Reker, majones og egg

Ikke noe galt med det :)
 
sniker fra februar: kos deg, kos deg og kos deg... ;-) bare ikke spis egget rått :p og majonesen inneholder syrer som gjør at majonesen er ansett som trygt ;-) du kan også spise klørene til krabben, kreps og hummer også... bare vær litt forsiktig med skjell... ;-)
 
Hva er egentlig greia med skjell? I Spania feks anbefaler de hjerteskjell pga høyt jerninnhold. Jeg kan ikke finne noe om det hos Helsedirektoratet. Har spist blåskjell 1 gang for jeg ante ikke at det var nei mat :(

DETTE BØR DU UNNGÅ:
  • Rakfisk (bakterier).
  • Selkjøtt (fremmedstoffer).
  • Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).
  • Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).
  • Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).
  • Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel rognleverpostei (fremmedstoffer).
  • Brunmat i krabbe, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).
 
sniker fra februar: kos deg, kos deg og kos deg... ;-) bare ikke spis egget rått :p og majonesen inneholder syrer som gjør at majonesen er ansett som trygt ;-) du kan også spise klørene til krabben, kreps og hummer også... bare vær litt forsiktig med skjell... ;-)
I Norge er egg trygt selv som rå :-)
 
Hva er egentlig greia med skjell? I Spania feks anbefaler de hjerteskjell pga høyt jerninnhold. Jeg kan ikke finne noe om det hos Helsedirektoratet. Har spist blåskjell 1 gang for jeg ante ikke at det var nei mat :(

DETTE BØR DU UNNGÅ:
  • Rakfisk (bakterier).
  • Selkjøtt (fremmedstoffer).
  • Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).
  • Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).
  • Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).
  • Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel rognleverpostei (fremmedstoffer).
  • Brunmat i krabbe, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).
Det er vel som med det meste at en og annen gang går greit, men ikke i store mengder hele tiden
 
Det er vel som med det meste at en og annen gang går greit, men ikke i store mengder hele tiden
Var bare et lengre innlegg Caroline Berg Eriksen hadde som fikk meg til å stusse (veldig fint innlegg btw) og Googling gjør meg ikke klok. Tenker kanskje litt som sushi? Ok fra bra trygge steder :)
 
Hadde dilla på svolværpostei jeg, å de t mener jeg at jeg har hørt man ikke kan spise når man er gravid, stemmer det
 
Det med skjell går vel på om du spiser alt som er i skjellet (er ikke noe ekspert nå da) eller bare muskelen? Jeg har spist kamskjell, og da var det bare muskelen, fikk jeg høre. Er neppe noe jeg kommer til å spise igjen i aktuelt tidsrom uansett, ikke fordi det ikke var godt, det bare er litt fremmed og vi spiser "aldri" skalldyr og aner ikke hva vi skulle gjort med det, mannen er litt barnslig og nekter å smake osv :p
 
Hadde dilla på svolværpostei jeg, å de t mener jeg at jeg har hørt man ikke kan spise når man er gravid, stemmer det

Svolværpostei står spesifikt nevnt på liatene over mat man ikke skal spise, ja.
 
Back
Topp