Drømmer&håper88
Glad i forumet
Spiser dere det?
Venter en liten prins 9 November ❤
Venter en liten prins 9 November ❤
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Elsker sushi! Men rører ikke de bitene som er frarådet å spise. Har spist mest tempura maki etter jeg ble gravid, og er kritisk til hvor jeg spiser sushien min. Men man kan spise det meste av sushi faktisk, så lenge det er ordentlig tilberedt. Ligger en liste på matportalen over hva gravide kan og ikke kan spise. Blant annet tunfiskbitene skal man ikke spise.Nei, men det er fordi jeg ikke er særlig begeistret for det![]()
ÅhKlart jeg gjør!Elsker sushi! Men rører ikke de bitene som er frarådet å spise. Har spist mest tempura maki etter jeg ble gravid, og er kritisk til hvor jeg spiser sushien min. Men man kan spise det meste av sushi faktisk, så lenge det er ordentlig tilberedt. Ligger en liste på matportalen over hva gravide kan og ikke kan spise. Blant annet tunfiskbitene skal man ikke spise.
SignererNei, men det er fordi jeg ikke er særlig begeistret for det![]()
TakkUtklipp fra matportalen, angående hvilken type fisk/sjømat du ikke kan spise:
DETTE BØR DU UNNGÅ:
Så vanlig sushi med f.eks laksebiter er trygt, og hvis du fremdeles er nervøs så spis tempura
- Rakfisk (bakterier).
- Selkjøtt (fremmedstoffer).
- Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).
- Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).
- Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).
- Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel Svolværpostei og Lofotpostei (fremmedstoffer).
- Brunmat i krabbe og hummer, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).
Sushi er jo faktisk en flott måte å få i deg omega 3, som vi trenger mye av nå ^_^
Her har gravide ingenting å frykte, bare de styrer unna bitene med tunfisk og følger de samme retningslinjene som befolkningen for øvrig: All fisk som skal spises rå, bør fryses ved -20°C i minst 24 timer for å ta knekken på eventuelle parasitter.
Nei, men det er fordi jeg ikke er særlig begeistret for det![]()