Svangerskapspenger

En tråd i 'Mars 2020' startet av Louise990, 11 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Louise990 Blir kjent med forumet

  Har hatt en samtale i dag ang og mulig søke svangerskapspenger. Er det noen ulemper med dette? Vil jeg få mindre permisjons tid etter fødsel? Tap av feriepenger og feriedager?
   
 2. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 Septemberhjertene 2018 VIP Himmelbarn August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Bare fordel med svangerskapspenger va sykemelding.
  Du opparbeider samme grunnlag for lønn og perm og ferie som om du hadde vært i jobb, men slipper bruke av sykemeldingskvota som man gjør om man er sykemeldt.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Fordel at du slipper å bruke Sykemeldinger som vil ligge i systemet i
   
 4. Mamma M(i)ra Millie00 Marsboere 2020 Februarbarna 2020 Snøfnuggene 2018

  Ingen ulemper :) Går på det for andre gang! Eventuelt så får man mindre i feriepenger enn om man var i jobb, men ift sykemelding så er svangerskapspenger det beste alternativet om du har rett på det :) Svangerskapspenger slutter samtidig som foreldrepenger tar over når foreldrepermisjonen, så det er en enkel overgang.

  Feriepenger er avhengig om du får fra arbeidsgiver eller direkte fra nav. Jeg får direkte så etter jeg gikk ut av jobb, så får jeg feriepenger for de første 64 dagene av svangerskapspermisjonen, slik som når man er i foreldrepermisjon.
   
 5. Bkno0887782 Andre møte med forumet

  Er svangerskapspenger enkelt å få? Noe sted man kan lese seg opp?
   
 6. Mamma M(i)ra Millie00 Marsboere 2020 Februarbarna 2020 Snøfnuggene 2018

  I utgangspunktet ja om man fyller kravene, men mange leger og arbeidsgivere har liten erfaring og kunnskap om det. De fleste tenker sykemelding om man ikke kan jobbe. På Nav sine sider skal det stå, men også på arbeidstilsynet sine sider. :)
   
 7. Louise990 Blir kjent med forumet

  Har søkt om dette nå. Og arbeidsgiver har skrever under og papirer er sendt inn. Men arbeidsgiver har ikke sendt inn inntektsmelding og nav kan ikke behandle søknaden før disse er mottatt. Jeg har purret flere ganger. Men det skjer ikke noe. Er det noen som har erfaring med dette? Hva kan jeg eventuelt gjøre?
   
 8. Litja17 Elsker forumet Marsboere 2020 Septembergull'17 Høsthjerter 2017

  Tror ikke arbeidsgiver kan sende inn inntektsmelding før 4 uker før du skal i permisjon. Er noe med at det skal være oppdaterte tall. Så tror du bare må vente....
   
 9. FruT Forelsket i forumet Marsboere 2020

  jeg har søkt om svangerskapspenger for 4 uker siden, riktig som du sier at de begynner ikke å saksbehandle før inntekstmelding er sendt inn... Litt avhengig av hvor stor bedrift du jobber i, jeg har egen lønnsavdeling og tok direkte kontakt med de, som sendte inntekstmelding til nav samme dag jeg snakket med de.. Men de på lønningskontoret mitt krevde kopi av søknadspapirer på svangerskapspenger før de sendte inn inntekstmelding, kan det være de trenger det? Og hvis du har vært sykmeldt i forkant nå så har de sendt inntekstmelding kanskje nylig, men denne gjelder ikke i forbindelse med svangerskapspenger søknaden om de tror det...
   
 10. Kyv Flørter med forumet

  Jeg skal også søke om det nå. Men jeg får lønn direkte fra arbeidsgiver ved sykmelding og full opptjening av feriepenger. Vil jeg miste det da eller?
   
 11. Litja17 Elsker forumet Marsboere 2020 Septembergull'17 Høsthjerter 2017

  Ojsann, eg blandet med foreldrepermisjonen :bag:
  Men sjekk på jobb hvorfor de ikke har sendt inntektsmelding? På gamle jobben min var regnskapsfirmaet som kjørte lønn ganske trege med det/fiksa bare en gang i mnd. Men fikk ordnet det fort når eg purra.
   
 12. Louise990 Blir kjent med forumet

  Det ordnet seg heldigvis til slutt:flower
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden