Seteleie

En tråd i 'Mai 2018' startet av Lykkeliten18, 18 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Hei alle sammen :)
  Jeg var på ultralyd i går (36+3) og fikk da vite at jenta ligger i seteleie. Dette kom litt som et sjokk da både jordmor og legen var overbevist om at hun lå med hodet ned.
  Jeg skal på ny ultralyd neste uke for å se om det har endret seg og for evt å måle bekkenet.

  Men jeg lurer på: hva er best mtp fødsel?
  Er det lurt å forsøke vaginal fødsel eller bør man velge planlagt keisersnitt?
  Noen med erfaringer eller råd? :)

  Vi har en litt komplisert situasjon fordi mannen min skal operere i starten på juni og dersom det blir ks så blir vi begge lite brukbare i noen uker :p
  Har lest at nesten 40-50% av de vaginale fødslene ender med hks, og lurer da på om det er bedre med pks. Samtid er det bedre for barnet å ha vært i kontakt med fødselskanalen.
  Uæ, er så usikker!

  Håper selvfølgelig at frøkna snur seg, men greit å være forberedt :p
   
 2. KH84 Elsker forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Det går fint an å løfte egen baby etter keisersnitt :) men du skal ikke løfte ting som er tyngre. Er veldig individuelt det der.
  Jeg hadde klart sagt keisersnitt, fordi jeg hadde så god erfaring med det sist! Da blir det nok keisersnitt om typ 2-3 uker, og du er frisk og fin igjen til juni uansett :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. mklu83 Gift med forumet Mailykke 2018

  Jeg tror faktisk jeg ville valgt å prøvd vaginal fødsel fremfor et pks, selv med veldig gode erfaringer med akutt ks - med tanke på at mannen også skal operere, og tilfelle din form er ikke er på topp når han opereres.
  Det er jo uansett en sjanse for at det ender med ks, men setefødsler er legestyrte fødsler og de er kjappere enn ved vanlig å velge ks dersom de ser fødsel drøyer eller baby ikke kommet langt nok ned.
   
  • Liker Liker x 2
 4. Juliete Forumet er livet Mailykke 2018

  Jeg fødte nr en i sete og hadde en bedre opplevelse med den fødselen enn ved fødsel nr to som var hodeleie.
  Det gikk veldig fint for seg.

  Nå ser det ut som det blir setefødsel nr to for min del(skal sjekke imorgen), og jeg ønsker jo aller helst hodeleie pga jeg IKKE vil ha epidural.. men er det seteleie så blir det setefødsel for min del.
   
  • Liker Liker x 2
 5. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Takk for tilbakemelding :)
  Fødte du til termin da du hadde seteleie sist? Jeg er førstegangsfødende og er redd for å gå overtid og at jenta da blir stor til setefødsel. Vet du om det er mulig med igangsetting evt?

  Jeg fikk i alle fall beskjed om at ved en evt vaginal setefødsel så var epidural anbefalt, men at det ikke var nødvendig om mor ikke ønsket det. Kan jo i tilfelle sjekke ut muligheten for det. Men håper baby ligger med hodet ned da :)
   
 6. Lillenr3 Blir kjent med forumet

  Fikk samme beskjeden igår, jm har kjent feil leie i flere uker. Har trodd at rumpa er hodet. Så nå er jeg uke 38+1 og rumpa til babyen er gooodt plantet nedi bekkenet. Forsøkte vending igår, men det var til ingen nytte. Vil helst ha ks, men de er veldig vrange og vil ikke at jeg skal ha det siden jeg er 3.gangs fødende. [emoji15] så nå er det litt mental innstilling og justering som må til[emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 7. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Ja, tenkte på det. Eneste jeg tenker på er at om det blir pks så er det sannsynlig litt før termin og det er da lengre tid mellom pks og min manns operasjon. Dersom jeg forsøker vaginal setefødsel kan jeg jo risikere å gå over termin og likevel ende opp med ks. Men det er jo veldig vanskelig å si på forhånd :p
  Godt å høre at du hadde god erfaring med akutt ks da :)
   
 8. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Fikk du pks? Eller akutt?
  Ja, er jo veldig usikker på hvor lang tid det tar å komme seg etter et evt ks, men håper jo å være mest mulig oppegående før mannen skal operere :)
   
 9. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Oi, såpass, ja :p var gjerne bedre at de oppdaget det nå da enn at du fant det ut etter at fødselen var startet :) gir deg litt tid på å forberede deg.
  Jeg har jo lest og hørt at vaginal setefødsel oftest går helt fint, og du får jo ekstra god oppfølging også. Men dumt at du ikke følte du fikk være med å bestemme noe selv. Lykke til med fødsel uansett :happy:
   
 10. KH84 Elsker forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Akutt :)
  Jeg visste ikke man ikke skulle gjør så mye første tiden! Så jeg var ute å gikk trilletur på 1 mil etter 3 uker! Følte meg helt fin ;)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Lillenr3 Blir kjent med forumet

  Tusen takk [emoji5] du også hvis det blir til det. De tar ekstra godt vare på oss og det er jo en trygghet. Fikk forresten beskjed om at hvis vannet går så må man legge seg flatt og ringe føden, så sender de en ambulanse. Greit å vite[emoji847]
   
  • Liker Liker x 1
 12. Juliete Forumet er livet Mailykke 2018

  Fødte en uke over termin.
  MEN- de har en grense på størrelse i seteleie så om du nærmer deg den tipper jeg de anbefaler ks.
  Usikker på om de igansetter seteleie, skal høre om det imorgen selv da jeg er redd det kommer til og gå for fort når det først setter i gang...

  Sist setefødsel satt de epidural feil så den fikk ingen funksjon, fikk også prolaps 3mnd etterpå, i samme skive som epiduralen ble satt. Så jeg håper de lar meg slippe denne gangen.
  :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 13. silly86 Flørter med forumet

  Jeg har ikke erfaring med setefødsel fra før, men lillebror nå har lagt seg den veien, så denne gangen blir det mest sannsynlig setefødsel på meg. Jeg har time på sykehuset i morgen for å vurdere hvordan dette skal gjøres.

  Mine tanker, etter å ha lest MYE (både avviksmeldinger, skrekkhistorier, solskinnshistorier, og på nettsidene til utenlandske fødehjelpere/doulaer [emoji23][emoji85]) og før jeg har snakket med sykehuset, er at vaginal fødsel ofte går bra, og i de tilfellene er en god fødselsopplevelse. Og dersom det går bra, så er det et mye bedre alternativ for meg enn et ks. Men en risiko er der jo uansett. Jeg tenker som så at den risikoen er der også ved hodeleie, man vet aldri hvordan fødselen vil utvikle seg.

  Jeg har hatt to fine fødsler fra før, hvor jeg ikke brukte epidural, kun badekar. Så om jeg får klarsignal kommer nok jeg til å gå for vaginal fødsel, uten epidural. Og så kommer jeg til å be om å få føde i knestående, selv om det også er utenfor anbefalingene. Dette fordi at jeg da vet at kroppen min fungerer best, jeg kan jobbe med kroppen, samt at bekkenet åpner seg mest i knestående.

  Men dette er så veldig forskjellig fra person til person, hva man føler er best. Det viktigste er å innhente det man kan av informasjon og muligheter, og så vurdere hva som er viktigst for deg. Så tenker jeg det er viktig å følge magefølelsen. Noen sykehus vil nok være mer påståelig på at man bør forsøke vaginal fødsel, og da bør man gjerne være litt tydelig med hva man selv ønsker for å kunne beholde litt kontrollen selv over hvordan du vil fødselen skal være. En mulighet som kan være aktuell er jo å forsøke vaginal fødsel, men ha en klar avtale på at man har meget lav terskel for å gå over til keisersnitt. Da får både du og babyen den positive effekten av å gå gjennom riene.

  Dette ble rotete ser jeg - men det viktigste tror jeg altså er å finne ut av hva som er best for deg og din baby, og en fødselsplan som du er trygg og komfortabel med [emoji4]
   
  • Liker Liker x 3
 14. Silda82 Elsker forumet Mailykke 2018

  Jeg diskuterte dette med min jordmor da mini lenge lå i sete før han snudde seg.

  Det hun sa til meg var at det er mye bedre for barnet at man forsøker en vaginal fødsel (all den tid bekkenet er Ok for det) Fordi- da får babyen adrenalinet og stresshormonene som normalt, selvom det skulle ende med «planlagt hks» ... fremfor at barnet sover i magen og plutselig blir dratt ut av magen...

  Har ingen erfaring selv, men tenkte etter samtalen med jordmor at dersom legene sier kroppen min er Ok for setefødsel, så prøver vi det...

  Lykke til uansett!
   
  • Liker Liker x 1
 15. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Det var jo greit å vite, ja. Tusen takk :)
   
 16. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Hun ble estimert til å bli rundt 3600-3700 rundt termin, så da vet jeg jo ikke evt hvor lang tid over jeg kan gå. Får høre litt mer neste uke jeg også tenker jeg.

  Uff, det hørtes ikke noe godt ut :eek: forståelig at du da ikke ønsker epidural denne gangen. Håper virkelig det ordner seg for deg og at du får en fin fødsel uansett hvordan babyen kommer ut :)
   
 17. Mamma-til-3 Forelsket i forumet

  Jeg hadde setefødsel med min første i 2010. Det var en veldig fin opplevelse og jeg følte meg godt ivaretatt. Var så klart fler folk inne på rommet da jeg skulle presse enn vanlig men godt å vite at vi hadde et helt team rundt oss som var klar for å hjelpe meg og barnet. Det ble satt epidural uten spm og jeg ble klippet. Men dette var ting som måtte til[emoji4] var raskt på beina igjen.
  Jeg anbefaler setefødsel dersom de ser at bekkenet ditt er stort nok og at størrelsen på barnet er grei[emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 18. Sissie Glad i forumet Marsboere 2020 Mailykke 2018 Assistert-jentene

  Hadde setefødsel for 10 dager siden. Man blir passet veldig godt på, og det er både legeteam på 3 stk. er par jordmødre og barnepleiere parat når baby blir født. Jeg er veldig glad for å ha epidural da det gikk litt fort på slutten. Jeg fikk beskjed om at de ikke tvang noen til å føde i sete, men jeg ville veldig gjerne prøve det, og unngå ks :)
   
  • Liker Liker x 2
 19. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Tusen takk for tilbakemelding.
  Virker som du har tenkt en del gjennom dette og at du vet hva som funker for deg - det er jo kjempebra! Takk for mange tips!
  Jeg er førstegangsfødende så jeg aner jo ikke hva som venter meg uansett.
  Vet du hvorfor de ikke anbefaler knestående? Hva er det i tilfelle de anbefaler?
  Jeg har også tenkt at terskelen for ks bør være lav uansett, men er så usikker på hva som vil være best i utgangspunktet. Får forhøre meg litt mer neste uke og sette opp en fødselplan.
  Lykke til med fødsel. Håper du får en like god erfaring med setefødselen som du hadde med de andre fødslene :)
   
 20. Lykkeliten18 Forelsket i forumet

  Tusen takk!
  Ja, jeg har også hørt at det er bra for babyen å ha vært litt i aktiv fødsel. Men så er jeg usikker på fordel/ulemper ved haste keisersnitt vs. pks. Men det kan jo selvfølgelig også hende at alt går helt fint med vaginal setefødsel :)
  Vet du om babyen din har snudd seg enda eller om det blir sete på deg også?
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden