Min sønn har ingen venner

En tråd i 'Vi som har barn med spesielle behov!' startet av Mortilautist, 11 Apr 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mortilautist Første møte med forumet

  Min sønn fikk diagnosen autist (asperger & tourettes) da han var 11. I dag er han 14. Han har ingen venner som han omgås med på fritiden, og han har sterk sosial angst så det går ikke å få ham til å begynne med noen aktivitet der han møter nye mennesker. Å treffe andre med samme diagnose er også uaktuelt for ham. Han savner vennene han hadde i barnehagen...så ja, han lider av ensomheten. Han har nektet å ta i mot hjelp fra psykolog for å jobbe med sosialangsten, og jeg kan jo ikke tvinge ham.
  Det er så trist. Han blir aldri bedt i bursdager, får aldri oppleve kameratskap, alt det som andre barn finner på sammen og har så mye glede av går han helt glipp av. Han sitter bare hjemme med meg og jeg får ham knappt med ut på en tur til butikken. Noen med lignende erfaring? Hva kan jeg gjøre?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Regnbuebarn 2015 Elsker forumet

  Delta på arrangementer der han kan møte likesinnede.
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 3. RonjaR Juni12`s svarer-på-alt Tilgangsansvarlig VIP

  Så trist å høre:(
  Min eldste med Tourettes og ADHD og min mellomste med Asperger-symptomer har heller ingen venner. Heldigvis er de 3 brødre så de har selskap av hverandre:) tror ikke de savner det å ikke ha venner, de er ikke komfortable blant andre folk.
  Har ikke masse råd til deg, men ville ha jobbet med denne angsten hans:) framsnakke psykolog så kanskje han ombestemmer seg?
   
 4. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Vet du, dette kommer til å høres litt uvanlig ut, men tenk litt på det før du forkaster ideen!

  Har han noen spill han liker å spille på nett, hvor de er i kontakt med mennesker? Om ikke fysisk tilstedeværelse er noe han takler så kan det være det å ha verbal kontakt med noen gjennom en felles interesse kan være et gjennombrudd?
   
  • Liker Liker x 10
  • Enig Enig x 2
 5. RonjaR Juni12`s svarer-på-alt Tilgangsansvarlig VIP

  Flott tips!:)
   
  • Enig Enig x 2
 6. Nordlys2018 Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  I tillegg til tipsene som er gitt: har dere prøvd med terapi/assistansedyr? Type terapi-ridning, eller å ha litt tid med katt/hund/kanin eller noe? Hvis det har en effekt :)
   
  • Liker Liker x 4
 7. SoriaMoira Elsker forumet

  Hva med en støttekontakt? En trygg voksen person som kan hjelpe ham med å komme seg litt ut, og kanskje gjøre litt forsiktig eksponeringsterapi?
  Det er oftere lettere å begynne med en aktivitet hvis den ikke er helt ny og fremmed, så å begynne litt på egenhånd kan gjøre mye.
   
  • Liker Liker x 2
 8. Bollebaker87 Elsker forumet Septembergull'17

  Signerer dette! Min lillebror som har Asberger har alltid syns det har vært vanskelig med det sosiale, slitt med sosial angst og ikke hatt noe særlig venner. Han er veldig flink til å tegne og fotografere og har via forum for dette blitt kjent med mennesker over hele verden på nett.
  Jeg har inntrykk av at han har et rikt sosialt liv på nettet :)
  For han er det lettere å skjule seg bak et nick, der stiller han sosialt på likere linje med de andre enn i det virkelige liv.
  Å møte mennesker med samme interesser som anerkjenner han både som person og for hvor dyktig han er ser jeg er viktig for han, selv om han ikke klarer å «ta imot» det face to face.
   
  • Liker Liker x 3
 9. Prøver90 Gift med forumet Septemberhjertene 2018 ♡Junigull 2016♡

  Var dette jeg skulle foreslå og faktisk. Idag er det jo veldig veldig mange som blir kjent via spill på nett:)
   
 10. Mange flotte tips her! Blir så glad av å lese sånt :D
   
  • Enig Enig x 1
 11. Mrs. Lynch Heldig mamma! Juli13-jentene

  Det må være utrolig vondt å vitne som mor :( Har ikke noen tips til deg egentlig. Fastlegen?
   
 12. Ccaa Elsker forumet Sensommerbarna 2019 Sensommerbarna 2016

  Tenkte akkurat det samme. Være sosial over spill på nettet. Jeg spilte selv MYE og følte meg aldri alene da jeg fant en stor vennegjeng på nettet jeg spilte med hver eneste dag. Følte tilhørighet og mestring, jeg savner dette miljøet så mye. «Desverre» ble jeg voksen, fikk barn, og da skiftet jeg fokus helt heldigvis, så har ikke spilt siden tidlig i graviditeten med eldstemann ❤️
   
  • Enig Enig x 1
 13. Beeeccamor Betatt av forumet Novemberlykke 2020

  Mange gode tips her. Har selv en lillebror med autisme, han har et noen venner, men han velger helst å spille spill på PC/PlayStation. Der har han mange venner, og til og med fått seg en kjæreste.
  Så vil absolutt råde til spill! :Heartred
  Lykke til, og håper han får seg en venn eller to:Heartred:Heartred
   
  • Liker Liker x 1
 14. Babybabywish Flørter med forumet

  Heihei :) nå har ikke mitt barn autisme, men moderat utviklingshemming. Men det med spilling å sånn hørtes ikke dumt ut her heller :D hun har ingen venner på fritiden så. Akkurat der er det likt..
   

Del denne siden