Spaghetti med kjøtt og tomatsaus!

En tråd i 'Juni 2012' startet av Jubbu85, 21 Jan 2013.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. Venternummer3 Juni12s tålmodige :) MayDay2021 VIP Augustlykke 2015

    Ja, nok et matspm:p Hvordan kan jeg lage det til lillegutt? Altså selv fra bunnen av? Bruke fullkornspasta tenker jeg i alle fall...Men, saus...Kan man bruke hermetiske tomater, eller inneholder de salt? Hvilket krydder er godt? Basilikum?
     
  2. AnnLykkelig Juni12s Inkluderende VIP Aprilbarna`15

    Dette vil jeg også gjerne vite, så følger med på denne tråden ;)

    Sent from my HTC Sensation Z710e using BV Forum mobile app
     
  3. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Hmm.. Fullkornspasta da? ;) jeg bruker selv squash som jeg river med et julienne jern istedenfor pasta.

    Pastasause er super enkelt å mye bedre å lage selv ;)
    Med feks. Tomater, paprika, løk og basilikum :) veldig enkel og god saus. Når de blir eldre og evt vanskelig kan du lure i alt mulig i sausen, hvitløk, sopp, asparges, spinat++ ;-)

    Fremgangsmåte:
    Finhakket/mos paprika og løk, fres i pannen kjapt med med olje.
    Tilsett finmoste tomater. La koke til ønsket konsistens(medium/lav varme) tilsett basilikum mot slutten.

    Hvis ingen av ingrediensene er gitt før begynn med
    Dag.1 kokt tomat
    Dag.2 kokt tomat med basilikum
    Dag.3 kokt tomat med paprika og basilikum
    Dag.4 full rett

    I tillegg ville jeg nok ha gitt noe annet innimellom også. Altså brukt lengre tid enn 4 dager. Evt man kan også introdusere sammen med andre matvarer;)
     
    • Liker Liker x 1
  4. Shadow Juni12s aktive VIP Oktoberbarna 2021♡ ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

    Vel går jo ann å lage helt ifra grunnen men da uten salt :) hermetiske tomater vet jeg ikke om inneholder salt men skal jo stå på pakka.
    Og ang krydder så er jo basilikum godt ja
     
  5. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

    Det hørtes godt ut Lissuz ;)
     
  6. Venternummer3 Juni12s tålmodige :) MayDay2021 VIP Augustlykke 2015

    Åh, du er så flink! Men ja, jeg kan sikkert gi squash istedet...Pasta er vel kanskje ikke den mest næringsrike matvaren de kan få....:p Men, heller fullkorn enn vanlig i alle fall:) Da skal jeg prøve å lage til helga...Men, han har jo spist spaghetti fra Ellas (full porsjon) Nå er jo ikke den lagd på samme vis. Men, må jeg ta en matvare om gangen? Jeg har liksom begynt å bare kjøre litt på...:p Innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig!
     
  7. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Du må nesten bare vurdere selv hvordan du vil gjøre det. jeg gir en og en matvare for å se hvordan hun reagerer på ting. Og for at magen skal få bli tilvendt maten i rolig tempo. Feks asparges fikk hun luft og vondt i magen de første gang hun fikk det, neste gang gav jeg kjempe lite også nå reagerer hun ikke i det hele tatt selvom hun får endel.

    Alternativ kan man feks. Lage en hel rett også plukke ut en og en matvare av retten om de reagerer, men for meg blir det mer tungvint.

    Om du lager julienne squash(pasta) så kokes skal det kokes 1 min til voksne, kok gjerne 1,5-2 min til baby og kutt det godt opp;)
     
  8. RonjaR Juni12`s svarer-på-alt Tilgangsansvarlig VIP

    Bøyer meg i støvet for Lissuz.... :notworthy
    Hva du kan!! :D
     
    • Enig Enig x 1
  9. Venternummer3 Juni12s tålmodige :) MayDay2021 VIP Augustlykke 2015

    Bøyer meg i støvet jeg og....Tok faktisk meg selv i at jeg tenkte på Lissuz i dag, da jeg så ho Wenche på God morgen Norge. Tipper Lissuz kunne steppet inn som vikar LETT;)
     
    • Enig Enig x 1
  10. mrspurple Guest

    Ville ikkje brukt hermetiske tomater av noe slag.. Broren min fortalte her en dag at det er mye i det som ikke er bra for oss, da er det nok ihvertfall ikke bra for barna :/
     
  11. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Hihi.. Takk, så søt du er:) men det trur jeg ikke jeg hadde klart:p
     
  12. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Glemte at du ville ha kjøtt i. Da tilsetter du bare kvernet kylling/kjøtt oppi.

    Kjøttet biff (gjerne ytrefilet u/salt)
    Kvern godt i en foodprossessor eller kjøttkvern. Tilsett olje og litt vann.
    Smør kjøttet utover alu.folie stekes i ovnen som en tynn løvstek. Obs. Pass at den er gjennomstekt.
    Deles i biter og kvernes på nytt etterpå. Er fint å fryse i portioner så kan man bare tine å ha sammen med det man vil.
     
    • Liker Liker x 1
  13. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

    Opp med seg
     
  14. |Frosken| Juni12s hobby/håndarbeider Junibarna 2015 VIP

    Jeg liker best å lage av ferske tomater selv, men er veldig nysgjerrig på hva søm ikke er bra i de hermetiske? Så et kokkeprogram hvor det ble sagt at de hermetiske var bedre enn ferske nemlig, var noe med næringsinnholdet tror jeg.

    Sent from my HTC One X using BV Forum mobile app
     
  15. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Det er tilsetningsstoffer (e-stoffer) i hermetiske. (Finnes noen uten mener jeg, men da må du lese godt;-)
    Næring fra tomater tar vi bedre opp bla. når de er behandlet, om du skal koke uansett tror jeg det egentlig blir det samme.
    Tror også det har noe med at jeg tror de hermetiske får lengre modningstid i solen enn tomater som blir fraktet til Norge. (?)Men det er litt tåpelig gjetning fra min side,tenker på smaksforskjell og konsistens på "norske" og når man smaker tomater i utlandet.
     
  16. JJL Juni2012 rocks

    Helt utrolig!! :)
     
  17. Minnelli Juni12's gledesspreder VIP

    Kan du ikke legge oppskriften/forklaringen inn i mattråden vår Lissuz? :)
     
  18. Lovesome Forumet er livet VIP Septemberbarna 2019

    Jepp, skal prøve å huske en gang jeg er inne med MacBooken:)
     
  19. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

    Jeg har lagt hele denne tråden inn under viktigste tråder ;) Tenkte det kunne være greit ;)
     
    • Liker Liker x 1
  20. Minnelli Juni12's gledesspreder VIP

    Så bra :)
     

Del denne siden