Plutselig våken og sulten på natten igjen 6,5 måneder

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av annth, 15 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. annth Flørter med forumet

  Jeg har en jente på 6 mnd som får kun flaske mme og har begynt med fast føde og får 1 grøt måltid som fast og smaksprøve på annen mat i mellom og delvis fast middag også.

  Hun har i tillegg sovet hele i natten igjennom fra hun 4-5 mnd fra kl 19.30-20.30 til kl 06.00.

  Har akkurat vært litt syk noen dager før dette nå og de siste 2 nettene har hun våknet opp og ikke fått til å sovne igjen. Har prøvd med vann men har ikke fungert.
  Jeg har da gitt henne en liten flaske med mme. Da har hun sovnet igjen raskt.

  Jeg prøvde å gi henne nattagrøt for en stund tilbake men det var ikke vellykket og hun ble urolig.

  Tyder det på at hun trenger mer mat før legger seg? Hva bør jeg evt prøve å gi henne? Mer middag eller evt prøve med nattagrøt igjen?
   
 2. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Helt vanlig at det der går i perioder er min erfaring :) Altså, våkner de pga sult vil man jo merke det på flere ting tenker jeg, som stagnerende vektoppgang etc. Min på nå 2 år har hatt perioder han har våknet hyppig og perioder han har sovet natta igjennom, helt uavhengig av hvor mye fast føde/morsmelk som har gått inn på dagtid, har hatt mer med andre ting å gjøre :) Barn har jo flere behov enn mat, men maten dekker jo mange av behovene i starten, er jo trygghet og nærhet i å få en flaske i fanget også :) Går seg nok til :)
   
 3. Virrehøna Forumet er livet Desemberskatter 2016 Januar 2017

  Ganske vanlig. Spesielt etter sykdomsperiode.

  Vil anbefale å prøve litt grøt på kvelden ja.
  Godt råd kan være å lagt grøten med mme istede for vann. Bedre smak rett og slett. Kan også tilsette litt smootie om barnet liker det.

  Gi og rikelig med drikke til.
  Barnet vil nok fortsatt våkne og ville ha mat. Men om barnet har sovet natten igjenom tidligere. Så er det strengt tatt ikke nødvendig.
   
 4. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Det kan være nødvendig selv om baby har sover natta gjennom tidligere. Om hun våkner og er sulten så ER det et behov som skal dekkes.
   
  • Liker Liker x 2
 5. Cosacita Forumet er livet

  Kan ha med sykdommen å gjøre eller at hun kanskje utvikler seg mye nå og trenger litt mer næring. På det lengste nattammet jeg til over ett år. :p Om hun sovner raskt av flasken på natt hadde sikkert fortsatt med det. Kan hende hun plutselig sover natten gjennom igjen.
   
 6. annth Flørter med forumet

  Tusen takk for svar. Det gikk over etter ett par netter og så sov videre gjennom natta. Nå har hun blitt forkjølet og sover litt urolig uansett nå men våkner ikke for mat.
   
 7. oj!mamma17? Elsker forumet Septembergull'17 Høsthjerter 2017

  Opplevde det samme da. Sykdom +utviklingssprang....
   
 8. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Helt vanlig at det går i perioder. Er ungen sulten så gir man mat. Kanskje det varer i flere måneder. Kanskje det går over etter noen dager. Mine unger har alltid spist seg opp etter sykdomsperioder.
   

Del denne siden