Seteleie

En tråd i 'Mai 2018' startet av Lykkeliten18, 18 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Så godt å høre at det er flere med gode erfaringer rundt vaginal setefødsel :) Takk for tilbakemelding!
   
  • Liker Liker x 2
 2. silly86 Flørter med forumet

  Såvidt jeg har lest meg til så ønsker de at man sitter i fødeseng, med føttene i bøyler, fordi man må sitte på den måten dersom de må bruke tang. Men så er det jo ikke verre det enn å snu seg da, tenker jeg [emoji23]

  Jeg tenker også at selv om det blir et hks så er det mye mer planlagt enn et vanlig haste ks, nettopp fordi det skjer så mye tidligere enn ved hodeleie og fordi man har gått gjennom disse tankene og vurderingene på forhånd.

  Tusen takk for det - håper du også får en god erfaring med fødselen, uansett hvilken forløsningsmetode du skulle velge [emoji4] det er noe veldig spesielt med første [emoji7] og prøv å tenke at ingen vet hvordan fødselen blir på forhånd uansett, så om man klarer å være litt forberedt på at hva som skjer er utenfor din egen kontroll, så ligger nok alt til rette for at dette skal bli en veldig fin opplevelse [emoji4]
   
 3. Silda82 Elsker forumet Mailykke 2018

  Det blir jo uansett et mer planlagt keisersnitt enn hastekeisersnitt... teamet er alltid klart når de vet det er seteleie...

  Ja, sist nå lå mini med hodet ned... men jeg er 38+3 nå da...
   
 4. Sissie Glad i forumet Marsboere 2020 Mailykke 2018 Assistert-jentene

  Lykke til :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Ah, ja, det var nyttig info, takk! Det er kanskje også lettere for dem å vippe ut hodet også dersom man sitter. Men jeg tenker jo også at det ikke er særlig vanskelig å snu seg om det skulle bli aktuelt :hilarious: får håpe du får føde slik du vil.
  Ja, det er jo positivt at de hele tiden er i beredskap. Prøver å være åpen for et meste. Visste jo at det var en sjanse for keisersnitt ved "vanlig" fødsel også, men sannsynligheten ble plutselig mye større ved setefødsel :rolleyes: men ungen kommer uansett ut på en eller annen måte :hilarious: og det er tross alt det viktigste!
  Takk for fine ord! Og lykke til :)
   
 6. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Godt å høre at mini har lagt seg med hodet ned da :) da nærmer det seg nok fødsel. Lykke til :)
   
 7. Juliete Forumet er livet Mailykke 2018

  Lurer på om grensa er 4kg??!
  Jeg fødte en på 4kg i hodeleie sist så er selv spent på hvor stor denne karen blir .

  Håper det ordner seg for oss begge! ❤
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Spiren2018 Glad i forumet Mailykke 2018

  Kan jeg spørre om du kjente godt at de lirket ut bein og skuldre osv? Jeg skal føde i sete og gruer meg veldig. Frykter mest følelsen i det de skal «brette» ut barnet . Redd for å få panikk hvis jeg kjenner dette og det tar litt tid før barnet kommer ut.
   
 9. Grågåsa Flørter med forumet Septemberlykke 2016

  Seteleie her også! (Uke 36) Virker som det er mange med det her i Mai gruppa? Er jo veldig lav sjanse, 5% eller noe slikt for det?
   
 10. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Ja, vi er visst en del som som har det :wideyed: kan hende noen velger å snu seg sent da, får vi håpe :p
  Vet du om du skal ta keisersnitt eller føde vaginalt?
   
 11. Grågåsa Flørter med forumet Septemberlykke 2016

  Blir å velge planlagt keisersnitt på mitt lokale sykehus. Hvis jeg skal føde vaginalt må jeg reise til et sykehus ca. 5 timer unna. Blir mye stress i forhold til at jeg fødte 3 uker før termin sist. Så det blir lenge å bo på pasienthotell før fødselen starter. (Ikke minst være alene så lenge uten mann og sønnen min) Så når sjansen er så stor for at det ender i hastekeisersnitt uansett så føles det bare unødvendig. Men skal prøve å vende babyen i neste uke. Håper det går bra!:-D Ellers så kryper jeg rundt på alle fire og står i «doggy» i minimum 10 minutter hver dag. Verdt å prøve alle kjerringråd
   
 12. Mamma-til-3 Forelsket i forumet

  Jeg fikk bedøvelse nedentil så kjente ikke så mye av lirkingen. Kjente det men det var ikke vondt og gikk egentlig fort[emoji4] bedøvelsen satt de uten å spørre først, var nok i tilfelle de måtte bruke tang og /eller klippe[emoji4]
  De var god på å forklare hva som skulle skje både før og under fødsel.
   
 13. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Planlagt keisersnitt høres jo definitivt ut som riktig valg for deg da :) så spennende da! Må være spesielt og litt greit å vite når babyen kommer.
  Hahah, ja, det er verdt å prøve alle kjerringråd som finnes :hilarious:
   
 14. Babylykke16og18 Glad i forumet Mailykke 2018

  Er og forundret over hvor mange det er! Mini her er og i seteleie... Har prøvd akupunktur og moxa behandling, men har ikke hatt effekt foreløpig :(
   
 15. Lennil80 Forelsket i forumet

  Søker fra juni forum. Har hatt sete fødsel for ti år siden og ser ut som det skjer igjen nå. Har ikke betenkeligheter med å føde i seteleie. Bedre fødsel det enn hodeleie for 9 år siden.

  Du får nok smertestillende, ikke mer ubehag enn vanlig hodefødsel akkurat i det barnet blir født.

  Du får litt lokalbedøvelse der nede da de hjelper mer aktivt til nå barnet kommer ut.

  Var rett på padienthotellet etter noen timer. Var like sår/ sprengt følelse i underlivet med begge type fødsel.

  Det som er mer betryggende er at fødselen er legestyrt og det er lav terskel for ks. I tillegg er de flere som er klare hvis hjertelyden synker enn ved vanlig fødsel.

  Fødsel i sete må gjøres på rygg med beina i bøyle. Grunnen er at legene skal se og kunne hjelpe på en god måte under fødselen. Men før du kommer så lang kan du ligge og bevege deg som du vil.

  Du blir låst til sengen eller rett rundt sengen pga overvåkning av fosteret. Men i begynnelsen med epidural kunne jeg være i bevegelse. Når den ble skrudd opp ble jeg liggende i sengen i ulike stillinger pga epiduraleb og riene satt i rygg og nedover i beina. Umulig å stå under en rie da bena ikke klarte å bære meg. Men dette var nerver som kom i klemme under riene. Og hadde dette med begge fødselen.

  Snakket med fødelege om dette denne gangen. Noen opplevde kun rier slik, og de hadde vanskelig for å stå under fødselen. Så tydeligvis er jeg bare bygget slik.

  Epidural skur de opp/ned under fødselen etter behov.

  Spør hvis det er noe du lurer på. Kan kun dele personlige erfaringer.
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 16. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Tusen takk for utfyllende svar! :)
  Det virker som du hadde en god opplevelse med setefødsel sist. Det er godt å høre at det kan så bra.
  Jeg synes det er betryggende at man blir overvåket og godt fulgt opp.
  Jeg tenker jo også at en setefødsel gjør deg like sår nedentil som fødsel med hodeleie, men jeg er nok litt bekymret for alt som kan skje. Sannsynligheten for hks øker, og sannsynligheten for bruk av tang går opp. Og jeg vet ikke om det er irrasjonell frykt, men jeg er redd for at hodet skal sitte fast mot slutten, og da er det jo viktig å få barnet ut raskt. Jeg skal inn på sykehuset for samtale om et par dager så jeg blir nok godt informert da :wacky: men det hjelper veldig på å høre at det kan gå helt problemfritt for seg også :happy:
  Blir spennende å se hvordan det blir for deg da, om det blir sete eller hodet først. Håper uansett at du får en fin fødsel denne gangen også :)
   
 17. Spiren2018 Glad i forumet Mailykke 2018

  Jeg har nettopp født med seteleie. Det gikk helt knirkefritt! Jeg er glad jeg valgte å føde vaginalt når forholdene lå tilrette for det. Fødselen gikk rolig for seg, jeg ble godt smertelindret slik at jeg hele tiden hadde god kontroll. Mistet ikke «grepet» eller fikk vondt. Det var en rolig stemning på fødestuen og personalet var inne hele tiden - og det opplevde jeg som bare trygt og positivt. Fikk ingen rifter. Barnet hadde fin puls. Det var en trygghet at de overvåket barnet nøye, jeg kunne selv følge med på skjermen og se at den lille hadde det bra. Så den biten ble ingen stressfaktor, tvert imot. Jeg sitter igjen med en fin og totalt udramatisk opplevelse. Kunne fint gjort dette igjen.
   
  • Liker Liker x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 18. Babylykke16og18 Glad i forumet Mailykke 2018

  Gratulerer så mye! Må bare spørre litt om det er greit[emoji4]
  Ble du satt i gang?
  Forsøkte du vending?
  Ble det brukt tang?
   
 19. flubber Elsker forumet *MIA* Mailykke 2018

  Gratulerer så mye! Så i fødetråden du hadde født, men der skal man jo ikke gratulere.

  Så kjekt å høre at du fikk en fin fødsel tross seteleie [emoji4]
  Kos deg masse med småen [emoji173]
   
 20. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Gratulerer så mye med lille :Heartred
  Tusen takk for at du delte din erfaring. Så godt å høre at du hadde en så fin og udramatisk fødsel til tross for seteleie :)
  Det er veldig betryggende å høre at det kan gå så fint.
  Håper både du og lille er i god form nå etter fødsel og at dere får noen fine barseldager fremover :happy:
   

Del denne siden