Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Finnes mye sukkerfritt snop, for eksempel på tights.no. Så finnes det mye is med lavt sukkernivå. Hvis kunstig søtning går bra. Hvis du kan spise litt frukt kan jo det fungere greit? Og nøtter? Ost og kjeks, og chips hadde fungert bra som kos for min del, men det kommer jo Ann på om du liker det og om det er søtsug eller bare lyst på noe godtDa har jeg fått påvist for høye verdier på glukosebelastningen og må nå innstille meg på et omlagt kosthold. Håper det skal holde og at det ikke eskalerer.
Tips til erstatning for godteri?
Hei! Takk for tips, men jeg har lest at det dessverre ikke er så enkelt som å bare bytte ut med kunstige søtningserstattninger da dette også gir økning i blodsukkeret på samme måte som sukker, faktisk.Finnes mye sukkerfritt snop, for eksempel på tights.no. Så finnes det mye is med lavt sukkernivå. Hvis kunstig søtning går bra. Hvis du kan spise litt frukt kan jo det fungere greit? Og nøtter? Ost og kjeks, og chips hadde fungert bra som kos for min del, men det kommer jo Ann på om du liker det og om det er søtsug eller bare lyst på noe godt
Ja, tanken streifa meg, men var usikker på hvordan de stilte seg. Kanskje du kan bake havrekjeks som du kan ha noe godt på, havregryn skal vistnokk hjelpe å stabilisere blodsukkeret, søter du de med honning i stede for sukker skal de vel i teorien ikke være så hard på blodsukkeret. Men hva gjelder søtsaker kommer jeg bare på disse isene, der TROR jeg det finnes uten tilsatt sukker med og uten så mye kunstig søtning, men er sannsynligvis laktose i det da. Men mulig det ikke er så stort problem som hvit raffinert sukker?Hei! Takk for tips, men jeg har lest at det dessverre ikke er så enkelt som å bare bytte ut med kunstige søtningserstattninger da dette også gir økning i blodsukkeret på samme måte som sukker, faktisk.
70% sjokolade skal visstnok være et alternativ da det inneholder mye kakao, men kan da selvsagt ikke spises i store doser. Det er nok ingen snarveier her, så vidt jeg har lest meg frem til.
Da har jeg fått påvist for høye verdier på glukosebelastningen og må nå innstille meg på et omlagt kosthold. Håper det skal holde og at det ikke eskalerer.
Tips til erstatning for godteri?
Får du noe oppfølging av ernæringsfysiolog e.l.?Da har jeg fått påvist for høye verdier på glukosebelastningen og må nå innstille meg på et omlagt kosthold. Håper det skal holde og at det ikke eskalerer.
Tips til erstatning for godteri?
Hei! Takk for tips, men jeg har lest at det dessverre ikke er så enkelt som å bare bytte ut med kunstige søtningserstattninger da dette også gir økning i blodsukkeret på samme måte som sukker, faktisk.
70% sjokolade skal visstnok være et alternativ da det inneholder mye kakao, men kan da selvsagt ikke spises i store doser. Det er nok ingen snarveier her, så vidt jeg har lest meg frem til.
Hei! Takk for nyttige tips. Jeg er i gang med målinger etter måltider for å kartlegge hva min kropp klarer å regulere. Så langt styrer jeg unna sukker, men forsøker å spise mest mulig normalt og sjekker utslagene. Ikke noen ernæringsfysiolog.Får du noe oppfølging av ernæringsfysiolog e.l.?
Mitt tips er å spise nok mettende mat gjennom dagen. Prøv å spis noe med proteiner/sunt fett i stedet for når du får søtsug, kanskje du egentlig er sulten? Dersom du spiser mørk sjokolade eller frukt og annen mat som kan gi blodsukkerstigning, så er det viktig å kombinere det med noe med fett! Da blir ikke blodsukkerstigningen så sterk. F.eks. valnøtt sammen med sjokoladen, gresk yoghurt sammen med frukt/bær, avokado/olje i smoothien...
Sunt fett metter også mer slik at du kanskje ikke blir så fysen Så styr unna low-fat og magerprodukter!
Berit Nordstrand har mange oppskrifter