Når slutta barnet med bleie?

En tråd i 'Livet med barn 1-5 år' startet av Alvea, 27 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Alvea Forumet er livet Himmelbarn Aprillykke 2016 Assistert-jentene Januarlykke 2020

  Vi holder på med potte/dotrening nå med gutten vår på 2,5, men han har absolutt ingen interesse av det. Potta liker han ikke, og når vi prøver med doringen sier han han er ferdig 1 sekund etter han satt seg ned. Aldri tissa/bæsja på do, så kom gjerne med tips og triks :)
   
 2. 2 søte små Forumet er livet Januarskatter 2015

  Hadde håpet at eldste som blir 4 i desember var ferdig nå, men ikke sjans i havet for å få han bleiefri. Han streiker helt å gå uten bleie, kan av og til gå på do, men er i en periode hvor han nekter det også. Nekter å prøve å gå uten bleie. Ingenting funker verken med belønning eller noe. Minste på 2.5 prøver av og til å sitte på do eller potte men er ferdig omtrent idet han setter seg ned. Hadde håpet å ha ett barn bleiefri til lillesøster kommer om en 3 ukers tid men ser dårlig ut
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. LittleBiii Forumet er livet

  Begge mine slutta mellom 3 og 3 og et halvt år ei gang :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 4. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Vi bruker potta til frøkna foreløpig, hun syns doen er skummel :sorry: vi prøver på doen, og hvis hun ikke vil så tar hun med seg potta ut i stua. Tisser og bæsjer på potta, men så plutselig får hun det for seg at bleia skal på :) hun har selv kjent at hun må på do, og går da og setter seg på potta :) men langt fra klar for å slutte med bleie :p hun er født i samme mnd som din :D
   
  • Liker Liker x 1
 5. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Min på 2,5 er interessert i å tisse på do, og iblant å bæsje, men vi har ikke begynt med noe trening enda. Men får tilbud jevnlig og sier iblant ja :)

  Vi bruker doring og krakk slik at han kan gå på selv, det ligger alltid fremme slik at han kan velge selv om han vil bruke det. Han liker godt å «ordne selv» med å finne frem og legge på doringen selv. Ellers, tja, han har egentlig bare vært nysgjerrig når vi har vært på do, og gjerne villet prøve. Så vi har bare spilt på det. Og respektert de gangene han ikke vil :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Blessed_palms En gang må være den første... *MIA* Himmelbarn VIP Febbisbebbis'18

  4 år :) Han sa at han var ferdig, og da var han ferdig. Var passe stresset siden han sa dette rett før leggetid, men det gikk bra! Øvelse gjør mester, og de blir klare når de blir klare. Ellers går det an å koble inn hjelp fra helsestasjonen:)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Har desverre ingen tips og triks, er i samme båt med vår 2,5 åring. På en måte godt å høre at han også sliter litt (håper du skjønner hva jeg mener) for jeg føler jeg hører om andre som har fått bleiefrie 2 åringer nesten over natta
   
  • Liker Liker x 1
 8. Alvea Forumet er livet Himmelbarn Aprillykke 2016 Assistert-jentene Januarlykke 2020

  Takker for tips og deres erfaringer! Bra det finnes flere. Han synes det er superstas når han er sammen med søskenbarna sine som er 1-3 år eldre, da skal han tisse på do osv, men sier seg ferdig før han han satt seg ned da også, så vi står ganske stille. Han liker å gå uten bleie, men han kan jo ikke det da han plutselig tisser :hilarious: Trusebleie (som han kaller det) er det store for tiden, den sover han i, så kanskje det kan hjelpe å kjøpe skikkelige truser for å se om det kan hjelpe på :)
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 9. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Her kan hun også plutselig tisse på gulvet hvis hun glemmer seg :p men vi minner henne på potta jevnt, og da har hun til tider gått og satt seg for å tisse når hun kjenner at hun må. Blir litt tørking til tider, men det får gå :p lar henne gå uten bleie så mye som hun selv vil:)
   
 10. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Har ikke erfaring med eldre barn, men dersom han synes det er greit ville jeg ha satt han på potte/ do på rutine :) han må jo synes at det er greit, og det er ikke like lett å følge opp når han er i bhg på dagtid, men hva med å ha fast do/pottetid når dere kommer hjem om ettermiddagen, etter middag, før legging, innfør antall besøk etterhvert som han synes det er greit. Kanskje vil han ikke i det hele tatt, men gi tilbudet.
  Kan treningstruser kan være gøy og noe å prøve hjemme?
  Dersom han etterhvert liker potte, kanskje han kan gå på do samtidig som en av dere, eller ha potta tilgjengelig i stua sånn at han kan bli vant til den, kanskje prøvesitte selv med klær på.
  Bare litt ideer som kan funke eller ikke funke for dere i det hele tatt :)
  Mini her er 10 mnd og har på bleie, men tisser og bæsjer stort sett på potte, tisser litt i søvne, ellers er han stort sett tørr på dagtid. Han har jo ikke språk, så vi setter han på rutine/ når han viser tegn til å ville gå på do, og det blir litt annerledes enn når de er eldre og potta/doring skal innføres.

  Masse lykke til :)
   
 11. Ccaa Elsker forumet Sensommerbarna 2019 Sensommerbarna 2016

  Her er det også null interesse med potte og doring. Samme alder. Jeg tror jeg venter til han viser interesse, kanskje spørre innimellom :)
   
 12. Newbee Gift med forumet Mailykke 2018 Junibarna 2015

  Mi var tre år og to mnd da hun var bleiefri. Brukte lang tid på å nå målet, da hun ikke viste minste interesse for å slutte med bleie. Kunne fint sitte på do en gang i blant, av og til kom det tiss, men som oftest knep hun igjen fram til bleia kom på igjen, så tisset hun... Det som funket for oss var faktisk plakat med rubrikker for tiss og bæsj, og så fikk hun klistre på klistremerke etter hver dotur med resultat. Da ble bleia tørr mer eller mindre på dagen. Tok noen uker før hun fikk til å bæsje i do, men når det først skjedde en gang, så sluttet hun kjapt med bleie :)
   
 13. rødkopp *gleder seg til mars* Maiblomstene 2017 Marsmellows-15 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Storesøster var 2 år og et par måneder da hun sluttet med dagbleien. Den sommeren tok vi bare av bleien og lot det stå til med de mange uhellene dom kom. Hun løp rundt i bare truse eller naken. Etter 5 dager var hun ca 90% tørr. Hun viste ikke særlig interesse for doen før vi begynte men tok ikke mange dagene før hun skjønte sammenhengen mellom tiss/bæsj og do. :) Lillesøster er 1,5. Tenker å prøve det samme i sommer. Veldig spent på om hun er like "lettvint" ;)
   
 14. fisk84 Forumet er livet Novemberskattene 2014 <3 Junibarna 2019

  Jentungen var fire for litt siden. Slutta med bleie på dagen i fjor sommer. Bruker enda på natta. Helsesøster sa på 4årskontrollen det blant annet var hormonelt og mente vi ikke trengte stresse med bleieslutt på natta...
   
 15. Tekanna Forumet er livet Sommerfuglene

  Eldste slutta med dagbleie da hun var 3 år og 8 mnd, nattbleia var hun 4,5 år.

  Mellomste slutta på dagen med alt av bleier i begynnelsen av juni i år, hun ble 4 i august. Så 3 år og 10 mnd?

  Vi har tatt det i dems tempo, oppmuntret til dogåing og pottetrening, men ikke presset dem til noe dem ikke har villet.
   
 16. HappyMommy Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Jeg har aldri stresset med å få han til å slutte med hverken amming, smokk eller bleie. Har latt han ta den «avgjørelsen» selv på en måte. Med pupp sluttet han selv rett etter han fylte 1 år, da var det æsj. Smokk ville han heller ikke ha for det var for baby da han var litt over 1,5 år. Og med bleie prøvde vi et par ganger rett etter at han fylte 3 år, men han nektet å gå på do/potte eller prøve å gå uten bleie så vi gadd ikke å stresse han med det. Tenkte at han selv skulle gi beskjed når han var klar. 4 mnd etter at han fylte 3 år så nektet han plutselig å gå med bleie, jeg ble litt stresset hvert fall om kvelden for han ville sove uten bleie også. Men har heldigvis aldri hatt noe uhell om kvelden, bare et par ganger da han har innset sent at han måtte på do, da har han tisset litt på seg. Føler du nesten må se ann hvordan barnet ditt er, noen trenger hjelp mens andre bare er klare når de er det.
   
 17. Lil-17 Forumet er livet Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  3 år og 4 mnder.
  Klistermerker som belønning.
   
 18. lilletrulte Flørter med forumet

  Hatt dorutiner siden han var 1,5 år. Begynte i sommer å prøve på bleieavvenning uten hell, kunne gå lenge uten bleie (også uten klær) å han spurte etter den når han måtte gjøre noe, nektet å gå på do å tisse så vi har hatt mange uhell når bleien ikke kom på tidlig nok/hatt på seg klær. Tisset på do 2 ganger i sommer etter lange "kamper". Forsøkte tisse(klistre)merke men det hjalp ikke. Etter sommeren har han kjent når han vil tisse/bærsje. Vi har tatt av bleien etter bhg og i helgene etter sommeren, forsøkt å gå på do når han sier han vil tisse men tatt på bleie etter mye om og men når det ikke tisses på do. For 3-4 uker siden begynte han å få til å tisse på do, plutselig ba han om å få gå på do og vi innførte tissemerke som har vært veldig positiv. Bleien har vært tørr nesten hver morgen og vi har nesten ikke hatt uhell siden. Nå prøver vi det samme med bæsjingen. Vært mye jobb for å få det til men han har nok ikke vært klar før nå
   
 19. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  3,5 år før han var helt bleiefri.
   
 20. Junibarn84 Forumet er livet Marsboerne Tilgangsansvarlig VIP Julimammaer 2016 Junibarna 2019

  Anbefaler og ta det i barnets tempo og ønsker.
  Eldste slutta da hun var nesten 3 år og ba om det selv. Hadde starta på stor avdeling og så de andre gikk uten bleie.
  Hun hadde aldri sittet på ei potte.

  Yngste på 2.5 år elsker å bruke potta og synes det er stas. Han går mye uten bleie hjemme og merke selv når han skal tisse.
  Likevel regner jeg ikke med at han slutter før til sommeren.
   

Del denne siden