Oppskrifter

Verdens beste toast

Lag eggerøreblanding som du pleier (1 egg pr toast, 1 toast =2 skiver).
Lag klart det du vil ha inni (jeg bruker bare ost og skinke.. er litt kresen).
Dypp skivene i eggerøre blandingen (alle sider).
Legg så ene skiven oppå stekepannen, så pålegget og deretter en skive til på toppen.
Snu flere ganger.

Jeg synes de er best når de er godt stekt for da er de sprøere, pluss at da er osten skikkelig smeltet [:)]

Kanon godt!!
 
Denne paien lagte jeg nylig for første gang (har aldri laget pai før) og det var super enkelt og kjempe godt!!! Takk for andre gode oppskrifter :)

Quiche Lorraine med spinat og bacon
 
Ingredienser:

Paideig:?
200 g hvetemel?
1 egg?
100 g smør i terninger?
1 klype salt

Fyll:?
200 g bacon uten svor (eller røykt skinke)
250 g fersk spinat
1 dl reven Jarlsberg eller Edamerost eller parmesan hvis du ønsker mer smak?
3 egg?
1 ¾ dl crème fraîche (lettmelk hvis du er på slanker'n)?
en klype hver av malt svart pepper og muskatnøtt

Fremgangsmåte:

Paideig:
Smuldre smør i melet, ha i salt og legg det på bakebordet eller i en bakebolle. Lag en grop i midten. Ha egget oppi gropen og begynn å arbeide dette sammen til en fast og glatt deig. Form den til en ball, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i minst et par timer.

Ta den ut og kjevle den til en rund leiv med en tykkelse på 2-3 mm og en diameter på minst 30 cm hvis paiformen er på 22-24 cm. Smør formen og legg leiven oppi. Skjær bort overflødig deig. Prikk med en gaffel og forstek ved 200 grader i 10 minutter.

Fyll
Skjær baconet i terninger eller strimler. Stek det nesten sprøtt i pannen. Legg det på kjøkkenpapir for at overflødig fett skal dryppe av. Pisk eggene og bland i crème fraiche. Smak til med pepper og muskat. Fres spinat og løk i stekepanne i smør og ha dette i paiskallet. Fordel baconet over paibunnen og dryss over reven ost. Hell over eggeblandingen og stek i ovnen i 25 minutter ved 200 grader. Server nystekt med salat og godt brød. Skulle det bli rester av paien, smaker den like godt dagen etter [:D]
 
Matmuffins!

(6-12)

*200 g hvetemel
*50 g grovbakst
*2ts bakepulver
*150 g revet norvegia (kan være vellagret)
*4 egg
*3 dl kesam
*1 ts oregano
*100 g pepperoni eller skinke
* litt revet cheddar (kan sløyfes..)

- Bland det tørre
- Ha i egg, kesam, ost, oregano, og pepperoni
- hell røren i muffinsformer
- strø litt revet cheddar over
- Stek nederst i ovnen på 175 grader, gjerne på varmluft i en halvtimes tid!


Disse er helt nydelige! Lag en deilig kopp med te eller et glass melk til[;)] magen blir mett på relativt lite fett. De blir veldig luftige og safdtige og minner litt om ostesuffle - og det er namme nam!
 
Enkel kyllingwok
 
3-4 kyllingfileter (kommer an på størrelsen)
1 fedd hvitløk
1 pose frossen wokblanding etter smak
2 gullrøtter, kuttes i runde biter
1 pk sukkererter, deles i to
1 paprika, kuttes i passe store biter
2 terninger kyllingbuljong
Maizenamel
1/2-1 liter vann (avhengig av hvor mye saus du ønsker)
Olje til steking
 
Kutt opp kyllingen i passe ternigner. Finhakk hvitløksfeddet. Varm panna (bruker wok eller jerngryte) godt opp. Ha i en god mengde olje, og fres hvitløken raskt før du har i kyllingen. Når kjøttet begynner å bli gjennomstekt, has gullrot og grønnsaksblanding i panna. Bland godt. La kjøtt og grønnsaker "steke" ca 5 min, og ha så i sukkererter og paprika. Deretter har kyllingbuljong og vann i panna. Rør om av og til. Når ternignene har løst seg opp, spes retten me maizenamel til sausen har fått rett konsistens. La rette småkoke et par minutter etter at maizenamelet er tatt i.
 
Serveres med ris.[:D]
 
Her blir det å lage Daimis til i morgen - siden vi er bedt på middag hos svigers.
 
5 eggeplommer
200 gram farin
Dette piskes godt
2 bokser kremfløte piskes stivt
2 ts vaniljesukker
Bland de to rørene sammen med en slikkepott
Tilsett
1 dl sterk kaffi

Hakk opp 4 doble daim
(Tips : Legg daimen i kjøleskapet slik at den blir kald. La den være i emballasjen. Bruk kniveggen til å slå på daimen slik at den deler seg i småbiter).
Hell mesteparten av den hakkede daimen i røra, spar evt litt til pynt på toppen.
Sett isen i frysa over natta.
 
Man kan velge hva man vil ha som fyll. Jeg har prøvd ut følgende med godt resultat.
Melkesjokkolade
Smarties
Jordbærsyltetøy
 
Man kan også lage isen som iskake med marengsbunn eller mandelbunn. Man lager da ferdig bunnen i en kakeform. Heller på røra og setter i frysa.
Løsne litt med en varm kniv rundt kanten før man tar den ut av formen for servering
 
God fornøyelse
 
---- Jeg garanterer at ALLE liker denne isen, den er så sinnsykt god -----
 
ORIGINAL: Primrose

Her blir det å lage Daimis til i morgen - siden vi er bedt på middag hos svigers.

5 eggeplommer
200 gram farin
Dette piskes godt
2 bokser kremfløte piskes stivt
2 ts vaniljesukker
Bland de to rørene sammen med en slikkepott
Tilsett
1 dl sterk kaffi

Hakk opp 4 doble daim
(Tips : Legg daimen i kjøleskapet slik at den blir kald. La den være i emballasjen. Bruk kniveggen til å slå på daimen slik at den deler seg i småbiter).
Hell mesteparten av den hakkede daimen i røra, spar evt litt til pynt på toppen.
Sett isen i frysa over natta.

Man kan velge hva man vil ha som fyll. Jeg har prøvd ut følgende med godt resultat.
Melkesjokkolade
Smarties
Jordbærsyltetøy

Man kan også lage isen som iskake med marengsbunn eller mandelbunn. Man lager da ferdig bunnen i en kakeform. Heller på røra og setter i frysa.
Løsne litt med en varm kniv rundt kanten før man tar den ut av formen for servering

God fornøyelse

---- Jeg garanterer at ALLE liker denne isen, den er så sinnsykt god -----

 
 
 
Mmmmmmmmmmmm.. Det hørtest utrolig godt ut...
 
jeg elsker den isen! fikk oppskriften av sjefen min, hun lager den hvert år på sommerfesten. jeg er akuratt ferdig med to boller med is som nå står å koser seg i fryseboksen. Mmmmmmmh!
 
Eplekake:

200 g myks smør
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
3-4 epler
3 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ss sukker

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. ha deigen i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen.

Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukker, sukker og kanel.

Stekes midt i ovnen 180 grader i ca 50 min.
 
 
ååååh! den eplekaka så jo bare sååå digg ut! jeg vil ha en sånn!!!
 
SOMMER DESSERT

Kjempe enkel og knall god dessert.

1) Kjøp (eller om du er flink,lag) marengsbunn. (sånn pikekyss bunn)

2)Ha vaniljekrem over. (Tine sin er veldig god)

3)Skjær opp frukt og dander på toppen.
Her kan alt brukes. Eks: jordbær, banan, fersken, kiwi, eple, appelsin, bringebær, rips, blåbær, mango, pære, solbær. Altså akkuratt det du liker.

4) server og NYYYT. [:D]
 
[:D] dytter litt
 
Så mange deilige oppskrifter!
 
Finner dere de noe sted eller er det fri fantasi?
 
Selv bruker jeg bare å steke mange typer grønnsaker, kylling eller kjøtt, ris og egg sammen jeg, tar bare det jeg har liksom.
 
Er ikke så flink til å følge oppskrifter etter punkt å prikke heller jeg da...
 
Brød i ovn med skinke og ost

1 loff
4 ss. Brelett eller annet smør
2 ss tomatpure
2 ss. sennep
salt
pepper
paprikapulver
150 gr. skinke i tynne skiver
200 gr. ost

Skjær brødet i 1 cm. store skiver – men ikke helt igjennom – brødet skal henge sammen i bunnen.
Rør smøret mykt og bland det med sennep, tomatpure og krydder.

Fordel kryddersmør, skinke og osteskiver mellom brødskivene slik at det blir en ledig skive på hver side av fyllet, så man kan holde rundt et dobbelt stykke med fyll mellom når det skjæres løs.
Sett brødet i ovnen. Dersom brødet spriker for mye, kan du binde en bomullstråd rundt brødet.

Steketid:200 grader, nederste rille, ca. 15-20 minutter til osten er smeltet og brødet er blitt gyllen.



Gratinert bacon og kyllingform
(5-6 personer)

300 gr pasta (sløyfer, skruer el.l.)
1 hønsebuljongterning
150 gr smårettebacon
1 ferdig grillet kylling
2 poser bearnèsauspulver
ost til gratinering

Kok pasta som angitt på pakken med hønsebuljongterning i.
Lag bearnèsausen.
Stek baconet. Rens den grillede kyllingen i passe store biter.
Bland kokt pasta, sprøstekt smårettebacon og kyllingbiter.
Ha oppi ferdig bearnèsaus og bland alt godt sammen.
Ha dette i en ildfast form. Dryss over med revet ost.
Gratiner i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter, til retten er passe gyllen.
Serveres med en frisk salat, gjerne med litt frisk frukt i. Baguetter eller småbrød bør også være med.


Tips:
Denne retten kan lages ferdig i god tid før måltidet, du bare gratinerer den når den skal nytes.


Kringle med ost og skinke

50 gr gjær
2 dl melk
150 gr margarin
400 gr hvetemel
1 egg
200 gr gulost, revet
100 gr kokt skinke, finhakket
1 ½ dl purre, finsnittet eller litt hakka vanlig løk
egg til pensling
litt revet ost til dryss på toppen
Rør gjæren ut i lunken (37 grader) melk. Bland i smeltet smør, mel og egg, og lag en jevn deig. Hev i ca 30 mi nutter.
Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle den flat. Fordel ost, skinke og purre langs midten av deigen. Rull sammen, og løft deigen over på stekeplaten. Form deigen som en kringle med skjøten ned mot platen.
La den etterheve ca 15 minutter. Pensle med egg og dryss med litt revet ost eller sesamfrø.
Serveres lunken.
Stekes i ovn på 225 grader, nederste rille i ca 30 minutter.
 
 
Makaroniform med pølser

Smør en ildfast form. Legg i:

300 gr. kjøttpølser skåret i skiver,
5 dl. kokt makaroni
1 liten purreløk i ringer
1 rød paprika i terninger
1 boks mais

Visp sammen:
4 egg
4 dl. melk
1 ts. salt
1/ ts. pepper

Hell blandingen over ingrediensene i formen.
Strø over litt reven ost hvis man ønsker det.

Steketid: 225 grader, ca. 30 minutter, nederste rille.

Serveres med for eksempel brød og salat.



Makaronigrateng med skinke
(4 porsjoner)

5 dl kokt makaroni
250 gr skinke fra boks
ca ½ purre eller gressløk
1 stk rød paprika
½ fersk chilipepper
1 liten boks mais
4 egg
4 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts tørkede urter


Smør en ildfast form. Legg i kokt makaroni, skinke i terninger, finsnittet purre eller gressløk, paprika i
terninger, fint hakka chilipepper og mais uten lake. Bland lett sammen.
Visp sammen egg, melk, salt og krydder og hell eggeblandingen over i formen. Stek på nederste rille i ovn
på 225 grader i ca 45 minutter.

Moussaka
Kjøttsaus
500 gr. kjøttdeig
1 ss. olje
1 løk
1 dl. tomatpurè
1 dl. vann
(1 grønn paprika)
1 bunt persille
1 ½ ts. salt
¼ ts. pepper
2 ts. timian
(el.1 ts.oregano)
1-2 hvitløksbåter
½ ts. kanel

Ostesaus:
2 ss. margarin
3 ss. hvetemel
2-3 dl.melk
1 dl. yoghurt
2 egg
½ ts. salt
2-3 dl.revet hvit ost

ca. 300 gr. poteter

Varm oljen i en gryte og brun den hakkede løken. Tilsett kjøttdeigen og la den surre til den har skiftet farge.
Bland i hvitløk, tomatpurè, vann, paprika, hakket persille og krydder, og la kjøttrøren surre under lokk ca. 10 minutter.

Smelt margarinen til ostesausen. Rør inn hvetemel, og spe med melken. La dette koke 2-3 minutter.
Tilsett så yoghurt og egg. Rør godt og pass på at det ikke koker nå. Bland i revet ost og smak til med salt.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg halvparten av potetene i et smurt ildfast fat, og fordel halvparten av kjøttrøren over. Tøm litt av ostesausen over. Legg resten av potetene og deretter resten av kjøttblandingen over. Dekk med resten av ostesausen.
Legg lokk eller folie over.
Sett formen i ovnen i 200 grader, ca. 1 time. Fjern lokket (folien) etter ½ time.

Server evt. pariserloff til, eller grovbrød. Godt tilbehør er tomatsalat eller Feta-salat.



Ost og skinkepai

Bunn:
150gr. margarin
200gr. hvetemel
2ss. vann

Fyll:
150gr. skinke
hakk opp ca.10cm. purreløk
250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost
4egg
2 ½ dl. melk
½ ts. salt
½ ts. pepper

Paiform: 24cm. i diameter
I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn  ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).

Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).
( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:
Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )

Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.

Hakk skinke og purreløk. Legg det i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.


Ovnsbakt pasta med cheddar og skinke
(4 pers.)

ca. 250 gr skinke ( fra boks ) evt. pølse
250 gr pastaskruer flerfarget evt. makaroni
1 gulrot
½ løk
2 ss margarin
3 ss hvetemel
¼ ts pepper
ca 7,5 dl melk
200 gr cheddar eller annen hvit ost
1/2 paprika
( 1/3 fersk chillipepper)


Kok opp vann i en stor gryte og tilsett pastaen. Kok etter anvisning på pakken. Skrell gulroten og skjær i fyrstikk store strimler og la dem koke med de siste 2 min. av koketiden til pastaen. Slå av vannet. Finhakk løk og fres den i litt margarin til den er myk og blank. Rør inn mel og pepper og tilsett melken. Rør sausen kraftig og la den koke opp og bli tykk og boblende. Riv opp osten og tilsett mesteparten i sausen og la den smelte. Skjær opp paprika, chilli og skinke i terninger. Rør sammen saus, pasta, paprika, chilli og skinke og hell i en ildfast form. Dryss over ost og sett formen i stekeovnen.
Stekes 175 grader, midt i ovnen eller rillen under i ca 25-30 minutter.
Server retten som den er, eller lag en frisk salat og brød attåt.


Pasta med skinke
 (2 personer)

250 gr. kokt skinke i strimler
200 gr. frisk sopp
1 fedd hvitløk
2 ss. finhakket persille
1 dl. buljong (vann + terning)
1 dl. H-melk
½ ss. sitronsaft
salt
pepper
1 ts. frisk basilikum
(litt strø ost eller 20 gr. parmesanost)
1 ss. Smør

Del soppen i skiver. Fres den lett sammen med presset hvitløk.
Hell over buljong og melk, og la det koke litt inn.
Bland i skinke og persille, og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på posen og anrett den på et fat.
Hell over skinkeblandingen.
Stø på litt vanlig ost eller parmesanost, og pynt med frisk basilikum.
 


Pizza-ruller
½ liter vann
½-1 pakke gjær 
1 egg
50 gr. sukker
50 gr. margarin
ca.700-800 gr. hvetemel

Smelt margarinen, lunk vannet og løs opp gjæren i det. Bland i sukker, egg  og smeltet margarin. Bland i hvetemel til passe deig.
Hev til dobbel størrelse.

Fyll:
Tomatpure + vann
skinke el. kjøttdeig
masse reven ost
pizza krydder

Kjevle deigen ut til et rektangel. Bland tomatpure med litt vann, og smør det utover leiven. Dryss oppå skinke eller stekt kjøttdeig, og masse ost. Ha på pizza krydder. Rull sammen til en rull med skjøten ned. Skjær rullen opp i skiver, ca. 1 ½ cm. tykke, og legg dem på bakepapirkledd plate (akkurat som kanelruller ). Dryss på mer reven ost.
Hev igjen ca. ½ time.

Steketid:200 grader, midterste rille, ca. 10 minutter.


Pølse i ostesaus
(4 porsjoner)

400 gr. falukorv eller middagspølse
1 ss. margarin
3 dl. melk
1 dl. husholdningsfløte
3 ts. maisenamel
½ terning hønsebuljong
1 ½ dl. revet ost
2 dl. frosne grønne erter
salt, pepper

Skjær pølsene i tynne strimler.
Smelt margarinen i en kjele og fres pølsestrimlene i 3-5 minutter.
Bland i melk, fløte, maisenamel og buljongterning. La sausen koke i 3-5 minutter.
Bland i osten og ertene og la det koke til ertene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Strø over rikelig med persille og server retten.

 
Serveringstips:
Server pølsegryten med en god salat og pasta til.


Potetfristelse med skinke
4 porsjoner

8-10 poteter
1 boks skinke
4-5 ss. sennep
4-5 dl revet ost
salt og pepper
3-4 dl. husholdningsfløte eller fløte/ melk blanding
1 ts. salt
½ -1 ts. pepper

1)      Skrell potetene og skjær dem i skiver, bruk gjerne foodprocessor.
2)    Smør sennep på skinkeskivene.
3)    Legg skinke, poteter og ost lagvis i en smurt ildfast form. Legg poteter og ost øverst. Strø salt og pepper mellom lagene.
4)    Bland sammen fløte, salt og pepper, og hell fløten i formen.
5)    Stek retten midt i ovnen ved 200-225 grader i ca. 50 minutter.
6)    Server gratengen.
7)    Server gjerne med baguette og grønn salat.

Denne retten er rask og lettvint å lage!


Pølse og makaronigrateng
(4 porsjoner)

250 gr. makaroni
½ liter melk
4 pølser
2 egg
salt og pepper
Du kan også blande i 5 cm. finhakka purre dersom du vil ha litt mer smak.
Revet ost til å ha på toppen.
Kok makaronien i melken. Rør ofte i makaronien så den ikke setter seg fast i bunnen (bruk tykk bunnet gryte). Pølsene skjæres i biter og blandes i den ferdigkokte makaronien. Rør inn eggene.
Ha røren i en ildfast form og dryss over revet ost.
Stekes nederste rille, 200 grader i ca 30-40 minutter.

Serveres med en frisk salat og godt brød.
 
Dytt, noen må vel ha noen oppskrifter på lur *uhhm*[:-][8|]
 
Vårruller med kjøttdeigfyll
(ca 45 stk.)

Fyll 2:
800 gr kjøttdeig
450 gr hodekål
450 gr gulrøtter
2 løk
3 fedd hvitløk
2 chilipepper
( et lite stykke FERSK revet ingefærrot )
salt
pepper
soyasaus

1 egg til "lim"
Rispapir ( ferdig oppdelte ca 20x20 cm, eller på rull som du deler opp selv ). Kjøpes i innvandrerbutikk.
Brun kjøttdeigen i litt olje og stek den sammen med hakka løk og hvitløk. Riv gulrøttene grovt og snitt kålen fint, f.eks. i foodprocessor, hakk chilipepperen. Rør alle ingrediensene godt sammen i panna sammen med kjøttdeigen. Tilsett krydder og soyasaus og litt sukker om du vil. Avkjøl dette.
Ta frem rispapir. Ha en god ss fyll på et av hjørnene, rull sammen et lite stykke før du bretter inn sidene og ruller resten. Pensle med sammenpisket egg i øverste hjørne for å "lime" den sammen. Viktig at rullen blir tett.
Stekes i frityrgryte eller i en gryte/wok med olje - ikke olivenolje, den har for mye smak - i noen minutter til de er gylne.
Kan fryses. Tas da rett ut av fryseren inn i stekeovnen på ca 200 gr når de skal nytes.

 
 
Tyrkisk chili-gryte med rømme(4 porsjoner)

½ kg. kjøttdeig
1 boks brune bønner eller chilibønner
250 gr. tomatsaus (spagettisaus)
2 dl. revet skarp gul ost
½ dl. finhakket løk
100 gr. corn chips (taco chips)
2 dl. rømme
1 dl. revet skarp gul ost

Brun kjøttdeigen, rør inn bønnene, tacosausen, spagettisausen, revet ost og løk.
Ta av 2 dl. corn chips og knus resten i kjøttblandingen. Hell alt i en ildfast form og stek den ved 200 grader i ca. 20 minutter til den er gjennomvarm.
Legg rømmen på toppen av formen og dryss over osten.
Fordel chipsen rundt kanten. Stek videre i 2-3 minutter.
Server brød og salat til, og kanskje du vil prøve en tyrkisk hvitløksdressing til.:

Tyrkisk hvitløkløksdressing:
1 stort beger youghurt naturell
4 feddhvitløk knuses i
2 ss. olivenolje
litt salt
litt oregano drysses på toppen
 

Skinkegryte, lettlaget

1 boks skinke
2 ss. smør
2-3 ts. karri
(1 presset hvitløk)
1 purre
1 rød paprika
1 boks tomatpurè
2 dl. rømme
2 dl. melk
salt og pepper

Skjær skinken i strimler.
Rens purren og skjær i ringer.
Skjær paprikaen i strimler.
Fres grønnsakene sammen med karrien i margarinen til de er myke.
Tilsett resten av ingrediensene  UTEN RØMMEN.  Kok i noen minutter.
Rør i rømmen og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.

Serveres med ris og salat.
 
 

Rundt brød med egg og skinkefyll
500 gr. hvetemel
1 ss. sukker
50 gr. margarin
1 ts. salt
½ pakke gjær
ca. 3 ½ dl. melk

Lunk melken, og løs opp gjæren i den. Tilsett smeltet margarin og sukker. Elt inn salt og hvetemel, husk brøddeig skal ALLTID eltes godt.
Hev deigen ca. 1 time, med klede eller plastikk over.

Elt deigen godt på bakebordet og form det til et rundt sprekkfri brød, som legges på bakepapirkledd plate.
Hev en gang til, ca. 1 time til (tildekket ).
Steketid:200 grader, nederste rille, ca. 35 minutter.
Fyll:
5 hardkokte egg i båter
1 boks opphakka skinke
1 liten finhakka purre
5-6 ss. majones
4 dl. reven ost

Bland alle ingrediensene til fyllet forsiktig sammen.

Skjær av toppen av det runde brødet (det skal ikke brukes ), ha  på smør og sennep på brødet.
Legg på fyllet. Skjær med ostehøvel ost som skal dekke hele fyllet.
Sett brødet inn i stekeovnen igjen, og stek brødet til osten er smeltet.
Steketid:200 grader, ca. 15-20 minutter, nederste rille.
 
Dytt[X(]

Har folk sluttet å lage middag ??!
 
Tiiine du hadde lagt ut mangen oppskrifter, så der var det mangen som så sinnsykt gode ut som jeg må prøve! Skulle sitt inn her litt tidligere idag skjønner jeg, for jeg hadde ikke peiling hva jeg skulle lage til kveldsmat så idag blir det kylling enkelt og greit[:)]!!!! 
 
Krydret blomkålrett
 
4 personer
 
1 ss smør eller olje
1 stort blomkålhode
1 1/2 - 2 ss fransk sennep
2 ss vann
2 dl cremé fraiche
1/2 - 1 ts salt
1 ts
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=15]Estragon[/link]
1 ts
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=20]Grønn pepper, tørket[/link]

TILBEREDNING
Fres blomkålen i litt olje eller smør. Tilsett sennep, vann, krydder, salt og cremé fraiche. La alt småkoke på svak varme i ca 15 minutter til blomkålen er myk.



Blomkålgrateng
 
2 ts [link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=57]Urtesalt[/link]
1/2 ss
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=6]Basilikum[/link]
200 g keso
1 dl revet ost
1 stk gul løk, hakket
2 stk (ca 200 g) gulrøtter
250 g brokkoli, fersk eller fryst
1/2 - 1 klype
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=1]Sort pepper, mellommalt[/link]

TILBEREDNING

Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann, og la småkoke under lokk i 5 minutter (15 minutter om den er fersk). Legg brokkolien i en ildfast form, smurt med margarin. Bland løk, gulrøtter, ost, keso og krydder. Hell blandingen over brokkolien. Stek i ovn på 225 grader i ca 20 minutter.
Server med baktpotet og aromasmør (kryddersmør).
 
ClubSandwich
 
400 g kyllingfilé
1 pose
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=353]Marinade for Chicken[/link]
4 skiver bacon
1 stk squash
1 stk rød paprika, i skiver

Brød
1 ss
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=412]Sauce Mix Garlic & Herbs[/link]
3 ss olivenolje
8 skiver grovbrød
saften av 1/2 sitron

Dressing
2 dl cremé fraiche
Resten av
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=412]Sauce Mix Garlic & Herbs[/link]

TILBEREDNING

Legg kyllingkjøttet i en plastpose, hell i marinaden. Mariner i minst 1 time. Grill kyllingfiléene, bacon og grønnsaker. Skjær deretter kyllingfiléene i skrå skiver. Rør 1 ss Sauce Mix Garlic & herbs med olivenolje og pensle brødet. Grill brødet.
Rør cremé fraiche og resten av Sauce Mixen sammen til en dressing. Sandwichen lages med en brødskive på bunn etterfulgt av grønnsaker, kylling, dressing, bacon og en brødskive på topp.
 
 
Kanelboller
 
200 g smør eller margarin
5 dl melk
1 pose gjær
1/2 ts salt
1 1/2-2 dl sukker
1 egg
2 ts
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=198]Kardemommekjerner[/link]
ca 1 1/2 liter hvetemel (900g)

Fyll
75 g smør eller margarin
2-3 ss
[link=http://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=307&id=23]Kanel malt[/link]

TILBEREDNING

Smelt smøret eller margarinen i en kjele. Tilsett melken å la det bli 40oC. Bland gjær, salt, sukker, egg, kardemomme, og nesten alt hvetemelet. Hell over væsken og arbeid kraftig med deigen til den blir glatt og smidig. Tilsett resterende mel dersom deigen er seig. Strø over litt mel og sett til heving på et tørt, trekkfritt sted med et håndkle over. Deigen skal heve til omtrent dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ta deigen over på et melete bord, og kna den smidig. Del deigen opp i 4 deler. Kjevl den ut til en kake. ca. 25*40 cm. Smør på smør eller margarin, og strø over kanel. Rull deigen sammen, og del opp i 1 1/2 -2 cm brede deler, og legg de på et ovnssikkert brett med bakepapir eller et smurt  ovnssikkert brett med snittflaten ned. La det heve under et håndkle til dobbel størrelse. ca 20-30 minutter.
Pensle bollene med vispet egg, strø på perlesukker eller mandel.
Stek på 225 grader i 5-10 minutter.
 
 
 
 
Brennende kjærlighet
 
Ingredienser
  • 10 stk. potet
  • 1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
  • ¼ stk. purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 100 g hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok det mørt, ca. 10-15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.
 
2. Slå av vannet, og mos potetene.
 
3. Tilsett melk, smør og krydder, og rør godt mens potetmosen får et oppkok.
 
4. Tilsett revet ost i potetmosen. Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge i pannen og server på potetmosen. Dryss over gressløk og nykvernet pepper.


 


Pastagrateng
 
Ingredienser
  • 300 g røkt kjøttpølse
  • 200 g pasta
  • 1 boks hermetiske maiskorn , liten
  • 1 glass tomatsaus à 500 g
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du:
1. Kok pasta og ha dette i en ildfast form.

2. Bland i pølser i skiver og mais.

3. Hell sausen over i formen og bland forsiktig. Strø ost på toppen.

4. Stek i ovn på 200 °C til osten er gyllen i ca 10 minutter.
 
Serveres med brød.
 
 
Kjøttdeig á la bernie
 
Ingredienser
  • 400 g kjøttdeig av svin eller vanlig kjøttdeig
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. tomat
  • 1 pk. bacon

Slik gjør du:
1. Lag bearnaisesausen i en kjele som anvist på posen.
 
2. Skjær purre og del tomatene i små biter.
 
3. Stek kjøttdeig og baconi en stekepanne med margarin/olje. Fres purren sammen med kjøttet i et par minutter.
 
4. Ha i tomatene og hell over sausen, bland sammen.
 
Serveres med ris
 
 
Pølseform
 
Ingredienser
  • 300 g lettere kjøttpølse
  • 300 g pastaskruer
  • 1 stk. liten purre
  • 1 tube smøreost (salami, pepperoni, e.l.)
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 30 g evt. hvitost

Slik gjør du:

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær purren i ringer og pølsene i skiver.

2. Bland pasta, purre, pølser og ost i en ildfast form. Tilsett salt og pepper. Varmes i ovnen i 10 minutter på 230 grader. Retten kan også gratineres med ost.


Serveres gjerne med salat.

 
Back
Topp