Oppskrifter

Liisjja

Oscar<3
Januarskatter 2015
VIP
Tenker at det hadde vært gøy om vi hadde delt litt oppskrifter med hverandre. Jeg har ingen forran meg akkurat nå.
 
Ja det er gøy :D

Vi trenger oppskrifter av foreløpig litt anonym. Makaronigratengen din var DØDS GOD :D Nammmm.. Spiste den i dag :)
 
Så koselig at du likte den :)
Man kan også variere veldig meg hvilke grønnsaker man bruker
Denne gang hadde jeg løk, paprika, purre og mais :) Mmm!! Skal prøve å bytte ut skinke med pølse også.. og kjøttdeig :)
 
Er gjerne med på denne :-D hva er oppskriften på makaronigratengen? Selv lager jeg pølsegrateng med hvitsaus&makaroni :-)


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Svin:

1.
Ta en nakkekotelett per person.
Krydder begge sider med salt og pepper, og stek lett på hver side.
Legg i en ildfast form.
Legg 2 ananas-ringer oppå hver kotelett.
Fyll hullene med baconost, og legg gulost oppå (gjerne jalsberg)
Inn i stekeovnen på 200 grader i en ca 20 minutter

2.
Ta en svin ytrefilet, og slå den flat med en kjøtthammer.
Stek opp finhakket sopp sammen med litt estragon og sjalotteløk.
Strø utover kjøttet, og rull sammen. (Kan også ta litt fetaost på)
Surr bacon rundt.
Inn i ovner på 200 grader i ca 45 minutter.
 
Kylling:

1.
Ta kasse mengde naturell kyllingvinger, eller kyllingevingeklubber, gjerne frosne (de på Rema er latterlig billige) og putt i en pose.
Del opp passe mengde hvitløk og chili bland i olje og litt lime, og la stå en 10-15 minutter, hel over kyllingen.
Dersom de er frosne la de tine i marinaden på kjøkkenbenken, snu på posen inn i mellom.
Dersom de er tinte, la de stå minst en time. Snu inni mellom.
Fordel utover en ildfast form, strø litt rosmarin og salt over.
Inn i ovnen på 200 grader en ca 25 minutter

2.
Ta en kyllingfile per person.
Slå fileene flate, og smør grønn pesto på.
Del opp en mozarello per file og fordel utover.
Snur sammen, surr serranoskinke (evt. tynn bacon) rundt, og inn i ovnen på 200 grader i 25-40 minutter.
Husker ikke tiden helt, men når fyllet tyter ut er den ferdig
 
Storfe:

1.
Ta et passe stykke storfekjøtt (helt stykke, ikke biff), helst entrecôte. (Dersom du liker den litt rød MÅ den ha vært frossen først siden du er gravid)
Gni inn salt og pepper, og krydr men estragon.
Knus eller finhakk en 2-3 fedd hvitløk og fres i en panne.
Når hvitløken er ved å få farge, legg kjøttet oppi, og stek det på alle sider slik at det får en ordentlig stekeskorpe.
Legg kjøttet i en ildfast form og sett steketermometer inn.
Sett i ovnen på 125 grader til den er slik du ønsker
55 grader et rå
60 grader er medium
65 grader er gjennomstekt
Når den er ferdig ta den ut, pakk den inn i folie og la hvile i 10-15 minutter.
Del opp i tynne skiver

2.
Stek opp strimlet storfekjøtt sammen med salt, pepper og ristede og knuste korianderfrø.
Del opp sopp, løk og hvitløk og stek opp.
Når ferdig tilsett kjøttet, en oppdelt paprika og en passe stor fløteskvett.
Kok opp.
Serveres med pomes frits og bearnessaus.
 
Altså, nå har jeg ikke tatt med tilbehør, da det varierer veldig.

Salater, stekte asparges, maispure, blomkålpure, brokkoli, gratinerte poteter, soppstuing, rotfruktgrateng ++++

Men nå tar jeg en pause fra mat skrivningen..
Får ta fisk senere.
Håper det er noe som høres godt ut
 
Nå ble jeg sykt sulten:). Masse inspirasjon:)


Termin: 14.januar 2015?❤️
 
Back
Topp