Melkeproteinallergi

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Klumpen2018, 2 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Klumpen2018 Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

  Hei. Jeg har melkeproteinallergi (påvist med blodprøve for 10 år siden), og er nå gravid i 11. uke. Jeg tar kalsiumtilskudd, men er det noe mer jeg bør tenke på for å sikre at jeg får i meg det jeg skal? Jeg spiser heller ikke rent, rødt kjøtt eller svin (men behandlede produkter som kjøttdeig, pølser, karbonader o.l.).

  Det eneste rådet fra ny fastlege var å spise laktosefrie produkter, men dette tåler jeg jo ikke.
   
 2. Mamma 22.08.18 <3 Elsker forumet August 2018 Sommerfuglene

  Hei! Dette kan jeg ingenting om, men for et rart svar fra fastlegen! Det er jo direkte feil.

  Lykke til [emoji4]
   
 3. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Klumpen2018,

  Melk og meieriprodukter er den viktigste kilden til mineralene kalsium og jod i kostholdet. Dersom du ikke tåler melkeprotein er det lurt å ta kalsiumtilskudd, slik du skriver. Når man ikke tåler melkeprotein kan man jo ikke spise noe som helst som inneholder melkeprotein, heller ikke laktosefrie produkter.

  Les mer: Hva er melkeproteinallergi?

  Jodtilskudd bør også sterkt vurderes, da melk står for rundt 60% av inntaket, og hvit fisk for ca. 20%. Det skal imidlertid en del fisk til for å dekke hele behovet. Gravide og ammende har et ekstra høyt behov for jod, og jod er viktig for utviklingen til barnet. Helsemyndighetene anbefaler et tilskudd på 150 mikrogram jod, dersom den gravide ikke spiser melk eller fisk, eller har lite av dette i kostholdet. Jod er også viktig når du ammer.

  Les mer: Derfor trenger du ekstra mye jod når du er gravid eller ammer

  Melk er også en god kilde til vitamin B2 og vitamin B12. Animalske produkter er den viktigste kilden til B12, og ettersom du spiser kjøttprodukter har du fortsatt en kilde i kostholdet. Helsemyndighetene anbefaler imidlertid å begrense mengden bearbeidet og rødt kjøtt til 2-3 middager i uken. Dette kan du lese mer om under helsemyndighetenes kostrådene her. :happy:

  Les mer: Hva kan jeg spise når jeg har melkeallergi?

  Lykke til!
   
 4. Klumpen2018 Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

  Det synes jeg også. Hun insisterer på at jeg er laktoseintolerant. Må få sendt over journalen fra tidligere lege... Takk! :)
   
 5. Klumpen2018 Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

  Takk for svar! :)
   

Del denne siden