Stallkjærringas sine tanker

En tråd i 'Våre bilder og dagbøker' startet av Stallkjærringa, 29 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  23 fullgåtte uker idag. Og det er en veldig herlig følelse. Om ikke mange dager har babyen en veldig stor overraskelse % om fødsel skulle starte eller babyen må ut.

  Imorgen er det tid for ny kontroll igjen. Og jeg kjenner jeg er veldig bekymret men samtidig veldig glad for at vi skal sjekkes igjen. Som alltid så sover jeg dårlig de siste nettene, har mange mareritt og generelt overanalyserer hver minste ting.
  Vet at det enda er tidlig for å skulle kjenne masse bevegelser hver dag, og at det gjerne kan variere endel her i starten. Jeg har jo også morkaken foran, noe som gjør at om han ligger i en spesiell posisjon eller sparker rett i morkaken så kjenner jeg det ikke like godt.

  Det jeg frykter er at mindre bevegelser betyr at han har blitt blodfattig. Men dette vil de jo isåfall finne ut av imorgen.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Noelialita Elsker forumet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Desemberskatter 2016

  Så deilig med fullgåtte 23 uker!! Krysser fingrene for at alt går godt imorgen også ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Labbetussa Glad i forumet Marsipanene 2019 Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Hei, håper det gikk bra med dere i dag og at mom var innafor normalen! :)
   
 4. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Alt så bra ut idag. En livlig og fin gutt som vokser som han skal :happy: MOM var på 1.38, så den er relativt fin. Antistoffene har økt litt i det siste. Så legen var spent på de nye prøvene som ble tatt idag.

  Verdiene er nå på samme nivå som de var på når jeg ble satt igang sist svangerskap
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 5. Labbetussa Glad i forumet Marsipanene 2019 Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Det var bra! Jeg vet ikke hvor mye de har sagt om verdiene, men du er langt over kritisk nivå, som ofte blir satt til 64 eller 128. Og da er det ultralyd som er viktig, verdiene har ikke så mye å si. Bra at du følges opp! :)
   
 6. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Verdiene var nå på 4094 sa hun ihvertfall. Ikke at jeg vet h or nye det har å si :rolleyes:
   
 7. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Titer på 4094 er mye, men mulig du har hatt bare enstegsøkninger så det holder seg nogenlunde i sjakk. However, når jeg hadde titre OG ikke minst mom i det sjiktet, så hadde jeg ukentlige ultralyder. Når skal du på noe neste gang ?
   
 8. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Neste time er ikke satt opp før om 14 dager, men skulle verdiene på antistoffene ha steget mye på de prøvene som. Ble tatt idag så må jeg inn tidligere, men da ringer legen meg.
  Hvor langt påvei var du sist når du hadde disse verdiene? Og måtte babyen din få blodoverføring i magen?
   
 9. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Ok.

  Tidlig. Hadde første blodoverføring 19+4, så det var allefall før det.

  Edit: Jeg hadde vært immunisert i svangerskapet før, de hang igjen fra sist
   
  Last edited: 28 Jan 2020
 10. Labbetussa Glad i forumet Marsipanene 2019 Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Titer på 4094 vil si at stigning i titer bør være irrelevant for hvordan du blir behandlet. Det er milevis over kritisk titer. Jeg ville spurt hvorfor du ikke får ukentlig kontroll og jeg ville også ha ringt St. Olavs for å få en second opinion. Det er de som er de beste i landet. Babyens liv er for viktig til å la være.

  Edit: du kan gi denne linken til legen: http://www.kitm.se/sv/wp-content/up...anYnTbZXeTLvQcIyL4IOypT3mxKYnl5sfABDj2qa0OIB8

  Spør hvorfor han/hun ikke følger de samme rutinene som de gjør i Sverige. Ifølge de rutinene skal du ha ultralyd hver uke med de verdiene du har. Be ham/henne se Appendix 2. Hvis du vil lære mer om immunisering selv kan du se appendix 4,det er pasientinformasjon. Veldig greitt med noe info som er relativt lettlest :)
   
  Last edited: 28 Jan 2020
 11. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Jaok. Dette er mitt tredje immuniserte svangerskap. Første er født med ekstrem blodmangel, andre ble fulgt opp og måtte ut i uke 35 og dette er da nr 3. Jeg håper å komme lenger før vi evt må begynne med blodoverføringer. Hvor tidlig måtte babyen din ut? Og var dere lenge på sykehuset?
   
 12. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Ja, jeg har tenkt på det. Men er liksom ikke den som greier å mase. Men denne gangen fikk jeg en ny lege, d ahan jeg hadde var så overarbeidet. Så det kan virke som at de forbereder seg på at jeg snart skal sendes videre.
   
 13. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Her berget første fint. Nr 2 mista vi i uke 35 pga av alvorlig immunisering. Nr 3 fikk 5 blodoverføringer i magen, og ble hentet ut 32+6. Som følge av at vi mistet ble retningslinjene hva gjelder oppfølging av gravide med høy titer endret på St.Olavs. Vi hadde på det tidspunktet annenhver uke. Med nr 3 hadde jeg ukentlig, og ofte 2. På det meste 3 i uka.
   
 14. Labbetussa Glad i forumet Marsipanene 2019 Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Jeg har redigert det innlegget jeg skrev over. La til en link med infoskriv fra Sverige som du kan gi legen :)

  http://www.kitm.se/sv/wp-content/up...anYnTbZXeTLvQcIyL4IOypT3mxKYnl5sfABDj2qa0OIB8

  Jeg liker heller ikke å mase, men lærte meg det etter at jeg hadde blitt immunisert og ble gravid igjen. Kanskje det hjelper å tenke at dere som foreldre bare maser for å beskytte barnet deres? Det hjalp for meg.
   
 15. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Ja, ikke sant. Da er det kanskje for lenge å gå 14dager for min del også selv om alt ser fint ut nå. Jeg får kanskje ringe legen min og evt de på st.Olavs å høre hva de tenker. For de snakke rjo om å henvise meg til st. Olavs etterhvert uansett.
   
 16. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Ja, tenker at jeg burde være flinkere og tenke at det er for lille i magen. Skal ringe legen iløpet av uken og evt st. Olavs å høre hva de tenker. Skal lese linken
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 17. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Gjør det! La fostermedisinere avgjøre:D

  Jeg gjør ikke dette for å skremme deg, men ønsker bare at du får den behandlingen du har rett på. Vi hadde mistet nr 3 også om vi hadde ventet..
   
 18. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡ Høsthjerter 2017

  Jeg er veldig glad for at du deler. Er liksom ikke så mange andre som har erfaring med dette en kan snakke med synes jeg. Så blir liksom litt alene.
   
 19. Labbetussa Glad i forumet Marsipanene 2019 Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  De tar det nok helt ok om du ringer. Er vel neppe sånn at de blir nedringt av gravide med antistoffer og høye titer, det er ikke mange som er i samme situasjon som deg. Så ikke vær sjenert. :)

  Vær obs på at dokumentet (med unntak av pasientinformasjon) er skrevet for fagpersoner. Jeg har lett etter dokumentasjon på hvordan man skal forholde seg til høye titer, for at du skal kunne utfordre legene på sykehuset ditt. De vil forstå innholdet i dokumentet hvis du gir det til dem.

  Heipadei skriver at det finnes rutiner for høye titer på St. Olavs og det er en god grunn til å høre med St. Olavs om hva de mener om casen din.

  Det er nok dessverre ikke sånn at alle norske sykehus utveksler erfaringer om sjeldne tilstander, og det er ikke sånn at sykehusene har identiske rutiner, men St. Olavs burde være de mest erfarne og det er grunn til å høre på dem.

  Lykke til :cat:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. Chawa Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Junilykke 2020 ♡

  Ville bare stikke innom og gi deg en klem. Håper alt går bra med deg og babyen og at du blir sendt videre snart :love7
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden