Mat

En tråd i 'April 2020' startet av Mina, 6 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Til helgen er småen 4 måneder, og det betyr at jeg kan begynne å tenke på smaksprøver. Begynner med grøt, men tenkte at jeg skulle være litt flinkere til å lage ulike moser og sånn denne gang. I den forbindelse lurer jeg på hva deres barn smakte på først? :) Trenger litt god input!
   
 2. Anine91 Gift med forumet Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene

  Anbefaler boken "Bare bra barnemat", evt. nettsiden:) Mange hode tips og oppskrifter.
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 3. Sitronjenta Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Min blir fire måneder på mandag, og jeg fullammer, så blir ikke smaksprøver helt med det første her. Men jeg har laga gulrot- og eplemos som er fryst ned i isbitformer. Tenkte også å lage avocadomos, bananmos, jordskokkmos og søtpotetmos. Det som ikke er mykt fra før er det jo bare å koke i noen minutter, før en bruker stavmikser på det :D
   
  • Liker Liker x 1
 4. Mathiiim Andre møte med forumet

  Har laget diverse moser og fryst ned i isbitbokser og på glass; søtpotet og gulrot, stikkelsbær, jordbær, solbær, eple. Jeg fullammer, men lille har virket for sulten for bare melk siden hun var 3 mnd, så blir litt fast føde når hun blir 4 mnd om én uke :D
   
  • Liker Liker x 1
 5. AnLinnea Elsker forumet Himmelbarn Påskekyllingene 2020

  Snuppa vår ble 4 mnd 26.juli. Vi har startet forsiktig med litt sviskemos hver dag. Og en skje med annen fruktmos. Hun elsker det ikke. Men jeg synes det er greit at vi er i gang. Synes amming har vært i overkant slitsom, så gleder meg litt til det blir annet enn bare pupp må jeg innrømme.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 6. håndballelsker Forelsket i forumet

  Jeg fullammer siden sønnen min verken tar flakse eller smokk. Han liker det han har smakt på. Grøt som er ganske tynn og sviskemos. Han slet med og komme på do i starten når han fikk grøt. Så ikke fått det på tre dager heller fått sviskemos:) han ble 4 mnd den 4.
   
  • Liker Liker x 1
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 7. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Den tror jeg faktisk jeg har et sted etter eldstemann. Får sjekke boden :) Takk for at du minnet meg på den!
   
  • Liker Liker x 1
 8. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Takk for tips! Avokado og banan tenkte jeg å gi i en sånn bitegreie. Mener å huske at eldste ble litt hard i magen av banan? Husker ikke helt... Kanskje jeg skal vente litt med det til magen har begynt å bli vant til å få noe annet enn bare melk. Men nå har jeg kjøpt en del beholdere og er klar for å lage ulike former for mos :) Isbitformer var lurt!
   
  • Liker Liker x 1
 9. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Sviskemos har jeg kjøpt inn, så får prøve meg litt på det jeg også. Har begynt helt forsiktig med bittelitt grøt de første dagene nå bare. Men sviskemos gjør vel også at de ikke blir så hard i magen, så kan uansett være greit å gi litt av det nå i starten :) Får gi henne det i morgen. Jeg gleder meg også til at det ikke bare er pupp som gjelder.
   
 10. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Hvor mye grøt gir du han? Jeg har liksom gitt så bittelite. Ikke merket noe til magevondt. Hadde håpet å øke dosen litt, men foreløpig er det jo ikke så mye som går ned. Men er det bare å øke dosen etter hvor villig de er til å spise? Når kan de begynne med en full porsjon? Førstemann nektet å spise så mye føde før hun var passert 6 måneder - så føler meg som en nybegynner, haha.
   
 11. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg pleier å gi pupp først også får hun så mye hun vil ha av mat etterpå. Det kan variere fra 2-3 skjeer til en porsjon (1dlca). Hun spiser mye mer når hun er alene med pappaen sin, men det he ger nok sammen med at hun ikke er noe begeistret for flaske. Så da spiser hun mer og drikker mindre rett og slett.

  Vi holder ikke igjen så lenge hun ikke viser tegn til vondt i magen.
   
 12. Den perfekte mor, påan igjen Forelsket i forumet Marsboere 2020 Påskekyllingene 2020

  Diktatoren synes ikke grøt smaker allverdens, men det hjalp å ha litt banan i den. Ellers er middag (potet- og gulrotmos) en kjempehit, samme med diverse frukt og grønnsaker han har smakt. Men bare grøt er kjedelig...
   
  • Liker Liker x 1
 13. Violet Hill Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  Mini her er 4,5 mnd og har foreløpig smakt avokado og gulrot. Moser det med litt mm. Han virker ikke overbegeistret :p tenkte å slå til med sviskemos i morgen.

  Hva slags grøt anbefaler dere å gi nå i starten?
   
 14. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Miki her liker best havregrøten 4mnd fra butikken. Tenkte jeg skulle prøve å lage egen sånn "frukt og grøt" som de har fra butikken. For de liker hun veldig godt!
   
 15. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Kanskje jeg skal prøve med litt banan i da. For hun var ikke sånn super begeistret over grøt. Dessverre. Drue i sånn bitegreie er den største slageren så langt. Det ELSKER hun. Da blir den ellers rolige frøkna kjempe ivrig.
   
 16. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  På grunn av jerninnhold, så anbefaler de faktisk kjøpegrøt.
   
 17. Violet Hill Betatt av forumet Påskekyllingene 2020

  Takk for svar :) det passer meg i grunnen fint :hilarious:
   
 18. blekkpatron Blir kjent med forumet

  Søtpotet var det første vi testet her. Siden har vi vært innom banan og avokado også. Det går ned på høykant, så det blir spennende å teste videre! Tenker gulrot og pastinakk etterhvert.
   
 19. håndballelsker Forelsket i forumet

  Gir han sånn smaks porsjon :) og noen ganger litt mer tar 4 SS med vann og tar litt og litt grøt å blander aå jeg får nesten som velling :)
   
 20. Bkno8729792 Første møte med forumet

  Knerten her ble fem måneder på søndag, vi begynte med hirsegrøt fra Holle når han var 4,5 mnd. Planen var å lage hirsegrøt selv, men ble rådet om at dette fort kunne bli litt hardt for magen ril å begynne med.
  I kveld skal jeg prøve å blande litt mango i grøten for å se om dette gjør den mer interessant :happy:
   

Del denne siden