Prevansjon

En tråd i 'Juli 2017' startet av Utålmodigemeg, 11 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Utålmodigemeg Gift med forumet Oktoberfruene 2018 Julibaluba 2017

  Hvilke bruker dere, evt bivirkninger?
  Kunne tenkt meg spiral, men rett bivirkninger som blødninger i hytt og pine...
   
 2. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  P-stav og kjempefornøyd!

  Ingen kjente bivirkninger utenom (tidvis) uregelmessig mens, men det er helt greit, for den kommer i så fall sjeldnere enn hva som er normalt. Hadde ingen lange, massive blødninger ved oppstart. Tror det gikk 9ish mnd før den kom i det hele tatt, men det kan jo ha vært pga amming. [emoji4]
   
  • Informativ Informativ x 1
 3. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Har hatt p-stav og spiral før graviditeten. La på meg 20 kg på begge deler. Og hadde konstant blødning i ett år. Så her bruker vi kondom.
  Men alle er forskjellige, noen får masse bivirkninger og andre ingen
   
  • Informativ Informativ x 1
 4. hønemarimor Flørter med forumet

  Hadde hormonspiral før svangerskapet og satt inn etter sistemann nå. Litt spotting og uregelmessig i starten, men nå har jg regelmessig mens og ingen problemer!!
   
  • Liker Liker x 1
 5. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Jeg satte inn hormonspiral med 3 års varighet da lillesnupp var 8 uker. Jeg ble ekstremt pms og blødde konstant. Blødde i 3 mnd sammenhengende etter innsett, og fikk deretter en syklus med mensen i 21-24 dager, og ei ukes opphold før neste runde. Hadde også konstante menssmerter som bare var litt mildere den uka jeg ikke blødde, for så å ta seg opp igjen. Jeg fjerna spiralen igjen i juni og det er den beste avgjørelsen jeg har tatt! Det skal også nevnes at jeg har vært vanskelig å regulere på p-piller også, og har hatt ustabil syklus på en rekke p-piller.
  Jeg ser i felleskatalogen at spiralen med 5 års varighet (Mirena) er den som flest mister mensen av, så jeg kommer nok til å prøve den etter neste graviditet. Spiralene kan forresten fint tas ut når man ønsker, før det går 3 eller 5 år om man ønsker flere barn.

  Nå bruker jeg NuvaRing, en p ring som man setter inn i skjeden, og tar ut etter tre uker (evt bsre setter inn ny og dropper mensen). Da har jeg en normal syklus og er bare pms i to dager før mensen. Har dog litt kraftigere menssmerter nå, enn jeg hadde før graviditeten, brukte samme prevensjonsmiddel før lillesnupp.
   
  • Liker Liker x 1
 6. MinusNinus Glad i forumet Tilgangsansvarlig Septemberlykke 2015 Julibaluba 2017

  Jeg har spiral med 5 års varighet. Jeg hadde ingen blødninger, litt spotting i begynnelsen, så fikk jeg regelmessig mens og nå er den borte igjen og tilbake til spotting. Satt den inn i september i fjor. Er generelt fornøyd fordi vi slipper å tenke prevensjon, men er litt usikker på veien videre. Synes det er slitsomt med at det er så ustabilt, på p- piller og minipiller var det i alle fall regelmessig om ikke annet.
   
  • Informativ Informativ x 1

Del denne siden