På grensa til kolikk

En tråd i 'Januar 2020' startet av ine88, 29 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ines8 Andre møte med forumet

  Hei, medmødre i januar 2020 :)
  Mitt barn har vært svært grinete fra rundt 2 ukers alder, og er nå 11 uker. Jeg lure rett og slett på om det kan være kolikk.. har dere noen gode tips? Det skal sies at jeg slet veldig med å få igang en behagelig amming fra start. Hadde mye ømhet og svært mye vondt. Hadde også to brystbetennelser de fire første ukene. Så vi har vørt gjennom mye! Barnet sover imidlertid ok. Sover to timer i vogn på tur 1-2 ganger om dagen, og som oftest godt på natta. Ammer to ganger mellom 00-06. Går nå fint opp i vekt, men hadde en-to veiinger rundt uke 3-4 der hun gikk opp veldig lite (sikkert lite melk pga betennelser, stresshormoner og mye vondt tror jeg), har derfor gitt litt erstatning i tillegg til amming helt fram til nå. Ble litt lang tråd! Vet ikke helt hva jeg vil med det...flere som sliter med grinete baby uansett om de er mette, har tørr bleie og de har sovet??
   
 2. Shanii Blir kjent med forumet

  Hei hå!
  Gråter babyen mer en tre timer om dager mer en tre dager i uken? Hvis ja eller ca regnes dette som kolikk. Min sønn på 10 uker gan grine en gang i blant selv om han er mett og tørr bleie, sies bare de trenger nærhet, vi sliter noe med magesmerte som storsett er grunnen til gråting.
   
 3. ines8 Andre møte med forumet


  Hei hei Shanii
  Jaa, det er hver dag, så det er definitivt mer enn tre dager i uka.
  Nye tiltak jeg nå starter er melkeproteinfri kost (kjedelig for meg) og mer søvn på vesla (som i praksis betyr ebda mer trilling). Har også fått henvisning til fysio for å sjekke nakke/rygg. Apropos melkefri kost så har hun ikke noe utslett som jeg leser mange har. Men hun har våte bæsjebleier. Og det er helt tydelig noe som plager henne ! Gråter høyt og plutselig ut av ingenting ! Utrolig frustrerende og vondt :(:( Noen med samme erfaring?
   
 4. Bokelsker Elsker forumet Januarlykke 2020

  Angående det med melkefri kost, er det helsesykepleier som har anbefalt det? Jeg spør fordi man bør ikke eliminere matgrupper fra mors kosthold på eget initiativ.

  Angående det med våte bæsjebleier, mente du at det kan være tegn på melkeallergi? Mulig jeg misforstår deg, beklager i så fall! Våte bæsjebleier er i alle fall helt vanlig når de er så små som våre. Sønnen vår er 11 uker og har avføring i alle bleier, så ca. 8–9 bæsjebleier om dagen. Avføringen hans er sennepsgul, våt og har innimellom små "sennepsklumper". Det er helt normalt.

  En i barselgruppen min har fått påvist melkeallergi hos sønnen. Han har ingen direkte plager, men det kom blod i avføringen, det var slik hun fant det ut.

  Jeg har dessverre ingen egen erfaring med kolikk, men vil bare sende deg en klem! Hvis hun gråter mer enn tre timer hver eneste dag forstår jeg godt at det er utrolig vanskelig! :Heartred Håper fysioterapeuten kan hjelpe, eller ev. melkefritt kosthold. Krysser fingrene for dere!
   
 5. ines8 Andre møte med forumet


  Hei hei!
  Jada, jeg har vær i dialog med helsesykepleier om å prøve dette, selv om jeg ikke egentlig tror det er melkeproteinallergi. Det med å ikke kutte matvsrer i mors kosthold har du helt rett i! Jeg er ernæringsfysiolog, så jeg vet hvilke matvarer jeg skal erstatte det med, heldigvis, men takk for omtanken :) Prøver det i første omgang to uker, man skal se ganske raskt en bedring. Mitt barn har kun 1-2 bæsjebleier om dagen, og de er gulbrune og våte uten klumper. En annen strategi er mer søvn! Det betyr mange timers trilletur hver dag. Så vi får se om dette (pluss det å passere den magiske tre måneders alderen) hjelper - for dette er ganske utmattende

  Takk for det!❤
   
 6. Bokelsker Elsker forumet Januarlykke 2020

  Da vet du absolutt hva du driver med! :) Jeg håper du enten finner ut av det, eller at det går over!
   
 7. ines8 Andre møte med forumet


  Tusen Takk! Det håper jeg også! Ser fram til den tiden med baby man (nesten) bare kan kose seg
  Ta vare på hverandre, og god påske
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. ines8 Andre møte med forumet  Tusen Takk! Det håper jeg også! Ser fram til den tiden med baby man (nesten) bare kan kose seg med baby
  Ta vare på hverandre, og god påske
   
 9. Herewegoagain Forumet er livet Julikulene 2020

  Sniker - har vært melkefri med alle mine og du bør se effekt på 2-3 uker hos noen tar det litt lenger tid. Helt ok å prøve i samråd med lege/helsesøster :) Håper hun får det bedre snart
   

Del denne siden