det enkleste vil være et eggdonert i min alder, med tanke på alderen min, og sjansen for å lykkes Trøst å lese hva du skriver også. :)

  Vi har valgt en klinikk i Tsjekkia også. Jeg har kun tatt hormonprøver.. Og venter på svar fra dem. Om en måned skal mannen min ta sædprøve i Tsjekkia på klinikken. Han vil da snakke med de om hvordan de mener prosessen skal gå videre. Jeg håper at det går fort fordi jeg er såpass gammel. Valgte dere donor utfra bilde og informasjojn?

  Ønsker deg også lykke til fremover, og håper at du også kan dele info om hva som skjer hos deg i situasjonen. Du har en spennende tid i møte nå. :)

  Skal de sette inn ett eller to egg? Jeg forsøker å lese om dette med ferske donoregg og fryste egg... Men forstår det er lettere å bli gravid med ferske
   
 3. Palma12 Flørter med forumet

  Vi setter inn kun ett egg. Jeg har antistoff i blodet som kan øke sjansen for blodpropp. Må derfor ta klexane (blodfortynnende) hele svangerskapet dersom jeg blir gravid. Risikoen for å miste er større dersom jeg blir gravid med tvillinger. Klinikken har derfor anbefalt å kun sette inn ett.

  Eggdonoren er anonym. Det er lovpålagt i Tjekkia, så du får ikke bilde av donor. Klinikken velger ut i fra mitt utseende (bilder og data jeg har sendt dem). Har fått litt info om donoren - høyde, utdanning, interesser, men det er det vi får.

  Lykke til til dere også. Det går ofte fort når man først er o gang
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Julie234 Blir kjent med forumet

  Tvillinger er mer komplisert å bære. Det er sant.

  Ok. Eggdonoren er anonym i Tsjekkia. Jeg var så imot dette med eggdonasjon. Men jeg kommer til å ta eggdonasjon. For jeg har forandret meninger om det.

  Tenker litt på dette med om det ville være smart å forsøke eget egg først. Men jeg er så gammel som 43 år. Klinikken mener at det er så liten sjanse på å lykkes med eget egg i min alder at de råder å bare begynne med eggdonasjon.

  Lykke til :)
   
 5. Palma12 Flørter med forumet

  Oppdatering fra klinikken.. vi har fått 9 egg som skal prøves å befruktes med ICSI. Blir et spennendes døgn og ikke minst uke, dersom noen blir befruktet i det hele. Etter så mange nedturer i denne prosessen har jeg minimalt tro på dette så jeg kan kun bli positivt overrasket.

  Rart å tenke på at et mulig fremtidig barn gjerne kanskje starter utviklingen sin i dag, i et annet land og her sitter vi og er ikke del av det :)
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Masse gratulerer og lykke til! Skjønner følelsene, er en rar prosess dette. Men spennende blir det uansett:smiley-bounce012 Det blir evt innsett om 5 dager eller?
   
 7. Palma12 Flørter med forumet

  Takk :) Det blir uansett utfall totalfrys og innsett ved styrt fryseforsøk. Prøvene fra mannen min var ikke de beste, og jeg orket ikke tanken på å styre med billetter, medisiner osv. og sitte i et fremmed land og vente på muligens befruktning. Det er derfor jeg er litt avmålt til hele forsøket, men tenker det uansett var verdt det i tilfelle det gikk. Så krysser fingrene for at det blir noen fine blastoer som kan fryses.

  Hvor mange egg fikk dere? Og har du noen igjen på frys etter innsettet?
   
 8. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Skjønner. Fikk 10 egg, ble 3 blastocyster så har 2 igjen på frys.
   
 9. Palma12 Flørter med forumet

  så bra resultat. Du har til søskeforsøk også da :)

  Nå begynte nervene og komme her. Ventetiden fra uttak og til man får vite om noen har blitt befruktet er kjip. Litt for mange fallgruver i denne prosessen. Har så dårlig magefølelse.. håper bare den ikke stemmer.
   
 10. Ellemello Flørter med forumet Assistert-jentene

  Og etter du har fått vite befruktning imorgen gruer du deg til 1.deling dag 2, så til dag 3 og så til dag 5. Og så til tining. Og sånn fortsetter det. Den ventetiden kan jammen føles evigvarende. Heldigvis er det ingen sammenheng mellom magefølelse og det som skjer, magefølelsen kan være riktig og den kan være feil. Krysser fingrene for dere!

  Jo, det er bra. Alt tatt i betraktning. Men jeg har likevel vært skuffet, hadde 6-7 på dag 3 så håpet på flere. Forventer liksom så mye mer av disse unge donorene, spesielt når man hører om 5-6 blasto i fryseren.
   
 11. Palma12 Flørter med forumet


  Det forstår jeg, men det er vel forskjellig fra syklus til syklus hos disse unge donorene også :) Jeg blir glad bare noen overlever til innsett. Søskenforsøk blir uansett ikke aktuelt for oss på grunn av alder.

  Har ikke turt å sjekke mailen min før nå.. 9 av 9 befruktet Nå er det bare å håpe på at de utvikler seg bra neste dagene.
   
  • Liker Liker x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 12. Palma12 Flørter med forumet

  Vi har nå 5 aa blastoer på frys. Hadde aldri drømt om et slikt resultat en gang. Håpte bare at det ikke skulle kun være 1 på grunn av faren for frafall ved opptining.
  Helt tydelig at det er min eggkvalitet som har vært problemet :(
  Resterende 4 embryoer skal dyrkes en dag til, så får ikke endelig resultat før på mandag :)
   
  • Liker Liker x 1
 13. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Flott resultat!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Aami83 Andre møte med forumet

  Oj, jeg henger meg på denne tråden og følger med hvordan det går. Jeg er selv i full gang med eggdonasjon ...vi har fått donor som skal i gang og uttaket blir i start mars, jeg trodde vi hadde god tid til å forberede oss og fordøye, ble forespeilet en ventetid på 6måneder minimum..men en dag etter besøk på klinikken så fikk vi donormatch. Spennende, skummelt, altoppslukende, nerver, glede osv. Alt på en gang som ellers i denne prosessen. Sender alt av gode tanker til dere alle!
   
 15. Palma12 Flørter med forumet

  Hei! Så spennende❤️ Vil gjerne følge med deg i prosessen. Det er godt å ha noen i samme situasjon å dele tanker, oppturer og nedturer med.

  Dere er heldige som er kommet så raskt i gang. Vi begynte dialogen med klinikken i oktober/november og skal ikke ha innsett før i slutten av mars. Ikke veldig lang ventetid, men lang nok totalt sett med alle forsøk med egne egg i forkant. Vi valgte også å gå for frys av alle embryoene, så kunne nok ha redusert tiden litt viss vi hadde gått for ferskforsøk.

  Ønsker deg masse lykke til :)
   
 16. Aami83 Andre møte med forumet

  Takk for svar Palma12 :) Jeg har holdt meg langt unna forum under alle 8 ivf-forsøkene jeg har hatt på to år..men nå vi nå har gått videre pga dårlig eggkvalitet er det plutselig litt andre typer spørsmål og følelser som skal opp og ut. Jeg kjenner eller vet ikke om noen som har vært i samme situasjon. Føler jeg må gjøre noe aktivt for å få litt kontakt med mennesker som går igjennom akkurat det samme som meg nå.
  Hvor holder dere til?
  Vi holder til i Danmark og er overrasket over hvor kjapt alt har gått...men igjen så har vi en solid journal med forsøk hvor lite har fungert :)
   
 17. Palma12 Flørter med forumet

  Da har vi ganske lik historie, bortsett fra at vi «bare» har 6 ICSI forsøk bak oss siste 2 årene. Gav opp til slutt da jeg har veldig lav amh og måtte gå på maks doser for å få frem egg, som da i tillegg hadde dårlig kvalitet og ingenting festet seg. Har vært litt aktiv her på forumet, men for det meste som leser.

  Det var faktisk helt fantastisk å gå fra få embryo med dårlig kvalitet, til 5 blastocyster med topp kvalitet.

  Vi holder til i Praha. Prøvde ikke Danmark engang fordi det var så lang ventetid. Så da har du vært veldig heldig :)

  Har dere barn fra før?
   
 18. Aami83 Andre møte med forumet


  Ja, lignende her...maks dose i lang tid, lav amh og rett og slett dårlig kvalitet på eggene dessverre. Veldig kjipt siden vi alltid har fått ut mellom 4-9 egg på alle 8 uttakene, 4 innsett har det blitt- ingen på frys, og alltid fragmenter på embryoene. Vi har ikke barn sammen, men mannen har barn fra før...så ikke han det er noe galt med her.
  Har dere barn fra før? Hvorfor endte dere opp i Praha? Akkurat dette syns jeg var veldig vanskelig med steget videre...hvor skal man velge...
   
 19. Roligheten Første møte med forumet

  Hei!
  Jeg er ny her, og har mindre erfaring med disse prosessene enn dere.
  Jeg står nå i en situasjon der det blir naturlig/nødvendig å vurdere ED.. så det er veldig interessant for meg å lese det dere skriver her, både om følelsesmessige bekymringer, og om belastninger og gleder ved selve prosessen - og å høre hvordan det går med dere!

  Jeg lurer også på hvilke faktorer som førte til at dere valgte de behandlingsstedene dere gjorde?

  Jeg har ikke valgt sted ennå, og lurer på hvordan jeg skal ta dette valget.. bør jo tenke på praktiske hensyn (ift reise og økonomi) også, oppe i det hele.. men resultatet er selvsagt det viktigste!
   
 20. RedBushTea Glad i forumet!

  Hei,
  Jeg er i lignende situasjon som deg. Hadde 3 mislykket ICSI forsøk og 1 SA da fikk jeg plutselig et mirakel barn på naturlig måte. Men forsøk for nummer 2 har endte med 3 mislykket ICSI forsøk, og 3 SAer. Legen min anbefalte ED, men jeg har sammen tanker som deg. Jeg er så redd for å ikke bli glad i barnet like mye som min. Selv om jeg vet mye om epigenetikk, hjelper ikke så veldig mye akkurat nå. Men det er ikke garantert at vi lykkes, jeg fikk nettopp vite at jeg har adenomyosis dvs endometriose i muskelvevet i livmoren. Noe som øker sjansen for abort. Håper dere har blitt gravid på deres fryse forsøk!
   

Del denne siden