St. Olav Hospital, Trondheim

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 23 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Jeg vil og gjerne høre det! Fikk du føde på stua? Spør man bare om det når man kommer inn? :).
   
 2. Sitronjenta Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Påskekyllingene 2020

  Du trenger ikke å spørre, i utgangspunktet kommer alle dit, men så fort det er et eller annet som gjør at man trenger noe mer overvåkning - for min del hadde det gått mer enn 24 timer siden vannet gikk - blir man flyttet til den andre avdelingen. Dette gjelder for eksempel også hvis man ombestemmer seg underveis i fødselen og får lyst på epidural.
   
 3. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Kommer alle dit selvom man vet man vil ha epidural feks? Vet du noe om hvor mange stuer det er? Fødte sist i august 19 men da hørte jeg ingenting om de stuene, de var sikkert ikke oppe å gikk enda :)
   
 4. Sitronjenta Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Påskekyllingene 2020

  Nei, epidural er en sånn typisk ting som gjør at du kommer på den avdelingen med ekstra overvåkning, mener jeg, tror da du havner rett på den med ekstra overvåkning (uten at jeg vet dette sikkert). Nei, tror fødestuene kom på plass i desember -19, for ei jeg kjenner var ei av de første som fødte der og hun fødte i begynnelsen av desember :)

  Jeg vil også ha epidural neste gang - det var himmelsk! Ingen stearinlys, badekar eller «spa-musikk» kan måle seg med det for min del (selv om jeg trodde det på forhånd).

  Jeg vet ikke hvor mange rom det er på normalavdelingen/fødestuene, jeg har bare vært innom der i noen minutter før det ble avklart at jeg måtte videre :)
   
 5. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Aah skjønner, for når jeg kom inn var det ingen som avklart noe som helst, men da skjønner jeg litt mer hvordan det fungerer :) jeg rakk å bestille epiduralen sist, men rakk og å åpne meg 5 cm før de var klar til å sette den, så denne gsngen tenkte jeg å prøve meg uten bare for å slippe å ligge på den harde fødesenga helt til vi blir flyttet over på pasienthotellet :hilarious: så her er dessverre forventningene høye til fødsel nr 2 og kommer sikkert til å bli skuffet! Men da krysser jeg fingrene for at det er ledig på stua i april ❤️ takk for svar :happy:
   
 6. Sitronjenta Glad i forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Påskekyllingene 2020

  Ah, skjønner. Tror absolutt de har plass på fødestue i april, som jeg forsto det var det det som var standard for alle det ikke er noe «spesielt» med. Så god kapasitet der, etter hva jeg forsto, i hvert fall. Det virka sykt koselig der.

  Hehe, enig i at den senga var hard!
   
 7. Myra90 Glad i forumet Marshmallows2021

  Hvordan er det med mulighet til å gå på kiosken når man er på fødeavdelingen eller barsel? Er det fritt frem for å bevege seg inne på fellesarealene til kvinne-barn senteret? Tenker mest på samboeren da, om han kan sendes på kiosken for å kjøpe noe.. eller om vi må pakke alt tenkelig vi har lyst på av snacks og drikke(utenom saft og kaffe) i fødebagen:shy:
   
 8. Annastar Blir kjent med forumet Marshmallows2021

  Var på fødselsforberedende samtale på torsdag og fikk vite at far kan gå ned i kantina å kjøpe seg mat på barselhotellet, men at denne var stengt i helgene, så lurt å pakke med en fjordland og noe annet om man fødte på helg :) Om man ligger på barselavdelingen på Kvinne og Barn er jo kiosken åpen også i helgene tror jeg.
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 9. Annastar Blir kjent med forumet Marshmallows2021

  Googlet faktisk nå og kiosken på kvinne og barn er også stengt på lørdager og søndager, så obs obs om man føder på helg: husk mat til mannen/medmor :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 10. Skrufa Flørter med forumet FebbisBebbis2021 ❄️

  fødte tidligere i februar, superfornøyd med alt! Imponert over St. Olav. Vi var på barselhotellet etter fødsel, kjempegod oppfølging der også.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 11. IngridK Flørter med forumet

  Hvem har født på St.Olavs i juni? Noen som har opplevd at det ikke er plass til barnefar i tiden etter fødsel? Er det kun enerom på dette sykehuset?
   
 12. Bebbi21 Blir kjent med forumet Septemberlykke 2021

  Det er kun enerom på St. Olavs :) Jeg fødte på sommeren sist, samboer fikk være med hele veien selv om det var stor pågang av fødende. Vi måtte bytte rom et par ganger, siden min fødsel tok lang tid, men samboer fikk være med.
   
 13. IngridK Flørter med forumet

  Tusen takk for svar ❤ Må bestemme meg innen onsdag om jeg skal velge Molde eller Trondheim,men er ganske sikker på at det blir Trondheim :)
   
 14. Repunzel Gift med forumet Juligull2021 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Jeg har termin i juli, så har god tid. Men jeg har blitt så nysgjerrig på en ting:
  Hvordan gjør st. Olavs det med opphold etter fødsel i koronatider? Særlig for de som har født før. Jeg har hørt at noen plasser ønsket at man skal ligge på barsel/barselhotellet frem til alle undersøkelser er gjort (så i alle fall to dager), dette pga. smittefare.

  Da jeg fødte i 2018 var de veldig gira på å sende hjem samme dag, med jordmor-hjem tilbudet de har. Har de det i koronatider også? Og pusher de på for at man skal benytte det?
   
 15. Arktis Glad i forumet Oktoberfruene 2018 FebbisBebbis2021 ❄️

  Jeg fødte der i februar, og ga uttrykk for at jeg ønsket å dra hjem dagen etter da jeg kom på hotellet på kvelden. Det var null problem, men siden jeg ikke bor i Trondheim, måtte jeg ha kommet tilbake for å ta testene.
  Nå skjedde det ting som gjorde at jeg måtte bli værende likevel, men det virket som om de syntes det var flott at jeg ville dra :p Men ingen sa noe om det før jeg nevnte det selv, og de booket oss inn for to netter. Da testene våre måtte tas litt sent på kvelden, tilbød de seg å gi oss en tredje natt på hotellet, ingen foreslo at vi skulle reise hjem på kveldstid.

  Poenget er vel at jeg ikke følte at de pushet i hverken den ene eller andre retningen. Du får dra hjem tidlig hvis du vil det, eller får ekstra tid på hotellet hvis du heller vil det :)

  Er dog DRITkjedelig på hotellet for tida, du kan bare være på rommet eller i restauranten. Jordmødrene har tatt fellesstua som pauserom og du kan jo ikke ta deg en trilletur på området... Men kanskje man kan det i juli? :D
   
 16. Repunzel Gift med forumet Juligull2021 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Så godt å høre - tusen takk :) nå ble jeg veldig lettet.

  Håper virkelig det er litt mer åpent i juli.

  Jeg har to hjemme fra før, så tror i alle fall en natt på hotellet kan være fint før jeg må fungere fullt ut med alle barna :)
   
 17. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Noen som har bilde av de epidural frie hjemmekoselig fødestuene? :) lurer sånn på hvilke seng som er der!
   
 18. Annastar Blir kjent med forumet Marshmallows2021

  Jeg har, men får ikke lastet opp da det står at bildet er for stort. Er en «vanlig» myk seng som kan heises opp og ned for jordmor sin del. 120 cm i bredde ca. Eneste som var forskjell på ei slik fødestue og vanlig er kun senga og noen koselig lys som er plassert rundt :)
   
  • Morsom Morsom x 1
 19. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Ååh men senga var det som er viktigst for meg så tusen takk for svar :)
   
 20. Annastar Blir kjent med forumet Marshmallows2021

  Den var kjempegod å ligge i. Mye bedre enn vanlig fødeseng :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden