Hvorfor kan jeg egentlig ikke spise spekemat? Og hva annet bør jeg holde meg unna nå?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Men er vel bare å fryse spekematen først, det sa legen min?
Nei. For frysing tar ikke knekken på listeria. Da må du steke/koke/varmebehandle maten over 70 grader.
*Taster på app på mobilen*
Det står mange steder på nettet og?!
Kan jeg spise fetaost forresten? Tror det?
Ja,skjønner det og jeg tror ikke på alt jeg leser på nettet altså men er liksom to leger og som har sagt det samme!
Leger trenger ikke å ha oppdatert kunnskap om ernæring, matvaresikkerhet og oppdaterte råd til gravide. Dessverre. De trenger bare å ha tatt en medisinutdannelse en eller annen gang i livet sitt. Ikke stol på de som ikke er ekspertene på det de uttaler seg om. I forhold til mat og graviditet tror jeg virkelig du vil finne svar på nesten alt du måtte lure på inne på matportalen, og der skal det oppdateres av eksperter.
Feta ost med hvitløk og olivenolje ovnstekt kan du spise det er nam!
Men er vel bare å fryse spekematen først, det sa legen min?
Er litt usikker på denne for å være helt ærlig.
Poenget er at Toxo er en parasitt som lever inn kjøtt, og som dør ved frysing.
Listeria lever bare på yttersiden.
Når man deler opp spekemat får man jo det som er inne, og dermed ikke listeria, gjør man ikke??
Da blir det vel det samme med frossen spekemat som med røkelaks, så lenge den er fersk (eller ikke så lenge siden den er delt opp)?
Med en gang det er delt opp eller behandlet kan det være listeria der. Også i pakkeprosessen. Det er vel derfor Matportalen presiserer at spekematen må varmebehandles. Sånn jeg har forstått det hvert fall.
*Taster på app på mobilen*
Så hvorfor kan man da bare spise oppskåret røkelaks bare den er fersk?
Har jo samme problematikk der
Blir bare forvirret, jeg