Solstrålenes mamma
Forelsket i forumet
Noen som vet om man kan man spise det eller ikke?
Er risikoen toksoplasmose eller listeria?
På forhånd takk for svar[:)]
Er risikoen toksoplasmose eller listeria?
På forhånd takk for svar[:)]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ORIGINAL: MarcusMamma
vet ikke men eg turde ikke selv så min var goooodt stekt[:D] (men så liker eg det best og da[:D])
ORIGINAL: snikende ullteppe
etter ka æ har førstått så e bakterian i overflata ikkje ikki biffen
så den trenger ikkje være gjennomstekt, men kjøtteig må sia der e den kverna.
huska ikkje artikkelen så tør ikkje sei heilt nøyakti
ORIGINAL: Sylta
Kjøttet skal være 60-70 grader i kjernen i 4 minutter. Dette pga toksoplasmose. Hvis du elsker blodig biff kan du fryse det først. Må være igjennomfryst i minimum 2 dager, så dør bakteriene [:D]
ORIGINAL: hissigproppen FLODE
ORIGINAL: Sylta
Kjøttet skal være 60-70 grader i kjernen i 4 minutter. Dette pga toksoplasmose. Hvis du elsker blodig biff kan du fryse det først. Må være igjennomfryst i minimum 2 dager, så dør bakteriene [:D]
Listeria-bakterien dør IKKE ved frys!
ORIGINAL: Sylta
ORIGINAL: hissigproppen FLODE
ORIGINAL: Sylta
Kjøttet skal være 60-70 grader i kjernen i 4 minutter. Dette pga toksoplasmose. Hvis du elsker blodig biff kan du fryse det først. Må være igjennomfryst i minimum 2 dager, så dør bakteriene [:D]
Listeria-bakterien dør IKKE ved frys!
Ja det vet jeg, jeg tenkte på toksoplasmose. Er listeria inne i kjøttet i biffen da?
ORIGINAL: hissigproppen FLODE
Mulig det med opphakket kjøtt har flere bakterier stemmer, men det er ikke en sjanse jeg hadde tatt...
Anbefalingen fra matportalen er gjennomstekt kjøtt hvert fall.
ORIGINAL: Sylta
ORIGINAL: Sylta
ORIGINAL: hissigproppen FLODE
ORIGINAL: Sylta
Kjøttet skal være 60-70 grader i kjernen i 4 minutter. Dette pga toksoplasmose. Hvis du elsker blodig biff kan du fryse det først. Må være igjennomfryst i minimum 2 dager, så dør bakteriene [:D]
Listeria-bakterien dør IKKE ved frys!
Ja det vet jeg, jeg tenkte på toksoplasmose. Er listeria inne i kjøttet i biffen da?
Jeg har funnet ut at det kan hvist det. Så stek alltid kjøttet godt!!!
*løper å banker legen som fortalte meg annet* [:@] Bra det gikk bra med unga mine da, for jeg frøys kjøttet.
ORIGINAL: Cathrine76
Toxoplasmose bakterien er ikkje bare på kjøttets overflate,dette er noe dyret er smittet med derfor er det også inni biffen. Kjøtt skal være gjennomsteikt for å ta livet av denne bakterien[:)] Listeria bakterien derimot finnes på overflaten på kjøttet
ORIGINAL: Cathrine76
Toxoplasmose bakterien er ikkje bare på kjøttets overflate,dette er noe dyret er smittet med derfor er det også inni biffen. Kjøtt skal være gjennomsteikt for å ta livet av denne bakterien[:)] Listeria bakterien derimot finnes på overflaten på kjøttet
ORIGINAL: snikende ullteppe
etter ka æ har førstått så e bakterian i overflata ikkje ikki biffen
så den trenger ikkje være gjennomstekt, men kjøtteig må sia der e den kverna.
huska ikkje artikkelen så tør ikkje sei heilt nøyakti
ORIGINAL: snuskelusken
ORIGINAL: Cathrine76
Toxoplasmose bakterien er ikkje bare på kjøttets overflate,dette er noe dyret er smittet med derfor er det også inni biffen. Kjøtt skal være gjennomsteikt for å ta livet av denne bakterien[:)] Listeria bakterien derimot finnes på overflaten på kjøttet
Jeg er imun mot toxoplasmose, så da kan jeg i utganspunktet spise medium biff. Er dette noe du vet helt sikkert? Link?
Vil ikke risikere noe...