Spaghetti med kjøtt og tomatsaus!

Jag har gjort en pasta med tomatsås å en "biff"pasta som skrutt elsker :)
  • 2 tomater
  • 2 gulrötter
  • 1/4-1/2 squash
  • ev lök
Så kokar jag allt dette å mixer sammen med litt basilika å serverer med bittelitt pasta (har kjöpt en i sverige som heter risonini?! som er pasta som ser ut som ris, så jag mixer ikke den :) Jag blander i 50-100 ml NAN for en kremigere konsistens

Har også gjort en "biff"pasta
  • 150-200 gram biffkjött (kvernet)
  • 2 dl kokt å most tomat
  • Litt tomatpure
  • 2 gulrötter
  • 1-2 dl kokt pasta (el couscous el squash ev most potet)
Koker kjöttet, gulrötter, tomat å tillbehöret, mosar/mixar det sammen krydder med basilika, blander i litt NAN for kremigere konsistens :D
 
Bare husk at pasta/ris ikke bør tas vare på å brukes igjen. Det bør serveres fersk kokt, spesielt til baby.
 
Jag har gjort en pasta med tomatsås å en "biff"pasta som skrutt elsker :)
  • 2 tomater
  • 2 gulrötter
  • 1/4-1/2 squash
  • ev lök
Så kokar jag allt dette å mixer sammen med litt basilika å serverer med bittelitt pasta (har kjöpt en i sverige som heter risonini?! som er pasta som ser ut som ris, så jag mixer ikke den :) Jag blander i 50-100 ml NAN for en kremigere konsistens

Har også gjort en "biff"pasta
  • 150-200 gram biffkjött (kvernet)
  • 2 dl kokt å most tomat
  • Litt tomatpure
  • 2 gulrötter
  • 1-2 dl kokt pasta (el couscous el squash ev most potet)
Koker kjöttet, gulrötter, tomat å tillbehöret, mosar/mixar det sammen krydder med basilika, blander i litt NAN for kremigere konsistens :D

Glemte å skrive att jag har i olja også :)
 
Bare husk at pasta/ris ikke bør tas vare på å brukes igjen. Det bør serveres fersk kokt, spesielt til baby.
Voksne bør heller ikke ta vare på ris og spise senere. Ganske raskt etter koking, når risen kjøkner, så begynner det å produseres giftstoffer i risen.
Så jeg spiser til middagen, men varmer aldri opp igjen. Jeg spiser feks ikke gryterettrester heller jeg.

Da må det isåfall avkjøles med enngang det er laget..
 
Men hvis jeg koker pastaen, for så å fryse den så går det fint eller? (eller, kan den fryses i det hele tatt?) F...Jeg kan jo plutselig ikke en dritt om mat har jeg funnet ut :p
 
Men hvis jeg koker pastaen, for så å fryse den så går det fint eller? (eller, kan den fryses i det hele tatt?) F...Jeg kan jo plutselig ikke en dritt om mat har jeg funnet ut :p
Hehe, man lærer mye. Heldigvis tok jeg kokkeskolen på videregående, men likevel er det ikke mye som sitter fortsatt :p
Jeg tror du skal kunne fryse pasta, men jeg har aldri gjort det så jeg aner ikke hvordan konsistensen blir. Men skyll den iallefall i kaldt vann med en gang den er kokt.
 
Voksne bør heller ikke ta vare på ris og spise senere. Ganske raskt etter koking, når risen kjøkner, så begynner det å produseres giftstoffer i risen.
Så jeg spiser til middagen, men varmer aldri opp igjen. Jeg spiser feks ikke gryterettrester heller jeg.

Da må det isåfall avkjøles med enngang det er laget..

Ja, vet ;-) men voksne kan spise om du avkjøler og setter det kaldt. Mens man bør ikke gi det til barn.

Ris og pasta inneholder bakterier som ikke dør under koking, når det spises umiddelbart vil disse mengdene være ubetydelige. Om det blir stående på benken vil det bli perfekt grobunn for bakterier som kan være potensielt dødelig.
Jeg er usikker/skeptisk når det kommer til frysing. Noen bakterier får en bedre grobunn etter nedfrysing, dermed vokser de raskere når maten tas ut av frysen. usikker om det også gjelder toksin.
Det vet kanskje du Klatremus?
Selv koker jeg alltid fersk til vesla.
Kan ta vare på på ris til meg selv i kjøleskapet men har en regel på aldri over 20 timer, da kaster jeg heller og koker ny.
 
Ja, vet ;-) men voksne kan spise om du avkjøler og setter det kaldt. Mens man bør ikke gi det til barn.

Ris og pasta inneholder bakterier som ikke dør under koking, når det spises umiddelbart vil disse mengdene være ubetydelige. Om det blir stående på benken vil det bli perfekt grobunn for bakterier som kan være potensielt dødelig.
Jeg er usikker/skeptisk når det kommer til frysing. Noen bakterier får en bedre grobunn etter nedfrysing, dermed vokser de raskere når maten tas ut av frysen. usikker om det også gjelder toksin.
Det vet kanskje du Klatremus?
Selv koker jeg alltid fersk til vesla.
Kan ta vare på på ris til meg selv i kjøleskapet men har en regel på aldri over 20 timer, da kaster jeg heller og koker ny.

Visste ikke att det var så, kan man fryse couscous?

Til tomat sås å den biffkjött såsen kan man ha vad som til, så det er ju bare å koke litt ekstra av det man selv ska spise (uten salt da) å bare fryse såsen :)
 
Ja, vet ;-) men voksne kan spise om du avkjøler og setter det kaldt. Mens man bør ikke gi det til barn.

Ris og pasta inneholder bakterier som ikke dør under koking, når det spises umiddelbart vil disse mengdene være ubetydelige. Om det blir stående på benken vil det bli perfekt grobunn for bakterier som kan være potensielt dødelig.
Jeg er usikker/skeptisk når det kommer til frysing. Noen bakterier får en bedre grobunn etter nedfrysing, dermed vokser de raskere når maten tas ut av frysen. usikker om det også gjelder toksin.
Det vet kanskje du Klatremus?
Selv koker jeg alltid fersk til vesla.
Kan ta vare på på ris til meg selv i kjøleskapet men har en regel på aldri over 20 timer, da kaster jeg heller og koker ny.
Jeg visste faktisk ikke at det gjaldt pasta også. Og så jeg som spiser pasta som har stått ei stund da gitt... jaja, får bli flinkere til å få den i kjøleskapet da...

Jeg tror nok at det beste er å tilsette pasta og ris når man skal servere, altså koke det der og da istedet for å fryse det.
 
Ja, jeg tar og koker pasta før han skal ha jeg. Tar jo ikke lange stunda uansett:) Så bare lager jeg kjøttsausen og fryser den :) Takk for nyttig info jenter! Burde tydeligvis gått kokkeskolen på vgs jeg og :p Hihi
 
Jeg visste faktisk ikke at det gjaldt pasta også. Og så jeg som spiser pasta som har stått ei stund da gitt... jaja, får bli flinkere til å få den i kjøleskapet da...

Jeg tror nok at det beste er å tilsette pasta og ris når man skal servere, altså koke det der og da istedet for å fryse det.

Ja, korn også. Bla. Derfor man skal bløtlegge kornene i kaldt vann;-)
 
Back
Topp