Stramt tungebånd

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Tiriltoppen, 1 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Pisil Gift med forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Ja, det er veldig skremmende og fortvilende at det er så lite kunnskap om dette. Vi klippet hos Nordahl i Bergen (Fana Medisinske) og gikk til dyktig kiropraktor hos Bekken og barn etterpå. Hos oss ville det aldri hjulpet å kun gå til kiropraktor, men utrolig viktig med denne behandlingen i tillegg.

  Masse lykke til, håper det ordner seg for dere :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Ah okei! Har hørt om dem :) nei det spørs nok det her også. Selvom jeg håper det :arghh: Tusen takk! ❤️
   
  • Liker Liker x 1
 3. Frkblomst Flørter med forumet Julikulene 2020

  Vi har klipt både mini og storebror! Med storebror fant jeg først ut av det når han var 5-6 mnd, nevnte det for helsesøster, hun sa jeg måtte ta det med fastlegen som igjen henviste meg til sykehuset. Det ble ikke et «fullstendig» klipp, men det var nok til å løse våre ammeproblemer. Mini så var jeg obs på det, så flere barnepleiere og legen sjekket tungebåndet før vi dro fra sykehuset, ingen mente det var stramt men vi fikk rett å slett ikke til ammingen. Bestemte meg for å dobbeltsjekke det, så fikk henvisning fra fastlegen til den beste her i området, han sa det var litt stramt å valgte å klippe. Uheldigvis var melkeproduksjonen min da omtrent lik null, så jeg klarte/orket ikke å få opp produksjonen så vi måtte gi oss på ammingen
   
 4. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Virker som det er alfa omega å finne ut av det så tidlig som mulig. Vi skal til doktorbarnegod på torsdag for konsultasjon. Veldig spent! Der tar de fullstendig klipp, så håper alt løser seg her :angelic:
   
 5. Frkblomst Flørter med forumet Julikulene 2020

  Krysser fingrene for dere! Jeg tenker klipp om det er noe å klippe, så angrer du hvertfall ikke i ettertid om noe skjærer seg med feks ammingen :) Masse lykke til!
   
 6. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Ja absolutt! Vil ikke ta noen sjanser :( tusen takk ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Pisil Gift med forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Ja, det er alfa omega å finne ut av det så tidlig som mulig! Hos oss var det så ille med førstemann at jeg kommer ikke til å akseptere at de sender oss hjem fra barsel når nestemann kommer om jeg ser og merker antydning til stramt tungebånd, uten at de vil gjøre noe.

  På tide at føde og barsel samt barneklinikk blir oppdaterte på dette og de enorme ringvirkningene det kan ha for barseltiden, mors psykiske helse og barna etterhvert som de vokser til.
   
  • Enig Enig x 1
 8. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Ja det er helt sykt hvor lite fagpersonell kan om det. Man må jo blakke seg helt for å gå til privat spesialist for å få hjelp til små babyer som kan hindre store problemer senere! Helt disgusting faktisk!
   
  • Enig Enig x 2
 9. Pisil Gift med forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Som om det ikke er dyrt nok fra før å få barn, skal man ut med 4-5000 hos private som tar en på alvor, i tillegg til flere tusen i body work. Veldig takknemlig for at vi har råd til det, men sender mange tanker til de som ikke har det.
   
 10. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Ja fy fader! Ender jo fort på 10 000 for hele prosessen :arghh::arghh:
   
  • Enig Enig x 1
 11. Oversøster81 Forelsket i forumet Novemberlykke 2018 Julikulene 2020

  Jeg fant ut selv at gutten min hadde stramt tungebånd dagen etter han ble født. Hadde problemer med å få rett sugetak og at brystknoppen hadde skjev form etter amming. Også så jeg det da han gråt, at tunga hans krøllet seg innover. Ingen av mine andre barn har hatt stramt tungebånd. Så jeg spurte jordmor på føde/barsel om hun kunne se på den og hun syntes også at den så stram ut og hun kontaktet barnelege med engang. Senere på dagen kom barnelegen og undersøkte og klippet tungebåndet. Hun sa hun klipte bare litt, for hvis han blødde mye hadde ikke hun utstyr for å stoppe blødning med. Ammingen gikk bedre, men ikke helt bra. Fikk henvisning av jordmora på føde/barsel avd til ØNH. Fikk time da han var nesten 2 uker gammel. Og de klipte igjen. Ammingen går veldig bra nå 7 uker etter, men ser fortsatt at tungespissen går litt innover når han gråter. Skal spørre legen når vi skal på kontroll i neste uke, om det trengs å klippe engang til.
   
  • Vinner Vinner x 1
 12. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Greia er at de offentlige aldri tar såkalt fullstendig klipp. Dermed vil som oftest symptomene komme tilbake når tunga er grodd, fordi det ikke klippes langt nok bak. Jeg ville ha gått til noen som tok fullstendig klipp hvis jeg var i din situasjon. Er ikke heldig å klippe mange ganger da det blir arrvev som også igjen blir strammere enn ikke-klipt vev :nailbiting:
   
  • Enig Enig x 1
  • Informativ Informativ x 1
 13. Tja Andre møte med forumet


  Hvor fikk du tatt klipp ?
   
 14. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Hos doktorbarnegod :) kjempefornøyd!!
   
 15. Pisil Gift med forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ Sommerfuglene 2017

  Nordahl hos Fana Medisinske i Bergen :)
   
 16. Tja Andre møte med forumet

  Hvilket fylke/område?
   
 17. Tiriltoppen Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Julikulene 2020

  Ho holder til på Høvik i Bærum :)
   

Del denne siden