Regnbuebarn

En tråd i 'Februar 2020' startet av Hjertemor, 27 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Noen andre som venter et regnbuebarn?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Blomst_95 Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Februarbarna 2020

  Jeg føler/tror det, vet ikke helt hva "kravene" er. ❤️
  Skulle egentlig ha termin mai 2019 ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 3. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Trur egentlig ikke det er noen krav, annet enn «nylig» mistet❤️ Kondolerer med tapet ditt❤️
  Her er noe jeg fant på en side som info ang regnbuebarn:

  Det er nok mange som ikke vet hva et regnbuebarn er, selv om vi har dem blant oss. Regnbuen er fenomenet som oppstår rett etter en storm, når himmelen fortsatt er skyet og jorden fortsatt er våt; dette er også fenomenet med regnbuebarn som kommer til oss etter en vond tid.

  For å forklare det bedre så handler det om et barn som blir unnfanget etter at man har mistet et annet, og det beskriver derfor en hendelse som skjer etter en tragedie.

  Hva gjør en baby til et regnbuebarn?
  Det som kjennetegner regnbuebarnet er at det kommer rett etter at man har mistet et annet barn. Det kan også hende at regnbuebarnet blir født rundt samme tid som man mistet det forrige barnet, hvis det går lang tid mellom så gjelder ikke regnbuekonseptet.

  Et barn som kommer for å lyse opp tilværelsen etter en storm gir samme følelse som regnbuen. Vi blir like fascinert hver gang vi ser en regnbue, den gjør oss glad og får oss til å føle oss bra.

  Følelsen som dette barnet gir er nettopp håp og fred etter en vanskelig tid. Det betyr ikke at smerten forsvinner, eller at følelsen blir erstattet. Det kan heller ikke sammenlignes, men det gir en ro.

  Å miste et barn er en tragisk situasjon, og det kan knekke den sterkeste. Men for at man kan se håpet igjen, som med regnbuen, så er det nødvendig med spesielle omstendigheter for at det skal skje.

  Regnbuebarn kommer når foreldrene er klare. Regnbuebarn gir foreldrene en lettelse, de føler lykke på nytt og de har håp for fremtiden.

  Man ser ikke regnbuen når stormen herjer, i dette øyeblikket er det kun gråt og smerte. Man klarer ikke å forestille seg at solen skal komme frem igjen, foreldrene tror de har mistet dette lyset for alltid. Stormen må ha passert for at vi skal kunne kalle det et regnbuebarn.

  Etter sorgen, kommer lyset
  Uansett hvor kraftig stormen har vært, så går den alltid over; dette lyset som gir et nytt håp kan ta tid, men det kommer. Selv om man ikke har kommet over smerten, så vil den nye babyen fylle oss med nye følelser med håp, men det kan også føre til angst og gi oss dårlige minner.

  Formålet med denne babyen er å skape balanse i livet vårt, erstatte mørket med lys og farge, det gir oss lærdom og får oss i kontakt med oss selv. Alle barn må verdsettes, men spesielt dette, det er en skapning som er full av positive energier som vil nye all oppmerksomhet og kjærlighet den får.

  Vi må huske at regnbuebarnet er søsken av stjerneskuddbarnet, det som forlot foreldrene, et av livets mysterier som rører ved våre hjerter, og som har fått oss til å føle at vi virkelig lever.
   
 4. Hoppestokk Elsker forumet Himmelbarn Februarlykke 2022❄️ Februarbarna 2020

  Vet ikke om jeg kvalifiserer, men måtte avbryte et veldig etterlengtet svangerskap i slutten av februar (var 21 uker) da lille var alvorlig syk. Måtte føde normalt og var sammen med henne i over én time etterpå. Termin skulle vært i disse dager. Dette "nye" barnet jeg har i magen og som nå er ni uker gammelt skulle jo da egentlig ikke vært til, men er ubeskrivelig glad for å ikke "bare" være meg når vi nå er ved termindatoen ❤️

  Del gjerne din historie også, hvis du ønsker ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 8
 5. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja da håper jeg at du får ditt regnbue barn nå. Termindatoen og andre minne dager er tøffe etter å ha mistet❤️ Du kvalifiserer veldig❤️ Jeg trur kun vi selv som kan kvalifisere oss som en englemamma eller ikke❤️ Håper du gir rom til sorgen og tapet sammen med gleden som kommer, for det er virkelig ikke lett å miste, heller ikke ta valget dere måtte ta og avbryte❤️.
  Kort fortalt om meg, så mistet jeg min sønn i fjor, ti dager før termin, en sunn frisk gutt på 3630g fødte jeg i en stillefødsel i mai 2018. Krybbedød i magen. Jeg lever med sorgen over sønnen min, men samtidig med håpet om å gi han et søsken og få lov å bli praktiserende mamma❤️(det var kjapt fortalt om meg)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 7
 6. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18 Oktoberlykke 2019

  Sniker

  Kjære hjertemor, så godt å høre du skal få regnbuebarn :Heartred husker når du mistet lille gutten din så meningsløst og i siste liten. Fulgte også bloggen din og måten du beskev sorgrn var så hjerteskjærende, Men virkelig forståelig. Kan ikke se for meg noe værre enn å miste barnet sitt. Godt at du endelig skal få et hjerteplaster :) du fortjener det etter alt du har vært igjennom.
  Krysser fingrene for lillespira :D
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Tusen hjertelig takk for veldig gode ord❤️ Og tusen tusen takk at du sniker deg her for å gi meg disse ordene. Trenger alle kryssende fingre jeg kan få til målstreken er nådd❤️
   
 8. Hoppestokk Elsker forumet Himmelbarn Februarlykke 2022❄️ Februarbarna 2020

  Det er så leit! Det var din første du mistet? Hjerteskjærende når det skjer så sent. Fant de noen årsak?

  Jeg hadde to uker før aborten og tre uker etter hvor jeg var fullstendig sønderknust, men nå føles det nesten ut som det skjedde noen andre enn meg. Har "heldigvis" alltid kommet lett over ting (selv om dette desidert har vært det aller verste) og er glad for det nå - den intense sorgen er helt grusom. Har også en sønn som straks blir tre fra før, og det også gjorde at jeg bare måtte tilbake til livet.
   
 9. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ja det var min første fødte❤️ Nei det var ingenting galt med han eller meg, det kalles krybbedød i magen når man ikke vet grunnen. Jeg er ikke samme sted som i fjor, men sørger ennå og trur jeg alltid vil sørge over han.
  Jeg vil si at jeg kommer ganske lett over ting jeg også, men dette er nok for vanskelig, å går nok ikke ann å komme over, men jeg lærer meg å leve med det❤️
  Så heldig at du har en sønn, det er et lite mirakel i seg selv og gjør jo livet lysere å få lov til å ha et barn hjemme, ja som du skriver de hjelper jo til å få seg tilbake til livet og hverdagen❤️
   
 10. Hoppestokk Elsker forumet Himmelbarn Februarlykke 2022❄️ Februarbarna 2020

  Jo lenger man bærer barnet og jo nærmere termin man kommer, jo tyngre vil nok tapet være. Er tross alt "glad" for at vi fant det ut midt i fremfor mot slutten som vi nok ville gjort hvis ikke jordmora som gjennomførte OUL hadde sendt oss til rikshospitalet "bare for sikkerhets skyld og for å utelukke feil". Skjønner godt at det tar mye lengre tid i ditt tilfelle ❤️

  Hvordan syns du det er å være gravid igjen? Klarer du å tenke positivt og glede deg over det?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Blomst_95 Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Februarbarna 2020

  Så trist å høre historiene deres ❤️

  Vi mistet i uke 13, uten forvarsel ble det oppdaget på privat bestilt ultralyd. Vi gledet oss for å ha kommet over de 12 skumle ukene og til å kanskje få se kjønn. Måtte istedet på sykehuset for å sette i gang en abort.. Fødte ut en liten baby på 3-4cm, med armer og bein, tårene triller fortsatt når jeg tenker på det øyeblikket.. Jeg brukte lang tid på å komme meg etterpå.
  For oss var det allerede en baby, en baby vi hadde begynt å diskutere navn til, en baby som vi planla inn i fremtiden vår og gledet oss til å møte, til å ha 2 perfekte barn ❤️
  Babyen er i dag en gutt i våre hjerter, han har et navn vi bruker oss i mellom og ultralyd bildet henger sammen med ultralyd bildene av vår første ❤️

  Denne gangen er jeg redd, prøver å ikke la det ta over men føler jeg distanserer meg litt for å ikke bli så lei meg dersom det skulle gå galt igjen..
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 12. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Jeg er jo lettet over å ha blitt gravid igjen som ikke var noen selvfølge med meg, vi skulle jo egentlig begynne med ivf når jeg fant ut at jeg var gravid så kom veldig som et sjokk. Nei greier nok ikke å glede meg, men er takknemlig. Tenke positivt prøver jeg, eller heller praktisk. Men vet de andre i sorggruppa mi greide heller ikke å ha et «lykkelig» svangerskap. Jeg var så lykkelig sist, selv med alle plagene jeg hadde, nå vil jeg egentlig bare bli ferdig med graviditeten. Men ja håper det blir bedre med tiden ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Åhhh kondolerer så mye❤️ Så bra dere har gitt han navn og at dere har et lite minnested/krok til han❤️ Fikk dere vite hva som var feil eller om det var noen feil?
  Selvfølgelig er du redd, det er jo naturlig å være redd når man ikke har mistet så vi som har mistet er jo vanligvis veldig mye reddere❤️ Jeg redder inn frykten ved å tenke praktisk og være reell. Ikke at det redder et barn, men det redder hverdagen bort fra frykt. Håper du får snakket med noen om det vet flere som har mistet tidlig og sørger like mye som jeg gjør som mistet sent. Glad jeg har LUB som jeg har møtt mange i vår situasjon som jeg kan snakke med og støtte meg til❤️ Og å distanserer seg er nok sunt i den første perioden for å slippe å gå gal, men jeg trur det er vanskelig å ikke knytte seg til noen som er så ønsket så det kommer nok når vi slepper det til, for meg håper jeg etter fødsel så slipper jeg å leve redd i alle disse ukene.
   
 14. Blomst_95 Elsker forumet Tilgangsansvarlig VIP Februarbarna 2020

  Fikk en gjetning på kromosomfeil pga veldig tykk nakkefold, men ikke noe konkret.
  Prøver å ta en dag om gangen og jeg er heldig og har ei frisk jente fra før så vet jo egentlig at det skal gå.
  Blir første ultralyd på mandag 7+2, vet den ikke er nok til å roe meg men håper jeg kan ha en god følelse før jeg drar på ferie med familie+svigers neste uke ❤️
  Må tilslutt bare tørre å slippe det inn og håpe på det beste ❤️
   
 15. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Masse lykke til på tul på mandag❤️ Håper det gir deg roen du trenger før ferien❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 16. Månelilje Forelsket i forumet

  Så trist å høre historiene deres. Jeg har bare mistet veldig tidlig- lenge før uke 12 og merker at jeg tenker at "bare jeg kommer til uke 12 er alt trygt", selv om jeg vet at det ikke er helt slik. Og deres historier er jo en påminnelse om akkurat det.

  For min del har jeg bestemt meg for å forsøke å nyte og være takknemlig for hver dag som går fint- uansett hva som skjer- selv om det ikke er like enkelt hver dag.

  Jeg håper det lykkes for oss alle sammen denne gangen- og at vi alle får føde et friskt barn i februar en gang :) :Heartblue:Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. mammatil2prinsesser&3prinser Forumet er livet September 2012 VIP Oktoberbarna 2021♡ Novemberlykke 2018

  Jeg er inne og sniker:)

  Må bare få lov å gratulere deg med lille i magen:Heartred Fulgte deg på bloggen din:Heartred Er så glad på dine vegne:happy119. Må lille sitte hele veien til mål. Har tenkt så mye på deg etter bloggen ble borte og lurt på hvordan du har hatt det:Heartred Ingen som fortjener dette mer enn deg, søte du:love7 For en lang vei du har måtte gå og mye tristhet og sorg. Måtte det bli mange fine stunder med glede, lykke og kjærlighet:love017 Store klemmer fra meg:Heartbigred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Sommerfuglene Mailykke 2018 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Åhhh så nydelige vakre og gode ord❤️❤️❤️ Tusen tusen hjertelig takk❤️ Bloggen er der ennå bare blogg.no som fornyet alt en stund, men veldig lenge siden jeg har orket å skrive noe, vi får se om jeg orker etterhvert igjen❤️ Takk så mye igjen❤️❤️❤️:flower
   

Del denne siden