Oppskrifter

Tacopai


Paideig:
4 dl hvetemel
50 g smør
2 ts bakepulver
2 krm salt
1,5 dl melk

Fyll:
4-500 g kjøttdeig
1 pose tacokryddermix
1 løk
1 dl vann
2 hakkede tomater

Krem:
1 boks Creme Fraiche
2 ss majones
2 krm pepper
1 presset hvitløksfedd
Ost

Sett ovnen på 200 grader.
Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,
og bland til deigen blir smulete.
Tilsett melken og bland til smidig deig.
Trykk den ut i smurt paiform.

Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.
Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.
Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.
Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

Server med salat.

 
Fylte tomater

Skjær et lokk av tomatene
Ta fyllet ut
Stek kjøttdeig og fyll tomatene m kjøttdeig.
Ta på tomatlokket og legg tomatene i ildfastform m tomatinnholdet som du tok ut ved siden av tomatene.
Ha i ovnen i 20 min (200)
Serveres med ris.
 
Lammekebab i pita
 


Ingredienser:

300 g  Lammedeig, kvernet
1 ts  Potetmel
1/2 ts  Salt
1/4 ts  Kanel
2 ts  Paprikapulver
1/2 ts  Spisskummin, malt
1 ts  Garam masala
1  Hvitløkbåt
3 ss  Vann
2 ss  Smør til steking
4  Pitabrød
1/2  Løk
4 stk  Salatblader
8  Oliven


Tzatziki :

1/2  Agurk
1/2 ts  Salt
1 1/2 dl  Matyoghurt
1  Hvitløkbåt
Pepper, sort
 
 

Framgangsmåte:

Mel og krydder blandes godt inn i deigen. Rør vannet inn til slutt.
Form deigen til fire pølser (per 300 g lammedeig). Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse. Brun de i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme, avhengig av tykkelsen.
I mellomtiden varmer du pitabrødene og skjærer løk i skiver. Anrett kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer, oliven og tzatziki/yoghurt.



Framgangsmåte Tzatziki :

Grovriv agurk. Strø på salt og la massen renne av én time i dørslag. Press ut resten av væsken.
Hvis du ikke bruker tykk norsk matyoghurt eller en gresk/tyrkisk variant, sil naturell yoghurt ved å la den renne i et kaffefilter.
Tilsett pressede hvitløkbåter og svart pepper. Bland avrent agurk med avrent yoghurtmasse. Smak til.

La sausedressingen trekke noen timer før servering.
 
 
Pølseform
 

Ingredienser:

1 stk  Kjøttpølse
3 ss  Ketchup
1/2 Boks(er)  Maiskorn, hermetiske
1/4 stk  Paprika
1/4 stk  Purre
2 1/2 dl  Revet hvitost
1/2 ts  Oregano


Potetstappe:

1/3 kg  Potet
Vann
2/3 dl  Helmelk
2/3 ss  Smør
Salt
Hvit pepper, malt
 

Framgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader. Smør en liten ildfast form.
Lag potetstappen (se framgangsmåte lengre ned). Har du knapt om tid kan du lage fra pose.
 
Smør potetstappen utover i formen. Smør ketchup over.
Legg på pølsebiter, mais, paprika i biter, purre i ringer, og dryss over osten.
Dryss til slutt litt oregano over.
 
Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.



Framgangsmåte Potetstappe :

Velg en type poteter som er melne.
Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere.
Kok i vann uten salt til stykkene er myke, etter 10-15 minutter.
Hell av vannet og mos potetene.
Spe med varm melk til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn smør.
 
Gullgryte
Ingredienser:

400 g  Kjøttdeig av svin
2 ss  Smør/olje til steking
1 Boks(er)  Thai curry saus
2 dl  Matfløte
1 pk  Sukkererter
1  Rødløk
Poteter eller ris
 

Framgangsmåte:

Kok potet eller kok ris etter anvisning på pakke.
 
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje.
 
Skjær rødløken i båter og fres det 3-4 minutter sammen med kjøttdeigen.
Tilsett thai curry sausen og matfløten. La dette koke inn noen minutter.
Sukkerertene tilsettes retten like før servering slik at de holder seg sprø.
 
Serveres med ris eller potet.
 
Tips: I denne retten smaker godt med litt eple i terninger. Tilsett eplebitene sammen med sukkerertene.
 
Chilipølsegryte



 
Ingredienser:

600 g  Chilipølser
2 ss  Olivenolje/ smør
2  Sjalottløk
2  Hvitløkbåter
1  Rød chili
1  Tomater i boks
1 ss  Tomatpuré
1 dl  Eplemost
1 ts  Timian, tørket
1 ts  Salt
1/2 ts  Pepper
 

Framgangsmåte:

Skjœr chilipølsene (eller eventuelt røkte kjøttpølser) i skiver og brun dem raskt i litt olje eller smør. Legg dem til side.
Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. (Ta frøene ut av chilien). Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder.
Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne.
Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme - basilikumblader til pynt.
Server med salat og f.eks. grovt brytebrød

 
Da har jeg endelig fått snoket i topp hemmelige oppskriftsbøker og fått tak i oppskriften til den supergode oste-is.kaken. [:D]

3 dl fløte
2 dl sukker
3 egg
1 pk kremost naturell
1 pk mariekjeks

* Pisk eggedosis (egg og sukker)
* Pisk fløten til krem
* Osten blanses i eggedosisen og så blanses kremen inn etterpå.
* Knus kjeksene godt og strø dem på toppen.
* Fryses



ENJOY!!! [:D]
 
verdens beste kylling:(jamie oliver)
1 gourme kylling -rå
1 neve frisk rosmarin
4 never frisk basilikum
4 never frisk persille
1 sitron
4 laurbærblad
4 fedder kvitløk
magarin
salt,pepper
olivenolje
tau
 
vask og tøk kyllingen.løsne skinnet på brystet fra kjøttet,forsiktig.
Bland basilikumog persille med litt olivenolje,og fordel det i lommene  mellom skinnet og kjøttet.
Strø litt salt inni og legg inn et par skiver med smør,samt kvitløken.
Del sitronen og legg den i buken sammen med rosmarinen,Ha salt og pepper på kyllingen.
Lag 2-3 snitt i lårene og gni inn resten av urteblandingen(persille og basilikum)
Surr bena sammen og knytt på best mulig måte slik at at fyllet ikke renner ut.
Ha godt med olivenolje over til slutt ,og steik kyllingen på 225 grader i 60 minutt..
 
jeg bare looover dere..den er såååå fantastisk nydlig..smelter på tungen..[:)]
 
MEKSIXANSK tomatsuppe (farlig god,å veldig sunn)
 
1 chilli
4 løk
1-2 kvitløksfedd
1 boks skinnfrie tomater
ca 4-5 kyllingfilet (eller mer om du vil )
1 hønsebuljong
1 medium tacosaus
 
Tilbehør til suppen:
 
Tortilla chips ,med ostesmak
hvitløksdressing
revet ost
hvitløksbaguetter
 
Fremgangsmåte:
 
hakk chilli og surr det i olje
Ha en liter vann ,ha i buljongen
skjær opp kyllingen i terninger og surre lett i pannen til de er gjennomstekte,men ikke lenger.
Tilsett tomatene,kyllingen,og tacosausen.trekkes i 10-15 min
 
Hvitløksdressing:
1 boks cream fraish eller rømme
3-4 skjeer majones
hakket hvitløk
hakket frisk bassilikum
å litt sitronsaft
 
 
 fremgangsmåte[:D]
knus ( med handa)tortilla chip, oppi suppeskålen
så har du suppen oppi,så tar du en dasj med hvitløksdressing oppi,å revet ost på toppen
 
 
suuuuper til klubb mat..jeg lover deg at de kommer til å spør etter oppskriften etterpå[:)]
 
tips..veldig kjekkt å fryse suppen i porsjoner,å ta opp hvis en har lyst på noe digg på kvelden[:)]
 
kom på at jeg har d liggende i frysen..naaaam[:)]
 
Tines gulerotkake


[hr]


2-3 revne gulerøtter
2 Egg
1 1/2 dl sukker
3 ss my margarin smeltet)
1 dl lettmelk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
20 Mandler (hakket)
 
Rund form 22-24 cm  175 grader i ca 40 min
 
Pisk stiv eggedosis hell i smeltet smør og melk. Sikt hvetemel,bakepulver og kanel. Rør forsiktig inn revne gulerøtter og hakket mandler til slutt
 
Ha melis på etter kaken har kjølnet litt velbekomme [:D]
 
Hehe,synd folk er late å legge inn [X(]
 
Tacogryte
 
500 gram kjøtteig
1 pose tacokrydder
Løk
Paprika
Agurk
Salat
Tomat
Fløte og creme fraiche
 
Stek kjøttdeigen og bland i pulveret. La dette godgjøre seg et par minutter. Hakk opp løk og paprika og bland dette i kjøttdeigen sammen med maisen.
Lag saus av fløte og creme fraiche. Hell dette over kjøttdeigen ien ildfast form. Gratiner dette i ovnen med ost, til osten er gyllen.
Lag en enkel salat av de andre ingrediensen.
Server med tortillachips og saus[:D]
 
Mamma sin eplekake[:D][:D] (må prøves)
 
200 g sukker
200 g smør
Dette eltes
 
300- 400 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Dette blandes inn i smør og sukker
 
2 egg blandes inn til slutt.
 
Ca to tredjedeler av deigen trykkes ut i bunnen og tynt oppover kanten.
Legg på eplemos og epler. strø på kanel og sukker. Smuldre resten av deigen over og ha på mandler.
 
Stekes på 180 grader på nederste rille i 40 minutter. Vanlig rund bakeform.
 
Serveres med s eller krem[:D][:D]
 
nam nam masse deilig mat [8D][8D] *kjenner på sulten her nå*
 
[:D]
 
ORIGINAL: vand

[:D]


Wow! hvor kom denne ifra?!
 
You must log in or register to reply here.
Back
Topp